Review de nooblet: Call of Duty Black Ops IV

Call of Duty Black Ops IV

Pe la începutul lunii primesc un mail de la Activision care mă întreaba dacă nu mă interesează să fac un review noului Call of Duty care urma să apară pe 12 octombrie. Am zăbovit ceva timp pentru că de la o vârstă nu mai e la fel de amuzant să îți iei omorul de la copii fără buletin. Cu toate astea, într-un moment de slăbiciune am răspuns că mi-aș dori o cheie de acces.

La vreo două zile după lansare am downloadat cei 60 GB necesari și am deschis o bere ca să mă pregătesc pentru ce măcel urma să vină de la cei care deja probabil aveau câteva zeci de ore de joc. Măcel care n-a fost pe măsura așteptărilor.

Ok, primul meci l-am pierdut și n-am reușit să ridic scorul de la zero. Am murit de 10 ori și n-am înțeles nimic, dar pe al doilea l-am câștigat. Chit că tot pe ultimul loc eram, de data asta omorâsem pe cineva, jucasem obiectivul și primisem o țâră peste 1000 de puncte.

O oră mai târziu deja avusesem un play of the match și mă clasam pe locul doi în echipă. Ulterior au venit alte înfrângeri și alte victorii, dar toate au fost destul de bine disputate. Am fost atât în tabăra celor cu kill streak-uri cât și în cea a celor care care îi ajutau pe băieții ăștia să facă combo-uri.

Cum zice și print screen-ul de mai sus, puțin peste 2 ore am jucat și simt că am avut parte de cel mai frumos onboarding într-un shooter ce are exclusiv multiplayer. Păi în tinerețea mea, la Battlefield îmi trebuiau vreo 12-14 ore ca să încep să mă simt bine în joc. În Call of Duty Black Ops 4 am bifat asta în mai puțin de două ore. [later edit: am apucat să joc doar multiplayer-ul clasic, în weekend sper să bifez Blackout și Zombies]

Știu că asta nu impresionează pe nimeni care are timp să verse zeci de ore pe săptămână în jocuri, dar pentru un gamer bătrân cu timp extrem de limitat e mană cerească. Abia aștept să vină weekend-ul să bag încă o sesiune de 2 ore.

Și ca să dau totuși o tentă de review acestei postări, grafic arată bine și e ce te-ai aștepta pentru 2018. Specialiștii mi se par suficient de diverși încât am găsit cu ușurință doi preferați. Armele se simt bine și majoritatea sunt echilibrate. Jocul stimulează și răsplătește jocul în echipă - assist-urile sunt considerate tot kill-uri.

Overall este un shooter reușit. Haterii de pe Reddit zic că e cel mai reușit COD de la BO2 încoace. Poate așa este, mie cu siguranță mi-a plăcut mai mult decât mă așteptam să se întâmple.

Notă finală 8.5/10 - din perspectiva unui om care apreciază genul ăsta de jocuri doar pentru multiplayer.

I-aș fi dat 9, dar pentru că l-am primit gratuit am zis să mai scad puțin din punctaj.

Comentarii

  1. Am apucat sa joc beta si nu mi-a placut deloc. Au copiat prea mult din PUBG, single player nu mai exista (probabil ca sa elimine pirateria) - aici un mare minus, pentru ca in SP te antrenai pentru multiplayer. Pentru carcotasi, am in contul Steam toate COD de la MW din 2007 incoace, pana la WW2, cand au inceput sa le strice (un remake cerut de fani, facut pe repede inante, plin de cheateri in multiplayer, parca mai multi ca cei din BO). Am hotarat sa le sar de la achizitie pe ultimele doua, deocamdata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu personal sunt multiplayer only de câțiva ani, dar te înțeleg. Dacă nu te coafează, nu are rost să dai niște bani ca să te enervezi aiurea.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!