Murdoch vrea NY Times. Şi îl va avea (mixed up post)

Rupert Murdoch, moşul pe care l-am văzut la Cannes Lions, vrea să mai cumpere o publicaţie new-yorkeză. Dacă e să ne luăm după Michael Wolff, un jurnalist la Vanity Fair care scrie o carte despre afaceristul australian, Murdoch e interesat de NY Times.

Prea multe detalii nu primim, insă nu m-ar mira ca Times-ul american să fie cumpărat. Se auzea, la un moment dat, despre problemele financiare pe care le întîmpină cotidianul american, dar n-aş crede că ăsta e contextul.

Murdoch e un personaj fascinant, dacă e să citim măcar un articol despre el. E fascinant cel puţin din punct de vedere al modului în care şi-a clădit afacerile şi cum a scăpat de faliment o serie de ziare. De regulă, cam tot ce cumpără începe să producă şi mai mult.

Fie şi la stadiul de zvon, informaţia lansată de Wolff este, pentru mine, certitudine. Pentru că, mai mult ca sigur, News Corp. o să cumpere NY Times. Pe ce mă bazez? De fiecare dată cînd Murdoch a spus că vrea ceva, a luat. Simplu. Cel mai recent exemplu e Wall Street Journal. Oricît s-au ascuns în spatele degetului cei care au deţinut ziarul financiar, pînă la urmă au cedat şi au vîndut.

Rămîne de văzut în ce se va transforma NY Times sub tutela moşului Rupert.

by Alex Mihăileanu.

Este greu sa iti reuseasca orice combinatie. S-a dat liber la mixuri pe mixes.ro.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!