Treceți la conținutul principal

Zvonurile despre moartea inevitabilă a platformei Blogger sunt exagerate

Abia în weekend am observat ce mini zgârie nor se construiește pe la Sf Vineri.

Exagerez puțin pentru că nimeni nu s-a preocupat să lanseze vreun zvon. Pun pariu că majoritatea blogosferei nici știe că Blogger încă mai există, dar am zis să încep însemnarea în forță.

După cele întâmplate săptămâna trecută la Webfactor m-am gândit serios preț de vreo 5 minute dacă după aproape 13 ani e cazul să trec și eu pe un self hosted Wordpress. Beneficiile par să fie multiple, dar în același timp și bătaia de cap crește exponențial. Și pentru ce? Pentru cele 6-7 postări pe lună pe care le fac când îmi mai aduc aminte?

Așa că săptămână trecută am decis că rămân pe Blogger până când Google o să scoată serverul ăla din priză. Estimam că nu mai aveam mult de așteptat având în vedere că de un an nu mai comunicaseră nimic pe blogul lor oficial, pe Google Plus (hahaha) sau Twitter, dar au ținut morțiș ieri să vină cu un update despre viitorul platformei.

Curățenia de primăvară vine cu niște îmbunătățiri, dar mai ales cu eliminarea a multor jeguri pe care oricum nu le folosea nimeni normal la cap. În mod normal n-aș zice că mini zvâcul ăsta reprezintă o certitudine că nu îl vor închide cândva în viitorul apropriat, dar Kelly (autoarea articolului de pe blogul lor) pare excited de ce urmează să se întâmple și ce feature-uri urmează să introducă. Asta și faptul că s-au chinuit vreo doi ani să mute toate blogurile pe un nou sistem de stocare.

Deci suntem bine. Eu și celălalt român care încă folosim semi activ platforma putem să ne relaxăm. Blogger nu se închide și va continua să respire greu ca un dinozaur care a fumat toată viața Carpați Dacic fără filtru.

Asta așa ca să știți, poate vreți să migrați de pe WP /joke

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Populare în ultima săptămână

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

De unde îmi iau bere mai specială pentru acasă

Dacă ești și tu ca mine, câteodată vrei doar să ajungi acasă și să bei o bere mai specială. Ceva ce nu se găsește cu ușurință prin supermarket-uri. E bună și aia, dar de obicei marile lanțuri de supermarket-uri nu prea își schimbă portofoliu de beri locale/de import suficient de des încât să te surprindă ceva la raft.

Dacă ești din București ai mai multe opțiuni de locuri unde poți merge să cumperi bere artizanală, iar dacă nu ești o poți face online unde mai plătești ~20 de lei costul de livrare.

Cea mai variată ofertă cred că o găsești la The Beer Institute, un start-up al unor prieteni ce deja și-au deschis a doua locație în Agora Floreasca. Cred că le merge bine având în vedere că s-au extins la câteva luni după ce au deschis primul magazin în incinta Carrefour-ului de lângă Cambridge School of Bucharest de la Romană. Sunt foarte activi pe pagina de Facebook și nu cred că trece vreo săptămână fără să facă vreun eveniment pentru pasionații de bere artizanală.

Dacă ai poftă de ceva …

Perfektum Double Black IPA

Acum 3 ani scriam pe blog despre o mică fabrică de bere din cartierul Berceni care tocmai lansase unele dintre cele mai urâte etichete de bere artizanală. Atunci zicem că băieții ăștia de la ArtBrew sunt de urmărit pentru că sunt printre singurii care fac o bere decentă. Pe cât de mult i-am lăudat în postarea respectivă, pe atât de mult n-am mai auzit nimic de ei în tot acest timp.

Asta până acum vreo câteva zile când am dat total întâmplător de noua lor Black IPA.

Nume: Perfektum Double Black IPA
Stil: Black IPA
Alcool: 8.2%
Origine: Romania
Producător: ArtBrew
Preț: 21 de lei în Craft și Draft

Aia veche mi-a plăcut pentru că aducea destul de mult cu ceva ce am făcut într-o vară acasă: o bere cu o culoare frumoasă care stârnea reacții puternice chiar și în cei care nu prea le aveau cu berea.
Parcă așa sună mai frumos decât adevărul: o bere care te făcea să te strâmbi din nas încă de la prima gură. Dar unii sunt masochiști ca mine și apreciază gustul acesta puternic de caramel.

Double Blac…