Treceți la conținutul principal

Prăjeală românească

Am citit (link) despre producțiile record de ulei alimentar reciclat în supermarketurile Auchan și m-am crucit. Cred că s-au crucit și ei

10 000 litri de ulei alimentar colectat pentru reciclare în toate cele 33 de magazine. Prag pe care sperau să îl depășească la sfârșitul lui 2020!!!

De fapt le-a luat doar 5 săptămâni să treacă de 10k după ce au extins programul în toată țara și au avut o campanie care oferea produse pentru fiecare 0.5 litri de ulei adus pentru reciclat.

Vă dați seama câte șnițele cu cartofi prăjiți și-au dat viața pentru a atinge performanța asta?

Eu cred că mă chinui de 2-3 ani să umplu un borcan de 750 ml cu ulei alimentar și nu prea îmi iese treaba. Am ajuns la performanța de mi-a și expirat o sticlă de ulei de floarea soarelui după o chinuitoare vacanță prezidențială de vreo doi ani.

În rest, să trăiască tigăile anti-aderente cumpărate la Black Friday-uri. Două-trei-picături de ulei și mi-am făcut treaba. Când am chef să o ard arogant scot grill-ul electric și mi-am potolit pofta de cărnuri ce involuntar vine cu anotimpul rece.

Este adevărat că n-a mai mirosit bucătăria cartofi prăjiți, chiftele și șnițele de când nu mai stau cu ai mei, dar aici problema ține mai mult de sila mea de a face curățenia de după. Puțin ulei în tigaie sau două trei picături de măsline pe preparatul final e fix ce recomandă Doctor Lene.

Știu că o ard superior, dar în esență sunt la fel de român ca și voi.

Pe dovedite!

A fost sor-mea prin Grecia astă vară și m-a întrebat câți litri de ulei de măsline presat la rece de o economie șubredă doresc? Cât credeți că am zis?

3 în țuca mea.

Nu o să mai avem ce PSD să votăm și eu tot o să mai am ulei în mini canistra aia.

10 000 de litri! Cineva și-a luat niște scatoalce peste ceafă pentru că a estimat greșit logistica necesară pentru proiectul ăsta de CSR.

De fapt au estimat greșit apetitul românilor pentru premii, pentru că noi am recicla dacă cineva ne-ar și da ceva pentru asta.

Dar voi, voi cât ulei consumați acasă într-un an?

Estimez că sunt pe la jumătate de litru de floarea soarelui și vreun litru de măsline.

Comentarii

 1. cam 2-3 litri de ulei de masline.
  cam 1 litru de ulei de floarea soarelui.
  2 spray-uri cu ulei de masline. e mai rapid si mai usor de aplicat cand gatesti la airfryer.

  RăspundețiȘtergere
 2. Snitelele ca snitelele, dar iti poti inchipui cata apa puteau sa polueze cei 10.000 de litri daca erau aruncati pe scurgere ?!

  RăspundețiȘtergere
 3. Sub jumatate de litru de ulei de floarea soarelui pe an.
  Ulei de masline cam 3 litri.
  Si inca jumatate de litru de alte uleiuri.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Populare pe blog în ultima săptămână

Empatie

Era o vorbă care spunea că îți dai seama de caracterul unui om după modul în care se comportă cu cei de sub el (servitori, chelneri etc.). Dacă e mârlan cu ei, e mârlan cu toată lumea. Doar că nu își permite să o arate în mod normal așa că în fața superiorilor este mielușel. Și, deși nu i-am acordat prea multă importanță în trecut zicalei ăsteia, cumva a rămas cu mine în toți acești ani. 
În vremurile astea de pandemie, când e mai greu să vezi oameni dorind să umilească chelneri, unitatea de măsură a caracterului unui om este empatia digitală. 
EMPATÍEs.f. (Fil.) Formă de cunoaștere a altuia, în special a eului social sau a ceva, apropiată de intuiție; interpretare a eului altora după propriul nostru eu. ♦ Transpunerea noastră simpatetică în obiectele exterioare. V. intropatie. [< fr. empathie].
Empatia față de ceilalți prinși în fix aceeași situație ca și tine, dar care n-au fost atât de norocoși/muncitori/șmecheri ca tine încât să se lăfăie într-o izolare la conac, casă de vacanță s…

Primul meu generator: AGT 2701 HSB 2200W cu motor Honda

Pentru că am ales să petrec pandemia asta la țară unde de bine de rău câinele poate alerga prin micuța curte și pentru că săptămâna trecută un gigel a intrat cu camionul într-un stâlp de înaltă tensiune, miercurea trecută m-am întors pentru vreo 8 ore într-un evul mediu destul de comod. Zic comod pentru că centrala era pe un ups mai mare care în teorie ține vreo două zile așa că n-am așteptat întoarcerea curentului în frig. 
Cu toate astea, a trebuit să zic pa-pa tehnologiilor astea de care ești în general super dependent: toaletă, internet & televizor. Cel puțin din perspectiva comodității, internet aveam printr-un hotspot de pe telefon. Iar despre toaletă n-aș vrea să intru în prea multe detalii pentru că nu e suficient de glam pentru social media-ului lui 2020.
Dar credeți-mă, 8 ore de incertitudine au fost suficiente încât să ne gândim să investim într-un generator. Mai bine să fie acolo și să ne împiedicăm de el decât să îi ducem dorul data viitoare când ceva similar se va î…