Treceți la conținutul principal

Blu Autumn Fest - invazia nădragilor bavarezi pe Calea Victorie

Tirol Alpen Cavaliere @ Blu Autumn Fest 2016
Tirol Alpen Cavaliere @ Blu Autumn Fest

În fiecare an pe vremea asta Radisson Blu Hotel organizează un micro Oktoberfest. Situat în curtea interioară în niște corturi generoase, festivalul este o veritabilă bucățică de Bavaria. E un festin al cârnaților dolofani, covrigilor cât fața unui prichindel, al ștrudelelor înecate în vanilie, al berii nefiltrate de la mama ei și evident a cântecelor pe care nu le înțelege nimeni, dar cu toți ridicăm halba instinctiv când le auzim. E fix ce trebuie pentru vremea ploioasă de afara.

Aseară am dat o fugă pe acolo să ma enervez iar că noi ca nație n-am priceput prea bine treaba asta cu mâncarea, berea și distracția - de preferință în același timp. A fost fix cum îmi aduceam aminte și am zăbovit preț de câteva ceasuri cu zâmbetul pe buze și mustață de bere.

Anul ăsta nu mai au Hofbräu și nu pot spune că nu regret nițel asta, dar nici cu a 9-a cea mai populară berărie din Germania nu îmi este rușine: Radeberger. Nici nu ai ce să zici de rău de ea când te gândești că are istorie de aproape 150 de ani și este/era berea favorită a regelui Saxoniei, Otto von Bismarck și a lui Vladimir Putin. Așa zice Wikipedia.

Radeberger
După ce căsăpești un tigru și te întorci de la vânătoare călare și la bustul gol, parcă merge un Radeberger 
Blu Autumn Fest începe în fiecare zi de la ora 18:00 și ține până sâmbătă (24 septembrie) la miezul nopții. Biletul de acces este 130 de lei și oferă acces nelimitat la bufet și toate bunătățile care sunt concentrate în zona aia. Pentru încă o sută de lei în plus ai incluse și toate berile pe care poți să le duci. Da, este cam scump și ăsta e și motivul pentru care în general nu o să vezi pierde-vară sau oameni sub 30-35 de ani printre meseni - sper că bifez doar o categorie ca să fiu excepția care întărește regula. Bilete și rezervări se fac aici.

Îl recomand și e de mers cu un grup generos de prieteni. Practic este cel mai ieftin și accesibil city break de pe piață. Odată intrat în cort ești în Bavaria.

Comentarii

Populare în ultima săptămână

Cele 10 lucruri care îți vor distruge restaurantul

Pe la începutul anului s-a deschis pe lângă mine un loc care avea potențial să devină destinația favorită de ieșit la bere pe vreme rea sau friguroasă. Începuseră bine și cred că nu era săptămână în care să merg pe acolo de cel puțin două ori.

Lucrurile au mers așa o perioadă și păreau că vor rezista primului an în probabil cea mai saturată zona de going out a Bucureștiului. Asta până când n-a mai mers. Nu s-au curățat, dar am fost acum vreo două zile p-acolo și cam bătea vântul. Aveau doar două mese ocupate din 25 cât cred că are pe două etaje. 
Și probabil că patronul nu înțelege cum a ajuns în situația asta în nici măcar jumătate de an de la lansare așa că m-am gândit să îl ajut cu niște răspunsuri. Nu exact despre pub-ul lui restaurant, dar prin listă probabil că va regăsi câteva greșeli pe care le-a făcut și el.

1. Muzica care este mult prea tare. Ăsta e un blestem al nostru ca specie pentru că nu reușim să înțelegem că omul nu prea are chef de țipat peste masă atunci când mănân…

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

În marketing există prezumția de nevinovăție?

Adică dacă eu am impresia că tu ai făcut ceva ilegal pentru a îți promova afacerea, dar este destul de improbabil ca cineva să poată demonstra asta, pot să te consider din prima vinovat sau chiar trebuie dovezi palpabile? Vorba aia, nu se apucă nimeni să îți facă campanie de awareness pentru că te urăște.

Asta e dilema mea de azi și am un exemplu concret cunoscut bucureștenilor.

Pe de-o parte Capitala s-a umplut în ultimele două luni de graffiti-uri cu "I ❤️ Buchetino", pe de alta florăria de luxBuchetino zice că nu are nicio legătură sau că ești cont fals vechi de 10 ani dacă le zici ceva de presupusul vandalism.

Chit că are sediul la nici 350 de metri de graffiti-ul de pe Biblioteca Națională a României și că e singurul brand cu numele asta din țară. Chit că formularea asta a mai folosit-o anul trecut magazinul din Londra sau tatăl antreprenoarei acum vreo două zile. N-au fost ei.

Și chiar dacă există o urmă de îndoială, n-ai cum să fii sigur fără dovezi.

Acum între noi f…