Treceți la conținutul principal

ce am invatat revelionul asta pe valea prahovei

Că:

  • maşină se parchează chiar lângă gondolă chiar dacă nu ai chestii de cărat (snowboarduri/skiuri)
  • dacă altul a parcat înaintea ta în locul de mai sus ... atunci de ce să nu-l blochezi?
  • regula de mai sus se aplică in continuare până când cel mai lipsit de valoare şi şmecherie cedează.
  • dacă eşti prins în coloană de maşini atunci claxonează pentru că asta sigur îl va motiva pe cel din faţa ta să se arunce în prăpastie să îţi cedeze locul său.
  • dacă eşti cu adevărat jmecher atunci ia-o pe contrasens cu avarile puse şi aşa poţi să îi blochezi şi pe ceilalţi.
  • pe munte se urcă doar în blugi şi musai în pantofi cu cioc (negri sau albi).
  • un bărbat adevărat îşi ia femeia cu el pe munte doar dacă ea are pantofi cu toc.
  • capul tău de cocalar nu se acoperă pentru că trebuie să se vadă cerceii cu diamant din ureche sau urechi depinde de caz.
  • dacă în schimb nu ai cercel capul se acoperă cu glugă cu blăniţă a gecii tale mult prea scurte.
  • oricât de mare este panta pe care o urci sau o cobori tu trebuie să ai în orice moment mâinile în buzunarele de la gecuta cu blăniţă.
  • toate gecile sunt cu blăniţă - fie că sunt de faţă sau băiat.
  • cară tot timpul într-o mână un capac de veceu (în cazul asta ai voie să scoţi o mână din buzunare)
  • urcă-te în cel mai înalt punct pe care îl vezi şi da-ţi drumul de acolo cu capacul de veceu
  • plimbatul prin staţiune se face musai braţ la braţ cu una sau mai multe prinţese ... în aşa fel încât să ocupaţi tot trotuarul.
  • nu purta niciodată mănuşi sau alt echipament de iarnă pe ţine - te ia prin surprindere faptul că e zăpada şi frig la munte
  • când stai şi aştepţi de ce nu încălzeşti atmosferă cu nişte manele de pe telefon?

mai ziceţi şi voi două trei ... că momentan creierul îmi blochează traumele.

Comentarii

  1. pentru o experienta unica .. toate se vor degusta in acelasi timp.

    RăspundețiȘtergere
  2. chaos_and_smiles6 ianuarie 2009, 23:13

    1. lasa pungi de cipsuri, pahare de vin fiert, cutii de bere(WTF??? bere iarna??) pe masa de lemn ca bou care vrea sa bea tre sa iti stie valoarea.
    2. du-te cu telescaunu sus ca sa cobori tot cu el si ia-te de aia care se grabesc sa se dea cu schiuri si board si nu intelegi de ce se baga in fata repede.
    3. tu si prietenii tai tipati unul la altul in telescaune ca sa va auziti ecoul la cat de boi sunteti

    RăspundețiȘtergere
  3. -atunci cand urci pe partie musai sa urci pe mijloc ca nu cumva sa se dea alti inaintea ta
    -e aproape obligatoriu sa ai izbita cu tine pe partie chiar daca nu practica sporturi de iarna
    -daca partia e prea periculoasa pt tine te poti da oricand pe derdelus in gara

    RăspundețiȘtergere
  4. ohohoo.. aici ar mai merge cateva.

    Sa spunem :

    Atunci cand esti pe partia de schi cu acel capac de musai tre' sa darami in viteza cativa spectatori de pe marginea partiei, apoi sa te ridici fara stres si sa-ti continui alunecarea.
    Eventual sa-ti cumperi vin fiert si paharul sa-l arunci pe partie.
    Ce ar mai fi.. mmm.. atat.. restul a fost genial :))

    RăspundețiȘtergere
  5. manele pe telefon, oribil.. cum mai rezistati, mai oamenilor?

    mi-a placut in schimb chestia cu gecile cu blanita :)

    RăspundețiȘtergere
  6. mie cel mai penibil mi s-a parut in Predeal, unde am vazut pitzi, in blugi, o haina scurta in blanita ofc, ditamai cerceii, inele, cisme cu toc din pele de cocomarla,ah si ofc ochelari de soare D&G sau Harmani sa vada populatia ce fitze am pe partia de la Clabucet , mancati-as.Q7 parcat pe scarile de la "Inchirieri schiuri/snowboard" . Multe.In Poiana Brasov a fost chiar ok, ce-a mai mare problema fiind, ca toti idiotii urcau pe mijlocul partiei de saniuta si bineinteles ca la coborare mai luai cativa cu tine pe sanie din greseala.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Populare în ultima săptămână

De unde îmi iau bere mai specială pentru acasă

Dacă ești și tu ca mine, câteodată vrei doar să ajungi acasă și să bei o bere mai specială. Ceva ce nu se găsește cu ușurință prin supermarket-uri. E bună și aia, dar de obicei marile lanțuri de supermarket-uri nu prea își schimbă portofoliu de beri locale/de import suficient de des încât să te surprindă ceva la raft.

Dacă ești din București ai mai multe opțiuni de locuri unde poți merge să cumperi bere artizanală, iar dacă nu ești o poți face online unde mai plătești ~20 de lei costul de livrare.

Cea mai variată ofertă cred că o găsești la The Beer Institute, un start-up al unor prieteni ce deja și-au deschis a doua locație în Agora Floreasca. Cred că le merge bine având în vedere că s-au extins la câteva luni după ce au deschis primul magazin în incinta Carrefour-ului de lângă Cambridge School of Bucharest de la Romană. Sunt foarte activi pe pagina de Facebook și nu cred că trece vreo săptămână fără să facă vreun eveniment pentru pasionații de bere artizanală.

Dacă ai poftă de ceva …

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

Perfektum Double Black IPA

Acum 3 ani scriam pe blog despre o mică fabrică de bere din cartierul Berceni care tocmai lansase unele dintre cele mai urâte etichete de bere artizanală. Atunci zicem că băieții ăștia de la ArtBrew sunt de urmărit pentru că sunt printre singurii care fac o bere decentă. Pe cât de mult i-am lăudat în postarea respectivă, pe atât de mult n-am mai auzit nimic de ei în tot acest timp.

Asta până acum vreo câteva zile când am dat total întâmplător de noua lor Black IPA.

Nume: Perfektum Double Black IPA
Stil: Black IPA
Alcool: 8.2%
Origine: Romania
Producător: ArtBrew
Preț: 21 de lei în Craft și Draft

Aia veche mi-a plăcut pentru că aducea destul de mult cu ceva ce am făcut într-o vară acasă: o bere cu o culoare frumoasă care stârnea reacții puternice chiar și în cei care nu prea le aveau cu berea.
Parcă așa sună mai frumos decât adevărul: o bere care te făcea să te strâmbi din nas încă de la prima gură. Dar unii sunt masochiști ca mine și apreciază gustul acesta puternic de caramel.

Double Blac…