Blu Autumn Fest - invazia nădragilor bavarezi pe Calea Victorie

Tirol Alpen Cavaliere @ Blu Autumn Fest 2016
Tirol Alpen Cavaliere @ Blu Autumn Fest

În fiecare an pe vremea asta Radisson Blu Hotel organizează un micro Oktoberfest. Situat în curtea interioară în niște corturi generoase, festivalul este o veritabilă bucățică de Bavaria. E un festin al cârnaților dolofani, covrigilor cât fața unui prichindel, al ștrudelelor înecate în vanilie, al berii nefiltrate de la mama ei și evident a cântecelor pe care nu le înțelege nimeni, dar cu toți ridicăm halba instinctiv când le auzim. E fix ce trebuie pentru vremea ploioasă de afara.

Aseară am dat o fugă pe acolo să ma enervez iar că noi ca nație n-am priceput prea bine treaba asta cu mâncarea, berea și distracția - de preferință în același timp. A fost fix cum îmi aduceam aminte și am zăbovit preț de câteva ceasuri cu zâmbetul pe buze și mustață de bere.

Anul ăsta nu mai au Hofbräu și nu pot spune că nu regret nițel asta, dar nici cu a 9-a cea mai populară berărie din Germania nu îmi este rușine: Radeberger. Nici nu ai ce să zici de rău de ea când te gândești că are istorie de aproape 150 de ani și este/era berea favorită a regelui Saxoniei, Otto von Bismarck și a lui Vladimir Putin. Așa zice Wikipedia.

Radeberger
După ce căsăpești un tigru și te întorci de la vânătoare călare și la bustul gol, parcă merge un Radeberger 
Blu Autumn Fest începe în fiecare zi de la ora 18:00 și ține până sâmbătă (24 septembrie) la miezul nopții. Biletul de acces este 130 de lei și oferă acces nelimitat la bufet și toate bunătățile care sunt concentrate în zona aia. Pentru încă o sută de lei în plus ai incluse și toate berile pe care poți să le duci. Da, este cam scump și ăsta e și motivul pentru care în general nu o să vezi pierde-vară sau oameni sub 30-35 de ani printre meseni - sper că bifez doar o categorie ca să fiu excepția care întărește regula. Bilete și rezervări se fac aici.

Îl recomand și e de mers cu un grup generos de prieteni. Practic este cel mai ieftin și accesibil city break de pe piață. Odată intrat în cort ești în Bavaria.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!