Treceți la conținutul principal

top gear - esecul unei francize

Imi place Top Gear dar din pacate sezoanele sunt prea scurte. Avid de mai mult am cautat alternative si nu mi-a luat mult sa gasesc franciza Top Gear: Rusia, Australia si mai nou USA. TG Rusia mi s-a parut cel mai amuzant dintre cele 3 desi nu intelegeam limba. Australia este slabut dar macar original. Ieri a avut loc premierea TG USA ce mi-a lasat un gust amar de ripoff al versiunii britanice. 

De ce zic ripoff? Nu au spontaneitatea britanicilor si iti lasa o senzatia ca te uiti la un show scriptat ce nici macar nu este bun. Urmarirea cu elicopterul este din categoria " been there done that " pentru fanii show-ului. Prezentatorii nu par sa aiba cunostintele necesare unei emisiuni auto si nici nu pot sa compenseze cu umorul.

Se compara vreun Top Gear din franciza cu originalul? Nu. Nu se apropie cu nimic de show-ul ce are o audienta estimata la 350 milioane de telespectatori. 

Comentarii

  1. Cu tot libertarianismul cu care se laudă americanii umorul britanic este mult mai savuros. Eu urmaresc Top Gear în primul rând pentru umorul lor. Nu au tangențe cu termenul de "politically correct" iar autoironia si senzatia de libertate deplina pe care o au in ceea ce privește "script-ul" emisiunii sunt motivele pentru care au ajuns la atâția telespectatori. Din pacate americanii nu au cum sa imite treaba asta în ciuda originii comune.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este destul de greu in a gasi formula perfecta - si umor dar si cunostinte. Uite de exemplu americanii il ca prezentator pe adam ferrara ce este comedian de profesie si te astepti sa razi cand zice ceva. Ca nu se intampla asta e partea a doua dar ce e mai deranjat este lipsa pasiunii/cunostintelor auto.

    RăspundețiȘtergere
  3. Adam Ferrara? Bleah! Era haios cand nu era inca cunoscut, deci pe vremea cand nu era arogant...Top Gear are umor prin simplul fapt ca e o imagine reprezentativa a culturii britanice, care nu pune intotdeauna accentul pe calitate sau pret, ci pe ceea ce suscita in adancurile omului...fleosc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu personal nu l-am gasit niciodata amuzant pe Adam Ferrara :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie imi place foarte mult aceasta emisiune , deoarece cu toate ca te invata multe lucruri utile este si foarte amuzanta !

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Populare în ultima săptămână

Cele 10 lucruri care îți vor distruge restaurantul

Pe la începutul anului s-a deschis pe lângă mine un loc care avea potențial să devină destinația favorită de ieșit la bere pe vreme rea sau friguroasă. Începuseră bine și cred că nu era săptămână în care să merg pe acolo de cel puțin două ori.

Lucrurile au mers așa o perioadă și păreau că vor rezista primului an în probabil cea mai saturată zona de going out a Bucureștiului. Asta până când n-a mai mers. Nu s-au curățat, dar am fost acum vreo două zile p-acolo și cam bătea vântul. Aveau doar două mese ocupate din 25 cât cred că are pe două etaje. 
Și probabil că patronul nu înțelege cum a ajuns în situația asta în nici măcar jumătate de an de la lansare așa că m-am gândit să îl ajut cu niște răspunsuri. Nu exact despre pub-ul lui restaurant, dar prin listă probabil că va regăsi câteva greșeli pe care le-a făcut și el.

1. Muzica care este mult prea tare. Ăsta e un blestem al nostru ca specie pentru că nu reușim să înțelegem că omul nu prea are chef de țipat peste masă atunci când mănân…

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

În marketing există prezumția de nevinovăție?

Adică dacă eu am impresia că tu ai făcut ceva ilegal pentru a îți promova afacerea, dar este destul de improbabil ca cineva să poată demonstra asta, pot să te consider din prima vinovat sau chiar trebuie dovezi palpabile? Vorba aia, nu se apucă nimeni să îți facă campanie de awareness pentru că te urăște.

Asta e dilema mea de azi și am un exemplu concret cunoscut bucureștenilor.

Pe de-o parte Capitala s-a umplut în ultimele două luni de graffiti-uri cu "I ❤️ Buchetino", pe de alta florăria de luxBuchetino zice că nu are nicio legătură sau că ești cont fals vechi de 10 ani dacă le zici ceva de presupusul vandalism.

Chit că are sediul la nici 350 de metri de graffiti-ul de pe Biblioteca Națională a României și că e singurul brand cu numele asta din țară. Chit că formularea asta a mai folosit-o anul trecut magazinul din Londra sau tatăl antreprenoarei acum vreo două zile. N-au fost ei.

Și chiar dacă există o urmă de îndoială, n-ai cum să fii sigur fără dovezi.

Acum între noi f…