Logo-urile Jocurilor Olimpice 2016. Tu ce-ai alege? (mixed up post)

┼×tim cu to┼úii, unul dintre cele mai importante aspecte avute ├«n vedere ├«n branding este logo-ul. Trebuie s─â scoat─â ├«n eviden┼ú─â pe c├«t de mult posibil tot ceea ce ┼úine de calit─â┼úile unui produs. Dar care s├«nt calit─â┼úile... Jocurilor Olimpice? ┼×i ce ar trebui s─â sco┼úi ├«n eviden┼ú─â?

Cele cinci cercuri nu mai s├«nt suficiente. M─â uitam la logo-ul JO 2008, din China. Un omule┼ú ur├«t, de un ro┼ču comunist, alambicat precum caracterele chineze┼čti, care mie, personal, mi-a transmis un sentiment de insecuritate. Poate ┼či unde n-am ├«ncredere ├«n nimic din ceea ce se nume┼čte sistem comunist. ├Äns─â logo-ul evenimentului de anul acesta m-a cam speriat. Omule┼úul acela ro┼ču mi-a p─ârut speriat ┼či mi-a transmis acela┼či sentiment.

De regul─â, Jocurile Olimpice aduc un plus de imagine ora┼čului care le g─âzduie┼čte. ├Än cazul Beijingului, nu a fost branduit ora┼čul, ci sistemul. Cel pu┼úin ─âsta e mesajul care a ajuns la mine. Exemple de logo-uri care branduiesc ora┼čul se g─âsesc aici. ┼×i avem exemplele candidatelor pentru JO 2012. Parisul a fost reprezentat superb. Madridul, ├«n schimb, nu mi s-a p─ârut ie┼čit din comun. Moscova pare fad─â, o relicv─â a aceluia┼či comunism prin prisma siluetei cl─âdirii. Reprezentarea NY-ului pare neinspirata. ┼×i atunci?

Avem logo-urile propuse pentru 2016. Personal, mi se par mult mai bune, inclusiv cel al Madridului. Dar nu ┼čtiu ce-a┼č alege. Dac─â ar fi s─â decid care ora┼č s─â fie gazda JO 2016, a┼č ├«nclina ├«ntre Rio, Madrid ┼či Tokyo. Prea multe op┼úiuni, eu prea subiectiv. Tu ce-ai face?

by Alex Mih─âileanu.

Este greu sa iti reuseasca orice combinatie. S-a dat liber la mixuri pe mixes.ro.

Comentarii

 1. Tokyo. Exprima ideea aceea de a aduce la un loc oameni de toate culorile, de pe toate continentele, iar JO sunt liantul acela.

  R─âspunde╚Ťi╚śtergere
 2. A fost anul asta in Asia, cred ca ar fi cazul sa se intample in Europa.

  Eu as alege Spania :D

  R─âspunde╚Ťi╚śtergere
 3. Chicago is my fave. Nush, are ceva ce ma atrage.

  Tot nu inteleg ce e cu logoul de la Rio. Parca ar fi fost facut mai degraba pentru Nature COnvention decat pt JO.

  R─âspunde╚Ťi╚śtergere
 4. Eu tot Madrid. Ma gandesc in primul rand la inconvenientele diferentei de fus orar. Se duce toata olimpiada daca principalele finale sunt la 2 noaptea!!! Si imi place si logo-ul.
  @Mike: Logo-ul Rio arata asa pentru ca au fost folosite culorile Braziliei si ale steagului brazilian...

  R─âspunde╚Ťi╚śtergere

Trimite╚Ťi un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!