Am încercat două beri sibiene: Urban IPA & Marzen

Bere Sibiană: Urban IPA

Astea două beri le-am tot observat prin Mega Image și de vreo câteva ori le-am și luat acasă. Dar de aici până la un review pe blog a fost cale lungă. Prima oară când le-am încercat eram pe grabă și n-am mai stat să fac poze. A doua oară le-am făcut 2-3 poze, dar n-am scris punctele importante din review așa că a trebuit să mai bag o fisă.

Cândva acum două săptămâni s-au aliniat toate astrele și am pus pe hârtie câteva gânduri și le-am făcut și poze. Pe scurt, pentru cine n-are timp să citească prea mult, IPA-ul mi-a plăcut mai mult decât Marzen-ul. Chiar și așa, mai au ceva de învățat. Nu mult. Doar ceva.

Nume: Urban IPA / Urban Marzen
Stil: Ale / Lager
Alcool: 6% / 5.5%
Origine: Sibiu / Romania
Producător: Urban Brewery SIBIU
Preț: 6.99 lei la Mega Image

Încep cu Urban IPA pentru că are potențial. Primul lucru pe care l-am remarcat când am turnat berea a fost arămiul închis pe care îl avea. Un semn că ce urmează să beau o să fie destul de amar și tare. Pe zona de amăreală stă bine, dar nu este ceva va face pe neinițiați să strâmbe de nas. Ca să fiu sincer, speram să fie și mai amară decât este.

Iar despre tărie nici nu prea are loc să intru în prea multe detalii. Este o IPA cuminte și liniștită. Nimic rău în asta, doar că aș fi preferat să aibe o țâră de aromă. Un aftertaste ceva acolo de citrică cred că i-ar fi stat mai bine. Spuma a fost frumoasă și a rezistat până la final.

Lucru pe care nu îl pot spune și despre Urban Marzen. La nici un minut după ce am turnat-o în pahar, ia spuma de unde nu-i. Mi-ar fi plăcut să rămână acolo 1-2 mm de protecție. Întotdeauna e bine să ai niște protecție. În rest, ca prestanță vizuală, este o bere destul de chipeșă.

Bere sibiană: Urban Marzen

Deși aici trebuie să recunosc că nu mă așteptam să fie atât de roșiatică. Marzen-urile gustate la viața mea au fost mai deschise la culoare. Cu toate astea își păstrează destul de mult din stil: nu foarte amară, cu gust ușor de malț și aftertaste aproape inexistent. Bună de băut la festivalul berii în compania unui cârnat sau a unui ciolan.

Cum e n-aveam ciolan acasă și nici soția nu era într-o rochiță tradițională, nu prea am apreciat promisiunile șoptite la ureche de către Urban Marzen. E drept că și mie îmi plac berile mai temperamentale nițel, dar asta parcă a fost prea liniștită cu mine. În afară de acidul pe care îmi pișca puțin limba, nu prea a avut nimic care să o facă remarcată.

Cum ziceam și mai pe la începutul acestei monstruozități de review, între ele două eu aș alege de fiecare dată IPA-ul pentru că este mai mult pe gustul meu. Cât despre dacă își merită banii, e un preț măricel dacă te apuci de comparații cu alte beri de import cam pe la același preț, dar decent dacă te gândești ca ajuți niște tineri din Sibiu. Sper să mai lucreze la rețete și pe viitor să prezinte mai bine experiența acumulată.

Prost!

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!