Treceți la conținutul principal

Review: Diablo 3 Reaper of Souls

Un scurt reminder al review-ului pe care l-am facut pentru Diablo 3 - jocul m-a dezamagit. Nu reusea sa se ridice la nivelul asteptarilor create de Diablo 2 si nici nu era distractiv de jucat. In cele 60 de ore de joc nu mi-a picat nicio legendara si era frustrant de greu - lucruri care s-au schimbat acum vreo 2 saptamani cu patch-ul loot 2.0. Practic m-am umplut de legendare si in 30 de minute imi schimbasem jumatate din gear... dar hai sa vorbim de expansion.

Reaper of Souls este asa cum ar fi trebuit sa fie Diablo 3 initial, cel putin in opinia mea. E distractiv si pierzi cu usurinta ore tarzii din noapte fara sa iti dai seama de cat de repede trece timpul. Auction house-ul a disparut, serverele nu au picat si au implementat un sistem de ghilde si comunitati ce aduce experienta sociala la un nou nivel. Este un expansion aproape perfect.

Loot 2.0 o mai ia ocazional pe aratura: Al 3-lea Andariel's Visage care mi-a picat in vreo 4 ore de joc :)
Ce-mi place foarte mult e ca au renuntat la sistemul cretin de crestere a dificultatii - joci tot jocul pe normal ca apoi sa deblochezi nightmare. Mai termini odata jocul pe nightmare pentru a debloca hell, ca apoi sa faci acelasi lucru pentru a ajunge pe inferno. Gata! S-a dus. Poti sa joci jocul o singura data, pe ce dificultate te coafeaza: Normal, Hard, Expert, Master, Torment 1-6. Adversarii fiind pe masura si oferindu-ti mai mult xp si sanse crescute sa iti cada item-uri legendare.

Eu mi-am crescut pe torment 6 un personaj de la 0 la nivelul 60 in 3 ore si 33 de minute. Evident ca eram ajutat de niste prieteni care erau lvl 60 si care practic mi-au deschis drum prin adversari. Parca nici nu am ajuns la jumatatea Actului I cand am facut level 60. Ce rost avea sa joc povestea pentru a nu stiu cata oara? Exact. Bravo Blizzard ca in sfarsit ati inteles!

Stiu ca am zis ca e review de Reaper of Souls, dar e mai mult de Loot 2.0 - patch pe care exista si in Diablo 3 fara sa ai expansiunea cumparata. E foarte greu sa descriu cat de neplacut era sa joci Diablo 3 inainte, situatie care s-a schimbat radical acum. Este fix Diablo 2 reloaded - jocul in care nu exista finalitate si nu te deranjeaza asta: dai in cap la carcaleti cu zambetul pe buze pentru sansa sa iti pice un item care te va ajuta sa ii omori mai repede si mai eficient. Proces pe care il reiei dupa ce iti pica respectivul item. E stupid, nu? Eh. O sa iti placa.

Ce aduce in plus Diablo 3 ROS?

  • o clasa noua (crusader) ce se aseamana foarte mult cu monk-ul
  • new level cap - 70
  • noi legendare si set-uri
  • Actul 5 in care trebuie sa il omori pe Malthael (asta nu e un spoiler)
  • Adventure Mode - un end-game bunicel cu un factor recent de randomness
  • noi skill-uri si rune pentru clasele deja existente
Intrebarea finala e: Merita sa imi cumpar Reaper of Souls sau sa intru in Diablo 3 dupa ce acum cateva luni l-am abandonat? Da! Cu siguranta. Este un Diablo 2 mai bun - si asta o zice omul care a avut un personaj de nivel 94...

Daca vreti sa ne vedem in joc, dati un add: nihasa#2121

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Era un bar mișto, dar problema era că mai venea și patronul...

Știți barul ăla făcut de patron în momentul în care a ajuns la 40 de ani și i-a dat cu virgulă bucket listul? Nu? Hai să vă zic cum stă treaba. Toată viața a visat să își deschidă un bar, dar n-a avut timp/bani/motivare. Asta până de curând când s-a dus ca berbecul.

L-a deschis. E mic, simpatic, are un specific bine delimitat, a mers chiar bine la început, dar acum începe să scârțâie. Și ăsta nu înțelege de ce. De ce în fiecare lună vin din ce în ce mai puțini clienți și încasează tot mai pe negativ.

Păi problema majoră e că patronul și-a dorit bar, dar nu și clienți. Am fost în vreo câteva locuri din astea unde noi îl deranjam pe patron. Omul era cu paharul de vin în față, cu gașca de prieteni și cu muzica la maxim. Erau pe distracție și trebuia să o mai pună pe pauză să ne aducă meniurile, să dea muzica mai încet, să ne aducă băutura și la final să ne ia banii.

Omul nu avea chef de noi, chiar dacă eram singurii plătitori de consumație din bar. N-ai cum să ceri prietenilor bani pe c…

Ieri le-am arătat Bucureștiul celor 5 noi beri aduse în România de URBB

De două zile timeline-ul meu s-a umplut de bloggeri care primiseră pachetul din imagine. Poze din toate unghiurile, selfie-uri, nebunie. Eu cred că am primit ultimul lădița care avea frumos atașat următorul mesaj: "Descoperă Europa cu berea care ți se potrivește! #beertrip", așa că presiunea a fost maximă.

Eu ce fel de poză pot să pun ce deja n-a fost făcută de ceilalți? Pe drumul spre casă, ajutat și de constituția specifică de blogger ce trebuia să care 6 kilograme, mi-am zis să fiu o gazdă primitoare și să le arăt celor 5 beri noi o fărâmă de București.

Și pentru că tot zic de ele, dar nu le-am numit, acestea sunt: Grimbergen Ambreé, Kronenbourg 1664 Blanc, Angelo Poretti 4 Luppoli Original, Angelo Poretti 5 Luppoli Bock Chiara și Angelo Poretti 6 Luppoli Bock Rossa.

Alături de ele au fost două mutat aici de ceva vreme: Guinness și Weihenstephaner Hefe Weissbier.

Rezultatul este mai jos.














Problema unui food truck făcut din pasiune e că nu se ia niciodată în serios

Sâmbătă am fost la aniversarea celor de la Ground Zero la Verde Stop - un loc ce a văzut de-a lungul timpului câteva street food festivals. Am ajuns regulamentar la 2, mi-am luat o bere și m-am tolănit regulamentar pe iarbă. Deja de la a 2-a bere au început șoriceii să danseze prin stomac așa că am făcut un tur al food truck-urilor prezente.

La BurgerVan timpul de așteptare era de peste 45 de minute, la Pește Pâine nici nu deschiseseră la aproape 3 ore de când începuse evenimentul, iar la Dianei 4 norocul a făcut să aibă gulașul făcut dinainte așa că puteai să mănânci pe loc. Nu zic că m-am resemnat, că au un gulaș bun, dar speram să bag niște cartofi prăjiți de la Pește Pâine.

Au deschis și ei jumătate de oră mai târziu și imediat s-a făcut o coadă care s-a împrăștiat repede. N-am înțeles de ce, dar mi-am zis că ăsta e momentul să merg să iau niște cartofi. Țeapă. Urmau să îi facă în 30 de minute după spusele lor. Mmda. Bine.


Am mai zăbovit ceva timp la niște vorbe și bere, dar am z…