Treceți la conținutul principal

Blu Oktoberfest 2013 @ Hotel Radisson

Luni m-am reintors la Radisson pentru o halba de Hofbrau, niste muzica germana si atmosfera unui festival german al berii. Mi-a placut editia din 2012 (link) si am repetat experienta, chiar daca anul asta nu am avut cu cine sa merg.

M-am strecurat stingher pe langa Mircea Badea si m-am asezat la masa vis a vis de cei de la Restograf. Nu ma stiau. Perfect - pot sa trag cu urechea la criteriile de baza atunci cand scriu review-uri de restaurante. S-o crezi tu asta. Au inceput acordurile suave de petrecere bavareza. Haos placut: halbele se leganau, carnatii se injunghiau cu furculitele si oamenii dansau. Pana sa ma dezmeticesc, m-am trezit ca am ramas singur la masa.

E semn bun cand singura poza de la un eveniment e cu halba de bere 
L-am gasit pe Dan de la Expremio (Bit-Soft) si ne-am cinsitit reciproc cu niste beri. Petrecerea era in toi si oamenii forfoteau de colo colo. Am dat dovada de vestita ospitalitate romaneasca si am chemat alaturi de noi (sa impartim masa mult prea incapatoare) un cuplu ce nu isi gasea un loc linistit sa guste un carnat si sa bea o bere. Surpriza. Erau spanioli veniti sa inspecteze centralele eoliene din Dobrogea. Super simpatici si am ajuns sa ne cinstim reciproc cu bere pana la sfarsitul serii (11:30).

Unde vreau sa ajung cu aceasta povestire?

Blu Oktoberfest este eveniment ce strange oameni faini care au aceleasi pasiuni: bere nefiltrata buna si petrecere pe stil german. Lucru datorat in special preturilor binisor peste medie: 99 lei biletul de intrare ce iti asigura acces la bufetul suedez cu carnati (& alte bunatati) si prajituri. Berea HB fiind la 20 de lei halba la 0.5 si shot-ul de schnapps costa 30 de lei. Cum ziceam - peste medie.

o imagine cu meniul
M-am simtit bine si mi-a placut. Totusi, singurul lucru pe care as putea sa il reprosez Oktoberfest-ului asta este ca se termina la 11:30. Putin cam prea devreme, daca e sa ma intrebi pe mine. Mesenii ramasi aproape de inchidere aveau chef de petrecere si cu greu s-au ridicat sa se duca spre taxiuri.

De ce sa mint? Si eu m-am ridicat cu greu sa ma duc spre casa. Inca doua acorduri si inca o nefiltrata ... mai mergeau.

Info: Evenimentul tine pana sambata (28 septembrie) si incepe in fiecare zi la ora 18:00. Singura pagina cat de cat oficiala pe care am gasit-o este asta.

Comentarii

Populare în ultima săptămână

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

De unde îmi iau bere mai specială pentru acasă

Dacă ești și tu ca mine, câteodată vrei doar să ajungi acasă și să bei o bere mai specială. Ceva ce nu se găsește cu ușurință prin supermarket-uri. E bună și aia, dar de obicei marile lanțuri de supermarket-uri nu prea își schimbă portofoliu de beri locale/de import suficient de des încât să te surprindă ceva la raft.

Dacă ești din București ai mai multe opțiuni de locuri unde poți merge să cumperi bere artizanală, iar dacă nu ești o poți face online unde mai plătești ~20 de lei costul de livrare.

Cea mai variată ofertă cred că o găsești la The Beer Institute, un start-up al unor prieteni ce deja și-au deschis a doua locație în Agora Floreasca. Cred că le merge bine având în vedere că s-au extins la câteva luni după ce au deschis primul magazin în incinta Carrefour-ului de lângă Cambridge School of Bucharest de la Romană. Sunt foarte activi pe pagina de Facebook și nu cred că trece vreo săptămână fără să facă vreun eveniment pentru pasionații de bere artizanală.

Dacă ai poftă de ceva …

E 2019 și nu mai poți să faci conținut video prost

Nu zic că nu este ok să fii călcat de propria mașină pe muzica lui Drake sau să mănânci detergent, dar producția video a acestor experiențe trebuie să fie la un anumit nivel calitativ minim: iluminare bună, calitate HD, sunet decent, filmare stabilizată și un minim de editare/colorare.

Duse sunt zilele alea când putea să o arzi spartan cu un telefon, o filmare tremurată, sunet de canal și pixeli pe ecran aproape cât capul tău. Îmi pare rău. E 2019 și ștacheta a fost ridicată foarte sus de producătorii de conținut video din afară. Mai toate canalele serioase de tech filmează 8K cu RED-uri pentru a avea un conținut relevant din punct de vedere calitativ cât mai mult timp.

Pentru că degeaba ai tu cel mai informativ/distractiv video din lume dacă îmi sângerează ochii când mă uit la el. Și cumva oamenii și-au dat seama că dacă tot investesc timp în a crea conținut video, atunci trebuie să se asigure că acesta să aibă o durată de viață cât mai lungă.

Scriu rândurile astea ca urmare a unei …