frustrarea saraciei

Ce poti sa faci daca esti sarac lipit pamantului? Te duci la tara si te apuci de agricultura? Suna frumos asta dar tind sa cred ca nu iti poti permite sa cumperi teren+casa la tara. Si ca sa faci agricultura serioasa ai nevoie de multicel pamant.

Hai totusi sa insistam pe asta cu mersul la tara. Viata acolo e mai ieftina. Te angajezi ca ziler. Nici asa nu ai facut mare branza. Nu cred ca un ziler la tara castiga mai mult de 50 lei pe zi. Si acolo este munca serioasa nu gluma.

Asa ca ce iti ramane? Pai simplu ... te faci cersetor. In Capitala. Imi aduc aminte de experimentul celor de la Catavencu (link) cand o domnisoara reporter s-a deghizat in cersetoare si intr-o ora a strans 25lei. Adica cam 4 000 lei pe luna ~ 1100 euro la vremea respectiva. Eu nu castig 1100 euro pe luna ... tu castigi?

Concluzia este una cat se poate de logica. Fa-te cersetor. Sigur se vor gasi oameni care sa iti dea bani.

Asta imi aduce aminte de cersetorul din tramvaiul cu care ma duceam la facultate. In fiecare zi il vedeam si de fiecare data primea bani. Intr-o zi l-am vazut vorbint la telefon si freza data cu gel. Si ce daca? Oamenii tot ii dadeau bani pentru ca el cerea. Good Game.

Comentarii

  1. Eu m-as duce la tara si cu banii care i-as lua pe garsoniera, mi-as face o gospodarie. Si as aduce legume, fructe, oua proaspete, lapte, branza in Bucuresti prin distributie controlata: adica la prieteni, cunoscuti. Asta e viitorul daca vrei sa scapi de corporatisme si sa fii linistit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ahhh! Sambata, dupa ce s-au tot tinut 2 cu cersitu' dupa mine, am rabufnit. Ca mai degraba as avea eu nevoie sa imi dea bani ca sunt pe zero. "N-arati ca si cum n-ai avea..." Aham. N-arat. Doar pentru ca ma spal si sunt ingrijita si n-as umbla cu mana intinsa sa cer. Insa chiar nu aveam nici un ban.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu daca mi-as lua si hainele cu care fac la betoane cred ca as scoate dublu! :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Delice , +1.

    Da rintre ”mi-as face” si ”fac” e cale lunga.

    Cersetorii fac bani din prostia rromanului milovstivit si vizitator de biserici.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!