Treceți la conținutul principal

viteza medie in oras .... 10km/h

Azi de dimineata am avut de facut niste drumuri si am ales mijloacele de transport in comun. Distanta de dimineata de la 9:42 a fost cam 6.5 km in 37 min 58 s si apoi pe la 11:20 a fost cam 7.2 kmin in 40 min 40 s. Ce inseamna asta in cifre?  

Viteza medie a fost 10.3km/h si 10.7km/h .. comparand asta cu o medie pe care o scoti pe bicicleta de 25-30km/h  18-20 km/h sau pe jos de 5-7km/h rezulta ca in multe cazuri e mult mai rentabil fie sa mergi pe jos si sa eviti transpiratia si discutiile despre saracice si coruptia guvernantilor fie sa faci nitel sport si sa pedalezi.

O sa-mi continui experimentul dar nu cred ca voi depasi aceasta viteza medie in trafic .. 10km/h. Cu bicla esti cel putin de 2 ori mai rapid sau pentru oameni mai sportivi .. de 3 ori mai rapid ca in masina. Si mult mai incitant as adauga eu.

[later edit 6 ani mai tarziu]

Imagina de la +Alexandru Lazar 
E drept ca estimarea mea de acum 6 ani se baza pe cam putini km, dar s-ar parea ca nu era trasa de par. Alex are in imaginea de mai sus aceeasi viteza medie pe un numar semnificativ mai mare de km (~480). Media de 10km/h este pe trip, nu pe cei 480 km.

Sunt curios daca si alti oameni obtinut date asemanatoare.


Comentarii

  1. Pai foarte bine. De acum incolo alege bicicleta ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. da, aleg bicicleta, desi la cati idioti vor sa ma darame/fluiere/impinga si cati imi rad in nas si se uita crucish cand le fac semn cu mana..chiar ca e palpitant, action movie chiar.

    RăspundețiȘtergere
  3. Problema ar mai fi praful si noxele miilor de masini care stationeaza cu motorul pornit pe langa care treci. Mai grav, la bicicleta, aerul inspirat e in plin efort...
    In masina macar de protejeaza filtrul de particule. E un cerc vicios. Pionierii si-o iau peste cap default.
    Oricum, felicitari pentru studiu. Astept continuarea.

    RăspundețiȘtergere
  4. ca in masina aerul este filtrat si miroase a musetel ..

    RăspundețiȘtergere
  5. acum cateva zile am vazut cum un biciclist si-a luat o portiera, la semafor la budapesta. cu adevarat incitant.

    RăspundețiȘtergere
  6. nu vreau sa te conving sa ramai in masina dar referitor la bicicleta...

    am calculat pe o distanta de 4.2 km ca media orara este de 17 km/h cu o viteza maxima atinsa de 35 km/h.

    am ajuns si transpirat la destinatie...iar soferii nu sunt prea intelegatori nici cu biciclistii :P

    RăspundețiȘtergere
  7. @dragos teoretic ar trebui sa pastrezi un ritm constant si asa nici nu prea transpiri.

    Mersul pe bicicleta nu este lipsit de diferite pericole ... cam ca totul in viata ... dar te face sa te simti bine despre tine.

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca alegi străduțele mici, oricând ai ocazia, scapi de tot fumul ala în nas și (prin comparație, bineînțeles, ca oricum mașinile parcate ca dracu' peste tot, aia care nu își țin banda, aia care ies ca smecherii și toate gâtuirile de mașini parcate te calca pe nervi), fata de bulevarde este sălbăticie... Liniște, pace, relaxare. Si nici nu ajungi transpirat, decât dacă vrei sa bați vreun record - cum fac eu de obicei, ca plec mereu prea tarziu :p.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cu bicicleta trebuie sa fii sportiv foarte bun sa scoti 25-30 km / ora viteza medie. Cred ca ar fi undeva pe la 17-18 km/h la ture mai lungi, iar daca este si un pic de deal, scade pe la 10km/h pe urcare.
    Pe jos ar fi 4-5 km/h mers normal, respectiv 9-10 km/h jogging.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Era un bar mișto, dar problema era că mai venea și patronul...

