Ești român abia când ți-ai îngrădit metrul pătrat de verdeață din fața blocului


Nu contează cât de mic e peticul de verdeață din fața blocului, românii noștri l-au îngrădit ca să... ce? Ceva cu siguranță cu câinii e răspunsul, deși nu-mi dau seama ce vină are bietul animal. De fapt sunt îngrădite să țină alte animale departe de micro grădina aia cu câteva flori - dacă e cineva gospodar prin bloc. Animale ce în general sunt bipede și aruncă țigările, dozele de bere și sticlele de cola pe jos sau nu strâng după animalul de companie.

Abia de când am câine am început să realizez că accesul la orice petic de iarbă este în majoritatea cazurilor blocat. Poți să îl privești, dar nu îl poți atinge pentru că e acolo în spatele unui gard. Lucrul ăsta e de o tristețe monumentală și e bine întipărit în memoria colectivă. Mă gândesc doar cât ne-a luat să înțelegem că iarba din parc chiar se poate călca pentru că ăla e scopul ei.

Recent a fost o știre despre niște oameni care au învelit cireșul din fața blocului cu sârmă ghimpată pentru a opri copiii să se urce și să mănânce din cireșele la care oricum oamenii noștri nu ajungeau. Îți stă mintea în loc când citești așa ceva și trebuie să verifici de două ori că nu ești pe Times New Roman.

Ce mișto ar fi dacă gardurile alea ar dispărea și aș putea să fac ceva de-a dreptul inimaginabil: să întind o pătură și să mă tolănesc la umbră. Revoltător, nu? Am pe drumul spre birou vreo două exemple de așa da și așa nu.

Ăla pozitiv e cu o grădină de bloc unde locatarii au scos niște scaune, toate diferite și în variate stări de jerpelire, și le-au pus într-un fel de cerc unde se strâng seara să bea o bere, să joace table sau să vorbească. I-am văzut de multe ori și e un mix interesant și liniștit de copii, tineri și bătrâni.

La 40 de metri mai încolo, ceilalți au dus gardul la următorul nivel. Le-au scos pe astea de jumătate de metru din sârmă și l-au înlocuit cu unul de 2 metri de lemn. Ca să fie siguri că nu intră nimeni acolo, dar că nici nu se vede înauntru. Ba se vede că m-am uitat de curiozitate și nu e nimic în afară de iarbă neîngrijită. Atât.

Nebunie mare cu gardurile astea.

Cu mâna pe inimă spun că ștampila mea se duce pe următorul candidat care spune că vrea să scape de toate gardurile astea atât din părculețele blocurilor cât și din parcurile mari. Nu contează cine este sau culoarea politică. Gigelul sau Gigica aia are votul meu.

Comentarii

  1. Ai o gindire de taran retardat , fara pic de educatie . Sint pe lume si multi tarani cu bun simt care stiu ca spatiul verde de linga bloc nu este izlaz pentru vitele bipede . Vrei sa te intinzi pe patura , te duci la strand sau pe izlaz cu vacile . Spatiile verzi NU sint pentru NEeducatii de azi ca sa joace fotbal . Inainte se puneau placute educative pe care scria
    "Nu calcati pe iarba , Nu rupeti florile!" . Dar dupa 1990 astfel de lucruri care nu convin primatelor retardate SE FURA . La oras nu esti pe izlazul satului . Singur arati ca nu ai o educatie elementara . Iarba NU este acolo sa calce vitele bipede pe ele . Este chestie de amaritii aia de 6 ani de acasa . Dar unii ca tine chiar daca locuiesc acum la oras tot cu mentalitate de ciobani prosti au ramas . Fii atit de bun si cere parerea lui Beeeecali marele latifundiar . Sa ne comunici si noua raspunsul lui pe aceasta tema . Pe bune .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred cu tărie că iarba care se calcă e o dovadă de civilizație.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!