fitza de sinistrat

Sa-mi spuneti daca merita sa intinzi o mana sa ii ajuti...
Cei o suta de sinistrati adusi in tabara Lacu Sarat din judetul Braila, dupa ce apele Dunarii au crescut si au intrat in cele doua blocuri sociale in care locuiau, au provocat distrugeri semnificative in locurile unde au fost cazati, bagand pe foc chiar si bancile stradale din statiune, pe care le-au folosit drept combustibil pentru gratare
“Au facut dezastru, au vandalizat tot. Au pus bancutele pe foc si au facut gratare cu carnea pe care au primit-o ca ajutoare. Au stricat toate bateriile de la cele 12 dusuri, ca sa nu mai spun ca si-au facut nevoile direct in dusuri, nu la WC."

“Aruncau cu conservele primite ca ajutoare si spuneau: ce asta e mancare? Cearsafurile si pernele le-au aruncat in curte. Paturile din lana primite de la Crucea Rosie au spus ca ii inteapa si le-au pus pe jos in loc de covoare, ca sa calce pe ele. Dupa ce au primit haine ca ajutoare, le-au imbracat si cand s-au murdarit le-au aruncat la gunoi, desi aveau lighene si detergent de la Crucea Rosie. Le-a adus cineva Pepsi si au strigat dupa el sa le aduca si ness. Au cerut cuptoare cu microunde, ca ei asa aveau acasa”
Iar cu cateva saptamani in urma cand au fost inundatii...
În timp ce militarii se luptă să salveze oraşul de furia Dunării, localnicii se îngrămădesc la terasele "cu vedere la apă". De duminică până luni, la Galaţi, Dunărea a crescut cu zece centimetri, iar preţul micului la o terasă de pe mal "a sărit" vertiginos, cu un leu.

Toţi cei care au pus umărul la apărarea oraşului Galaţi au fost însă dezamăgiţi de atitudinea localnicilor, care nu doar că s-au mulţumit să-i privească nepăsători, dar nu s-au grăbit nici măcar să le ofere o pâine sau un pahar cu apă.
Si cireasa de pe tort :
La Isaccea, în judeţul Tulcea, Dunărea s-a revărsat pe o păşune, după ce în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică hoţii au furat mai mulţi saci cu nisip, cu care fusese supraînălţat digul de protecţie.

Comentarii

  1. E absolut firesc ! Adica sa plece ei din luxul ala de acasa si lumea sa-i trateze cu cazare in sat de vacanta, mancare si haine ? Normal ca-i intelegi !

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!