Prăjeală românească

Am citit (link) despre producțiile record de ulei alimentar reciclat în supermarketurile Auchan și m-am crucit. Cred că s-au crucit și ei

10 000 litri de ulei alimentar colectat pentru reciclare în toate cele 33 de magazine. Prag pe care sperau să îl depășească la sfârșitul lui 2020!!!

De fapt le-a luat doar 5 săptămâni să treacă de 10k după ce au extins programul în toată țara și au avut o campanie care oferea produse pentru fiecare 0.5 litri de ulei adus pentru reciclat.

Vă dați seama câte șnițele cu cartofi prăjiți și-au dat viața pentru a atinge performanța asta?

Eu cred că mă chinui de 2-3 ani să umplu un borcan de 750 ml cu ulei alimentar și nu prea îmi iese treaba. Am ajuns la performanța de mi-a și expirat o sticlă de ulei de floarea soarelui după o chinuitoare vacanță prezidențială de vreo doi ani.

În rest, să trăiască tigăile anti-aderente cumpărate la Black Friday-uri. Două-trei-picături de ulei și mi-am făcut treaba. Când am chef să o ard arogant scot grill-ul electric și mi-am potolit pofta de cărnuri ce involuntar vine cu anotimpul rece.

Este adevărat că n-a mai mirosit bucătăria cartofi prăjiți, chiftele și șnițele de când nu mai stau cu ai mei, dar aici problema ține mai mult de sila mea de a face curățenia de după. Puțin ulei în tigaie sau două trei picături de măsline pe preparatul final e fix ce recomandă Doctor Lene.

Știu că o ard superior, dar în esență sunt la fel de român ca și voi.

Pe dovedite!

A fost sor-mea prin Grecia astă vară și m-a întrebat câți litri de ulei de măsline presat la rece de o economie șubredă doresc? Cât credeți că am zis?

3 în țuca mea.

Nu o să mai avem ce PSD să votăm și eu tot o să mai am ulei în mini canistra aia.

10 000 de litri! Cineva și-a luat niște scatoalce peste ceafă pentru că a estimat greșit logistica necesară pentru proiectul ăsta de CSR.

De fapt au estimat greșit apetitul românilor pentru premii, pentru că noi am recicla dacă cineva ne-ar și da ceva pentru asta.

Dar voi, voi cât ulei consumați acasă într-un an?

Estimez că sunt pe la jumătate de litru de floarea soarelui și vreun litru de măsline.

Comentarii

  1. cam 2-3 litri de ulei de masline.
    cam 1 litru de ulei de floarea soarelui.
    2 spray-uri cu ulei de masline. e mai rapid si mai usor de aplicat cand gatesti la airfryer.

    RăspundețiȘtergere
  2. Snitelele ca snitelele, dar iti poti inchipui cata apa puteau sa polueze cei 10.000 de litri daca erau aruncati pe scurgere ?!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sub jumatate de litru de ulei de floarea soarelui pe an.
    Ulei de masline cam 3 litri.
    Si inca jumatate de litru de alte uleiuri.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!