De ce excursiile gratuite pentru pensionari sunt o idee bună

click to play

Ce credeți că a răspuns domnul din imagine la întrebarea? Nu. N-a ieșit niciodată din țară. Nici măcar până la vecinii bulgari. Vedeți aici o oportunitate da face ceva mai buni cu banii aruncați anual pe schimbatul bordurilor?

Mai dau un indiciu citându-l pe Mark Twain, chiar el.

Călătoritul este fatal pentru prejudecăți, bigotism sau îngustimea minții
Unu plus unu fac doi și într-o lume ideală acești pensionari ar da nas în nas, poate pentru prima oară, cu ce e pe afară. Chiar și în falimentara Grecie de care poate au râs acum câțiva ani la Radio Șanț. Sau de frații bulgari care au fost ciuca bătăilor în toate glumele pre decembriste cu vecini mai săraci.

Poate mini vacanța asta o să le ridice niște semne de întrebare. Ăștia de ce au autostrăzi și noi nu avem? Ăștia cum de își permit la pensie să iasă la restaurant? Ăștia de ce nu se înghesuie la cozi interminabile? Ăștia de ce zâmbesc mai tot timpul? De ce ei pot și noi nu putem?

Și poate vor pune unu plus unu pe hârtie și vor găsi un rezultat.

Poate ăia mai ambițioși își vor zice că vor altceva.

Poate vor face ceva în direcția asta.

Dar ideea lui MT rămâne în picioare. Expunerea la noi culturi cam taie din prejudecăți și te face să vrei și tu ce are vecinu. Că doar nu ești mai prost.

Nu?

Comentarii

  1. Foarte nu. N-o sa se aprinda niciun beculet.asa cum unul trait o viata intreaga la tara nu va ravni la viata de oras dupa o vizita.si nici nu vor fi cine stie ce impresionati. Cozile sunt nu datorita setei de cunoastere ci pentru ca se da moca. Si, se stie, statu' tre sa ne dea ca de-aia e stat. Si meritam, ca am muncit o viata intreaga in fabrici si uzine.
    Deci nu. Pana una alta sunt banii mei, banii tai, banii contribuabilor la buget care pleaca din tara. Macar de ii ducea la Eforie, erau bani care ramaneau in economia romaneasca.

    RăspundețiȘtergere
  2. Transportul sa fie numai dus ...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!