re_luare

Sambata am fost la re luare .... o expozitie cu un twist sa zic asa.

trei tineri artisti ocupa temporar un loc abandonat, care devine pentru o scurta vreme spatiu de expozitie. la nivel individual, se re_iau in considerare semnificatiile pe care le poarta obiectele, povestile locurilor si obiceiurile autohtone.

la o scara mai mare, este vorba de un exercitiu de re_luare in posesie a spatiului orasului si de re_popularea, fie ea si temporara, a unui loc care odata a fost o parte integranta din el.
Tocmai ideea asta de spatiu abandonat m`a atras. Am mers sa vad si eu cam despre ce e vorba cu 2 prieteni.

E vorba de spatiul dintre fostul connex si biblioteca nationala ... gigantica fundatie care inca isi mai asteapta un rost in existenta aceasta mizera. Dupa ce am dat o tura de la camera de comert pe langa fostul connex si ne`am intors spre biblioteca natioanala .... am reusit sa gasim intrarea.

Au fost prezenti o mana de oameni ... si poate din cauza asta nu privesc incercarea asta ca pe o tentativa reusita. Din fericire pentru mine m`am intalnit si cu doi prieteni mai vechi: Gabriel Baldovin si Cake ... cu care am putut sa mai vorbesc una alta.

Oamenii zgribuliti si lipsa unor subiecte constante pe care le puteam dezbate in timpul expozitiei m`au facut sa plec in momentul in care au aprins lumanarile care marcau fosta strada (i guess?) intr`un semn de comemorare a vechii arhitecturi care a fost demolata pentru a face loc mastodoanelor lui ceausescu. So i`ve been told.

Din cate am aflat dupa ce am plecat ... le`ar fi trecut ideea sa dea foc la mica padure de braduleti pe care au creat`o in amintirea masacrului premergator Craciunului. Asta as fi vrut sa vad ... dar frigul m`a trimis in locuri mai calde.



Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!