Treceți la conținutul principal

Prăjeală românească

Am citit (link) despre producțiile record de ulei alimentar reciclat în supermarketurile Auchan și m-am crucit. Cred că s-au crucit și ei

10 000 litri de ulei alimentar colectat pentru reciclare în toate cele 33 de magazine. Prag pe care sperau să îl depășească la sfârșitul lui 2020!!!

De fapt le-a luat doar 5 săptămâni să treacă de 10k după ce au extins programul în toată țara și au avut o campanie care oferea produse pentru fiecare 0.5 litri de ulei adus pentru reciclat.

Vă dați seama câte șnițele cu cartofi prăjiți și-au dat viața pentru a atinge performanța asta?

Eu cred că mă chinui de 2-3 ani să umplu un borcan de 750 ml cu ulei alimentar și nu prea îmi iese treaba. Am ajuns la performanța de mi-a și expirat o sticlă de ulei de floarea soarelui după o chinuitoare vacanță prezidențială de vreo doi ani.

În rest, să trăiască tigăile anti-aderente cumpărate la Black Friday-uri. Două-trei-picături de ulei și mi-am făcut treaba. Când am chef să o ard arogant scot grill-ul electric și mi-am potolit pofta de cărnuri ce involuntar vine cu anotimpul rece.

Este adevărat că n-a mai mirosit bucătăria cartofi prăjiți, chiftele și șnițele de când nu mai stau cu ai mei, dar aici problema ține mai mult de sila mea de a face curățenia de după. Puțin ulei în tigaie sau două trei picături de măsline pe preparatul final e fix ce recomandă Doctor Lene.

Știu că o ard superior, dar în esență sunt la fel de român ca și voi.

Pe dovedite!

A fost sor-mea prin Grecia astă vară și m-a întrebat câți litri de ulei de măsline presat la rece de o economie șubredă doresc? Cât credeți că am zis?

3 în țuca mea.

Nu o să mai avem ce PSD să votăm și eu tot o să mai am ulei în mini canistra aia.

10 000 de litri! Cineva și-a luat niște scatoalce peste ceafă pentru că a estimat greșit logistica necesară pentru proiectul ăsta de CSR.

De fapt au estimat greșit apetitul românilor pentru premii, pentru că noi am recicla dacă cineva ne-ar și da ceva pentru asta.

Dar voi, voi cât ulei consumați acasă într-un an?

Estimez că sunt pe la jumătate de litru de floarea soarelui și vreun litru de măsline.

Comentarii

  1. cam 2-3 litri de ulei de masline.
    cam 1 litru de ulei de floarea soarelui.
    2 spray-uri cu ulei de masline. e mai rapid si mai usor de aplicat cand gatesti la airfryer.

    RăspundețiȘtergere
  2. Snitelele ca snitelele, dar iti poti inchipui cata apa puteau sa polueze cei 10.000 de litri daca erau aruncati pe scurgere ?!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Populare pe blog în ultima săptămână

The Irishman: hai un opt din zece

Cuprins de o neașteptată mândrie națională, aseară m-am uitat la "The Irishman". Mai mult forțat pentru că m-am convins că nu sunt în target după ce am citit vreo câteva review-uri. Cu toate astea am cedat într-un moment temporar de slăbiciune. Patru ore jumătate mai târziu eram la fel de entuziasmat de film ca în momentul în care am apăsat play.

De ce?

Pentru că subiectul filmului nu e ceva ce m-a pasionat vreodată. Am văzut și eu ca tot omul seria The Godfather și ceva Sopranos, ba chiar am și jucat niște Mafia la viața mea, dar nu pot spune că am făcut vreo pasiune pe subiectul ăsta.

Poate și din cauza aceasta mi se pare că filmul a fost mai încet decât ar fi trebuit să fie sau mai bine spus că a durat semnificativ mai mult decât poate era necesar. Raportat la un film de cinematograf. Și asta mi se pare că toată lumea greșește prin review-uri: îl compară cu ceva ce ar vedea la cinema.

The Irishman mi s-a părut că a fost de la început gândit pentru Netflix. Pentru văzut ac…

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…