Treceți la conținutul principal

Am încercat două beri sibiene: Urban IPA & Marzen

Bere Sibiană: Urban IPA

Astea două beri le-am tot observat prin Mega Image și de vreo câteva ori le-am și luat acasă. Dar de aici până la un review pe blog a fost cale lungă. Prima oară când le-am încercat eram pe grabă și n-am mai stat să fac poze. A doua oară le-am făcut 2-3 poze, dar n-am scris punctele importante din review așa că a trebuit să mai bag o fisă.

Cândva acum două săptămâni s-au aliniat toate astrele și am pus pe hârtie câteva gânduri și le-am făcut și poze. Pe scurt, pentru cine n-are timp să citească prea mult, IPA-ul mi-a plăcut mai mult decât Marzen-ul. Chiar și așa, mai au ceva de învățat. Nu mult. Doar ceva.

Nume: Urban IPA / Urban Marzen
Stil: Ale / Lager
Alcool: 6% / 5.5%
Origine: Sibiu / Romania
Producător: Urban Brewery SIBIU
Preț: 6.99 lei la Mega Image

Încep cu Urban IPA pentru că are potențial. Primul lucru pe care l-am remarcat când am turnat berea a fost arămiul închis pe care îl avea. Un semn că ce urmează să beau o să fie destul de amar și tare. Pe zona de amăreală stă bine, dar nu este ceva va face pe neinițiați să strâmbe de nas. Ca să fiu sincer, speram să fie și mai amară decât este.

Iar despre tărie nici nu prea are loc să intru în prea multe detalii. Este o IPA cuminte și liniștită. Nimic rău în asta, doar că aș fi preferat să aibe o țâră de aromă. Un aftertaste ceva acolo de citrică cred că i-ar fi stat mai bine. Spuma a fost frumoasă și a rezistat până la final.

Lucru pe care nu îl pot spune și despre Urban Marzen. La nici un minut după ce am turnat-o în pahar, ia spuma de unde nu-i. Mi-ar fi plăcut să rămână acolo 1-2 mm de protecție. Întotdeauna e bine să ai niște protecție. În rest, ca prestanță vizuală, este o bere destul de chipeșă.

Bere sibiană: Urban Marzen

Deși aici trebuie să recunosc că nu mă așteptam să fie atât de roșiatică. Marzen-urile gustate la viața mea au fost mai deschise la culoare. Cu toate astea își păstrează destul de mult din stil: nu foarte amară, cu gust ușor de malț și aftertaste aproape inexistent. Bună de băut la festivalul berii în compania unui cârnat sau a unui ciolan.

Cum e n-aveam ciolan acasă și nici soția nu era într-o rochiță tradițională, nu prea am apreciat promisiunile șoptite la ureche de către Urban Marzen. E drept că și mie îmi plac berile mai temperamentale nițel, dar asta parcă a fost prea liniștită cu mine. În afară de acidul pe care îmi pișca puțin limba, nu prea a avut nimic care să o facă remarcată.

Cum ziceam și mai pe la începutul acestei monstruozități de review, între ele două eu aș alege de fiecare dată IPA-ul pentru că este mai mult pe gustul meu. Cât despre dacă își merită banii, e un preț măricel dacă te apuci de comparații cu alte beri de import cam pe la același preț, dar decent dacă te gândești ca ajuți niște tineri din Sibiu. Sper să mai lucreze la rețete și pe viitor să prezinte mai bine experiența acumulată.

Prost!

Comentarii

Populare în ultima săptămână

Cele 10 lucruri care îți vor distruge restaurantul

Pe la începutul anului s-a deschis pe lângă mine un loc care avea potențial să devină destinația favorită de ieșit la bere pe vreme rea sau friguroasă. Începuseră bine și cred că nu era săptămână în care să merg pe acolo de cel puțin două ori.

Lucrurile au mers așa o perioadă și păreau că vor rezista primului an în probabil cea mai saturată zona de going out a Bucureștiului. Asta până când n-a mai mers. Nu s-au curățat, dar am fost acum vreo două zile p-acolo și cam bătea vântul. Aveau doar două mese ocupate din 25 cât cred că are pe două etaje. 
Și probabil că patronul nu înțelege cum a ajuns în situația asta în nici măcar jumătate de an de la lansare așa că m-am gândit să îl ajut cu niște răspunsuri. Nu exact despre pub-ul lui restaurant, dar prin listă probabil că va regăsi câteva greșeli pe care le-a făcut și el.

1. Muzica care este mult prea tare. Ăsta e un blestem al nostru ca specie pentru că nu reușim să înțelegem că omul nu prea are chef de țipat peste masă atunci când mănân…

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

În marketing există prezumția de nevinovăție?

Adică dacă eu am impresia că tu ai făcut ceva ilegal pentru a îți promova afacerea, dar este destul de improbabil ca cineva să poată demonstra asta, pot să te consider din prima vinovat sau chiar trebuie dovezi palpabile? Vorba aia, nu se apucă nimeni să îți facă campanie de awareness pentru că te urăște.

Asta e dilema mea de azi și am un exemplu concret cunoscut bucureștenilor.

Pe de-o parte Capitala s-a umplut în ultimele două luni de graffiti-uri cu "I ❤️ Buchetino", pe de alta florăria de luxBuchetino zice că nu are nicio legătură sau că ești cont fals vechi de 10 ani dacă le zici ceva de presupusul vandalism.

Chit că are sediul la nici 350 de metri de graffiti-ul de pe Biblioteca Națională a României și că e singurul brand cu numele asta din țară. Chit că formularea asta a mai folosit-o anul trecut magazinul din Londra sau tatăl antreprenoarei acum vreo două zile. N-au fost ei.

Și chiar dacă există o urmă de îndoială, n-ai cum să fii sigur fără dovezi.

Acum între noi f…