Treceți la conținutul principal

Blu Oktoberfest 2013 @ Hotel Radisson

Luni m-am reintors la Radisson pentru o halba de Hofbrau, niste muzica germana si atmosfera unui festival german al berii. Mi-a placut editia din 2012 (link) si am repetat experienta, chiar daca anul asta nu am avut cu cine sa merg.

M-am strecurat stingher pe langa Mircea Badea si m-am asezat la masa vis a vis de cei de la Restograf. Nu ma stiau. Perfect - pot sa trag cu urechea la criteriile de baza atunci cand scriu review-uri de restaurante. S-o crezi tu asta. Au inceput acordurile suave de petrecere bavareza. Haos placut: halbele se leganau, carnatii se injunghiau cu furculitele si oamenii dansau. Pana sa ma dezmeticesc, m-am trezit ca am ramas singur la masa.

E semn bun cand singura poza de la un eveniment e cu halba de bere 
L-am gasit pe Dan de la Expremio (Bit-Soft) si ne-am cinsitit reciproc cu niste beri. Petrecerea era in toi si oamenii forfoteau de colo colo. Am dat dovada de vestita ospitalitate romaneasca si am chemat alaturi de noi (sa impartim masa mult prea incapatoare) un cuplu ce nu isi gasea un loc linistit sa guste un carnat si sa bea o bere. Surpriza. Erau spanioli veniti sa inspecteze centralele eoliene din Dobrogea. Super simpatici si am ajuns sa ne cinstim reciproc cu bere pana la sfarsitul serii (11:30).

Unde vreau sa ajung cu aceasta povestire?

Blu Oktoberfest este eveniment ce strange oameni faini care au aceleasi pasiuni: bere nefiltrata buna si petrecere pe stil german. Lucru datorat in special preturilor binisor peste medie: 99 lei biletul de intrare ce iti asigura acces la bufetul suedez cu carnati (& alte bunatati) si prajituri. Berea HB fiind la 20 de lei halba la 0.5 si shot-ul de schnapps costa 30 de lei. Cum ziceam - peste medie.

o imagine cu meniul
M-am simtit bine si mi-a placut. Totusi, singurul lucru pe care as putea sa il reprosez Oktoberfest-ului asta este ca se termina la 11:30. Putin cam prea devreme, daca e sa ma intrebi pe mine. Mesenii ramasi aproape de inchidere aveau chef de petrecere si cu greu s-au ridicat sa se duca spre taxiuri.

De ce sa mint? Si eu m-am ridicat cu greu sa ma duc spre casa. Inca doua acorduri si inca o nefiltrata ... mai mergeau.

Info: Evenimentul tine pana sambata (28 septembrie) si incepe in fiecare zi la ora 18:00. Singura pagina cat de cat oficiala pe care am gasit-o este asta.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Deschidere: Shoteria Stația Fantastică

Generația nouă de petrecăreți din Centrul Vechi a dat naștere unui concept interesant: fast bar-ul. Locul unde ajungi să bei ceva cu niște prieteni înainte de poposi într-un club. Așa de încălzit puțin și de intrat în spiritul de petrecere. E locul unde n-ai scaune să te parchezi la povești sau să zăbovești cu orele. Totul e pe repede înainte.

E suficient să ajungi o seară în Shoteria 1 - Stația de primă alcoolizare - să simți pe pielea ta cât de bine a prins. Grupuri și grupuri de oameni care vin să dea un shot - două înainte de a se duce regulamentar la 23:00 în club. Ajută și faptul că au varietate de shot-uri pentru toate gusturile, așa că nu mare e mirarea să vezi grupuri de fete cot la cot shot la shot cu grupuri de băieți.

Lucrurile au mers atât de bine în ăștia 2 ani de Shoteria 1 încât vineri au mai deschis un loc. De data asta s-au concentrat pe long drinks sau shotail-uri cum le zic ei. Un loc puțin mai măricel ca primul, dar sub același concept-umbrelă. Un loc unde să pet…

S-a întâmplat nefăcuta: Chefi la cuțite e mai digerabil ca MasterChef

Nu credeam că o să zic asta vreodată, dar Chefii la cuțite s-au transformat încet, încet într-un fel de Top Gear culinar. Prietenia dintre ei a început să își spună cuvântul și întreg show-ul a devenit mult mai ușor de digerat chit că nu este produs la nivelul calitativ MC.

Între timp au renunțat și la jignirile gratuite, doar de dragul de a fi, așa că întreaga experiență este una care binedispune. Știu că elitismul culinar își face cruce în acest moment, dar nici Chefii și nici MasterChefii n-au emisiuni care să aibă legătură cu gătitul.

M-am uitat la 4 episoade și nici snopit în bătaie moldovenească n-aș putea să îmi aduc aminte de vreun preparat care m-a impresionat sau o tehnică pe care am deprins-o.

Emisiunile sunt pe zona pur de entertainment, iar Chefii fac asta mai bine printr-o carismă tip grup de prieteni. Chit că e pe glume de cartier, recunosc că m-am uitat și am râs de multe ori la emisiunea lor. E posibil ca ăsta să fie un prin semn de stockholm syndrome.

Cu toate asta …

Monitoarele de gaming, 9 ani mai târziu

Săptămâna trecută am dat o fugă să văd cele mai noi monitoare de gaming de la Samsung și mi-am adus aminte de o întâmplare la un lan party de acum 9 ani. Ne-am strâns noi în sufrageria unui prieten și ne-am chinuit regulamentar să facem rețeaua să meargă. Pe vremea aia așa stăteau lucrurile, te strângeai, băgai niște bere și vreo 5 ore te chinuiai să vă vadă rețeaua pe toți.

Octavian Fulger de la WASD primise un monitor de gaming în teste și l-a adus la micul nostru lan party. Ca să înțelegeți ce însemna atunci un monitor de gaming, noi majoritatea încă eram pe monitoare cu tub. Era science fiction ideea de monitor led de gaming.

Ăsta mai avea în plus și comenzile pe touch. Incredibil. Nici nu apăruse prima generație de Iphone, touch-ul era la nivelul fantezist de tehnologie. Eh. Pleacă Fulger să ia niște ceva și ne lasă pe noi, maimuțele, cu monitorul cu touch.

Nu exagerez, cred că 30-40 de minute ne-am chinuit să îl pornim. Ceva nu se lega. Încercam să îl atingem în toate felurile …