Review căști Sony WH-1000XM2B cu Noise canceling

Review căști Sony WH-1000XM2B cu Noise canceling

A trecut mai bine de o lună de când am fost forțat să îmi schimb vechile căști cu noise canceling după ce precedentele au decis că au nevoie de o vizită în service care s-a finalizat cu returnarea banilor. Moment în care m-am trezit în fața unei dileme: vreau să rămân pe fir sau trec pe wireless?

Chiar dacă prin primăvară mi-am schimbat telefonul cu unul care avea jack, acesta fiind principalul motiv pentru care l-am ales, acum am ales comoditatea. Am trecut pe wireless pentru că e mai distractiv să dai cu aspiratorul și să nu ai telefonul în buzunar.

Știu că audiofilii vor strâmba din nas, dar am un as în mânecă. Căștile astea de la Sony au LDAC, un codec o țâră până la trei țâre mai răsărit decât clasicul sbc. Oricum pentru ce le folosesc eu, 95% din timp ascult audio book-uri la ele, sunt mai mult decât ok.

În luna asta de când le am, estimez că am ascultat undeva în jur de 65-68 de ore de cărți audio și le-am încărcat de 2 ori, a doua oară chiar acum vreo câteva zile. Așa că e posibil să se apropie destul de mult de cele 30 de ore de funcționare specificate de producător. Nu m-a interesat să fac un test de anduranță pe bune pentru că rar am cărți care au peste 20 de ore și pentru mine e mai mult decât suficient dacă pot să termin cartea fără să le încarc.

Dacă e să le compar cu ce aveam înainte (Audio Technica ATH-AN9) pot spune că sunt mai comode de purtat și anularea zgomotului este mai bună spre mult mai bună. Nu de două ori mai bună precum ar sugera diferența de preț între cele două modele, dar suficient de mare încât să reduc volumul în metrou de la 50% la 35-40% și să nu fie nicio problemă în a urmări cartea. Am eu un fix cu a reduce pe cât e posibil volumul în căști pentru a nu avea probleme cu auzul în câțiva ani.

Oricum, tot internetul spune că noise canceling-ul de pe 1000XM2B este undeva acolo în top așa că nu mă apuc eu să îi contrazic. Din ce am testat pot spune că sunt extrem de mulțumit și n-aș avea ce să le reproșez. Fac față cu succes într-un metrou cu geamurile deschise ce se grăbește să ducă corporatiștii în Pipera.

Controalele touch sunt puțin ciudate și mi-a luat puțin să mă obișnuiesc cu ele, dar îndată ce s-a întâmplat asta touch-urile accidentale au dispărut. Cel mai util lucru cu care vin căștile mi s-a părut aplicația de pe telefon care mi-a permis să setez un mod special anti vânt fără de care altfel anularea zgomotului o lua puțin pe lângă.

Asta și faptul că prin aplicație poate detecta ceea ce faci (stai în cameră, mergi, alergi, stai în mijloace de transport) și adaptează în concordanță nivelul de anulare a zgomotului. Fix pentru siguranța mea ca să nu fiu total separat de realitatea cotidiană (taxiuri pe trotuar, gigei care nu văd treceri de pietoni și frânează disperați pe niște slick-uri de competiție, etc.).

Ca să fiu sincer, nu am prea multe lucruri să le reproșez. Cu siguranță prețul (variază între 1400 și 1600 la emag) e unul dintre ele, dar mi-am zis că în review-ul ăsta îmi voi suprima instinctul de a fi sărac. Totuși, celălalt lucru care nu merge cum ar trebui să meargă e funcția de hands free.

Sunt aproape inutilizabile ca niște căști de hands free. Inițial mi-am zis că sunetul e luat de pe microfonul telefonului din buzunar, dar după câteva situații penibile în care stăteam cu telefonul în mână aproape de gură am renunțat să le mai folosesc atunci când sunt sunat. Cu asta au dat-o grav de gard, dar noroc că oricum generația mea nu prea mai folosește telefonul pentru a vorbi la el.

Măcar au avantajul că sunt niște căști amuzante. Ha? Cum adică amuzante? Păi cu firmware-ul 2.0 sau ceva de genul ăsta, butonul de pornit/oprit anularea zgomotului s-a transformat în buton de Google Assistant care tot insistă să mă avertizeze când cineva îmi trimite un mesaj sau primesc o notificare. Dacă apăs butonul se încăpățâneze să o și citească, iar de aici vine amuzamentul. Română citită ca și cum ar fi engleză de către GA-ul meu setat pe english (US) este cel mai tare stand-up.

Stați fără grijă că funcționalitatea asta se poate opri din aplicație, dar eu într-un mod meschin o găsesc amuzantă așa că am lăsat-o pornită.

În loc de încheiere pot spune că sunt mulțumit de ele și îmi e greu de explicat de ce sunt atât de multe oferte de resigilate pe eMAG. Probabil e din cauză de confort (genul ăsta de căști e mai bine să îl probezi înainte) pentru că pe zona de anulare de zgomot și audio ( cel puțin din perspectiva cărților audio) nu văd ce ar putea reproșa cineva ceva.

Citește o manea, ascultă o carte!

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!