Într-o bătălie karmică cu animația românească ai doar de pierdut!

Competiția românească 2018 Anim'est

Miercurea trecută ajung pe la opt și zece la Cinema Eforie să iau bilete pentru loteria anuală de tortură și încântare - Competiția Românească din cadrul festivalului de animație Anim'est. Tortură pentru că unele sunt de-a dreptul îngrozitoare și imposibil de privit fără să faci bulbuci la gură, iar încântare pentru că altele sunt de-a dreptul mici bijuterii care te conving să vii și la anul.

Iau două bilete și mă pun pe așteptat afară la o țigară. Suntem cam două duzini de oameni care așteptăm să vedem ce a mai produs industria românească de animație în ultimul an. Eu par să fac parte din minoritatea mai bătrână care a ales să își petreacă astfel seara de miercuri. Și aștept. Și sunt curios să văd care este programul așa că mă uit pe telefon. Bun! majoritatea sunt sub 5 minute. Chiar dacă sunt rele măcar sunt scurte.

Dar stai. Primul are 23 e minute. Of. Nu sunt eu o persoană credincioasă dar mă surprind zicându-mi în gând: Dă Doamne să nu fie rău! Sunt optimist. Iau o bere care costă aproape cât biletul de acces și mă așez undeva pe mijloc în spate. Sala se umple cu repeziciune și după un scurt speech îi dăm bătaie cu competiția românească.

Na niște karma pe pâine.

Este evident că prima animație nu este doar îngrozitoare, dar este făcută de același regizor (Ion Octavian Frecea) care periodic mă torturează în cadrul competiției naționale cu cele mai proaste animații pe care le-am văzut vreodată. Dacă aș face un top 3 rapid, ce a înscris în competiție în 20112015 și 2018 s-ar bate pentru acest podium.

Îmi este aproape imposibil să cred că nimeni nu i-a zis până acum că ceea ce produce este pur și simplu o tortură vizuală. Departe de orice înseamnă desen animat în 2018 și mai aproape de o prăjeală maximă pe droguri home made. Măcar de prăjeala asta era în doze suportabile, dar de fiecare dată se ambiționează să lungească cât mai mult chinul. 15, 30, 23 de minute!

Sper doar că cineva de la Anim'est o să îi interzică cândva participarea fix pe motivele enumerate mai sus. Momentan n-au avut curaj să facă asta, dar măcar i-au pus tortura prima ca măcar să fii odihnit cânt te lovește în plex umorul modern înțeles de un bătrân. Oricum, e ultima oară când îmi mai iau țeapa asta. Pentru 2019 promit să boicotez orice seară unde rulează o proiecție de-a lui.

Voi faceți ce vreți, dar să nu ziceți că n-ați fost avertizați. #boicotFrecea

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!