Știți barul ăla făcut de patron în momentul în care a ajuns la 40 de ani și i-a dat cu virgulă bucket listul? Nu? Hai să vă zic cum stă treaba. Toată viața a visat să își deschidă un bar, dar n-a avut timp/bani/motivare. Asta până de curând când s-a dus ca berbecul.

L-a deschis. E mic, simpatic, are un specific bine delimitat, a mers chiar bine la început, dar acum începe să scârțâie. Și ăsta nu înțelege de ce. De ce în fiecare lună vin din ce în ce mai puțini clienți și încasează tot mai pe negativ.

Păi problema majoră e că patronul și-a dorit bar, dar nu și clienți. Am fost în vreo câteva locuri din astea unde noi îl deranjam pe patron. Omul era cu paharul de vin în față, cu gașca de prieteni și cu muzica la maxim. Erau pe distracție și trebuia să o mai pună pe pauză să ne aducă meniurile, să dea muzica mai încet, să ne aducă băutura și la final să ne ia banii.

Omul nu avea chef de noi, chiar dacă eram singurii plătitori de consumație din bar. N-ai cum să ceri prietenilor bani pe c…

Ieri le-am arătat Bucureștiul celor 5 noi beri aduse în România de URBB

De două zile timeline-ul meu s-a umplut de bloggeri care primiseră pachetul din imagine. Poze din toate unghiurile, selfie-uri, nebunie. Eu cred că am primit ultimul lădița care avea frumos atașat următorul mesaj: "Descoperă Europa cu berea care ți se potrivește! #beertrip", așa că presiunea a fost maximă.

Eu ce fel de poză pot să pun ce deja n-a fost făcută de ceilalți? Pe drumul spre casă, ajutat și de constituția specifică de blogger ce trebuia să care 6 kilograme, mi-am zis să fiu o gazdă primitoare și să le arăt celor 5 beri noi o fărâmă de București.

Și pentru că tot zic de ele, dar nu le-am numit, acestea sunt: Grimbergen Ambreé, Kronenbourg 1664 Blanc, Angelo Poretti 4 Luppoli Original, Angelo Poretti 5 Luppoli Bock Chiara și Angelo Poretti 6 Luppoli Bock Rossa.

Alături de ele au fost două mutat aici de ceva vreme: Guinness și Weihenstephaner Hefe Weissbier.

Rezultatul este mai jos.














Problema unui food truck făcut din pasiune e că nu se ia niciodată în serios

Sâmbătă am fost la aniversarea celor de la Ground Zero la Verde Stop - un loc ce a văzut de-a lungul timpului câteva street food festivals. Am ajuns regulamentar la 2, mi-am luat o bere și m-am tolănit regulamentar pe iarbă. Deja de la a 2-a bere au început șoriceii să danseze prin stomac așa că am făcut un tur al food truck-urilor prezente.

La BurgerVan timpul de așteptare era de peste 45 de minute, la Pește Pâine nici nu deschiseseră la aproape 3 ore de când începuse evenimentul, iar la Dianei 4 norocul a făcut să aibă gulașul făcut dinainte așa că puteai să mănânci pe loc. Nu zic că m-am resemnat, că au un gulaș bun, dar speram să bag niște cartofi prăjiți de la Pește Pâine.

Au deschis și ei jumătate de oră mai târziu și imediat s-a făcut o coadă care s-a împrăștiat repede. N-am înțeles de ce, dar mi-am zis că ăsta e momentul să merg să iau niște cartofi. Țeapă. Urmau să îi facă în 30 de minute după spusele lor. Mmda. Bine.


Am mai zăbovit ceva timp la niște vorbe și bere, dar am z…