Treceți la conținutul principal

capacitate buna de lucru in conditii de stres

Ma gandeam astazi la chestia asta care se mai scrie prin ceveuri aka curriculum vitae si ma intrebam cat de masochist trebuie sa fii. Cine poate sa scrie asta in cv? Eu personal as vedea asta ca pe o invitatie.Hai sa vedem unde este punctul in care cedeaza.

Plus ca in general este o minciuna crasa. Nimeni nu reactioneaza bine in conditii noi de stres. Si in al doilea rand ... cine ar vrea sa lucreze in conditii de stres? Sunt oarecum naiv dar cred ca o atitudine pozitiva este mult mai oke decat capacitate buna de lucru in conditii de stres. Desi inceputul asta de luna a fost cu mojo nitel ciudatel .. m-am decis sa fiu zen.

Taiem de pe cv .. conditii de stressi punem joyful and zen - cum sa nu vrei sa lucrezi cu o persona ca asta? :))

Comentarii

  1. let's see acolo unde am lucrat eu cu ani in urma numai atitudine zen nu aveai voie sa ai(aveai voie teoretic dar erai privit cu destul de mult dispret). De unde asta ? Pentru ca persoanele "zen" apar in ochii celorlalti ca find naive. Conceptie tampita, dar deh...
    Incercam sa nu mai fim oi avand atitudini diferite fata de altii dar dam in cealalta extrema ajungand berbeci.[care intr-un final sunt tot oi :)]
    Sau multi vrem sa fim oi ca sa fim "acceptati" de societate :D.
    tu unde te incadrezi ?

    RăspundețiȘtergere
  2. nu mai stiu unde am vrut sa ajung cu chestia aia.
    Imi place sa ma dau cu trotineta - zen style.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Populare în ultima săptămână

Cele 10 lucruri care îți vor distruge restaurantul

Pe la începutul anului s-a deschis pe lângă mine un loc care avea potențial să devină destinația favorită de ieșit la bere pe vreme rea sau friguroasă. Începuseră bine și cred că nu era săptămână în care să merg pe acolo de cel puțin două ori.

Lucrurile au mers așa o perioadă și păreau că vor rezista primului an în probabil cea mai saturată zona de going out a Bucureștiului. Asta până când n-a mai mers. Nu s-au curățat, dar am fost acum vreo două zile p-acolo și cam bătea vântul. Aveau doar două mese ocupate din 25 cât cred că are pe două etaje. 
Și probabil că patronul nu înțelege cum a ajuns în situația asta în nici măcar jumătate de an de la lansare așa că m-am gândit să îl ajut cu niște răspunsuri. Nu exact despre pub-ul lui restaurant, dar prin listă probabil că va regăsi câteva greșeli pe care le-a făcut și el.

1. Muzica care este mult prea tare. Ăsta e un blestem al nostru ca specie pentru că nu reușim să înțelegem că omul nu prea are chef de țipat peste masă atunci când mănân…

În marketing există prezumția de nevinovăție?

Adică dacă eu am impresia că tu ai făcut ceva ilegal pentru a îți promova afacerea, dar este destul de improbabil ca cineva să poată demonstra asta, pot să te consider din prima vinovat sau chiar trebuie dovezi palpabile? Vorba aia, nu se apucă nimeni să îți facă campanie de awareness pentru că te urăște.

Asta e dilema mea de azi și am un exemplu concret cunoscut bucureștenilor.

Pe de-o parte Capitala s-a umplut în ultimele două luni de graffiti-uri cu "I ❤️ Buchetino", pe de alta florăria de luxBuchetino zice că nu are nicio legătură sau că ești cont fals vechi de 10 ani dacă le zici ceva de presupusul vandalism.

Chit că are sediul la nici 350 de metri de graffiti-ul de pe Biblioteca Națională a României și că e singurul brand cu numele asta din țară. Chit că formularea asta a mai folosit-o anul trecut magazinul din Londra sau tatăl antreprenoarei acum vreo două zile. N-au fost ei.

Și chiar dacă există o urmă de îndoială, n-ai cum să fii sigur fără dovezi.

Acum între noi f…

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…