Treceți la conținutul principal

Restaurante de la munte ... de ce esuati?

Mi-am adus aminte weekendul asta ca vroiam sa zic de mai de mult ceva despre restaurantele rustice de pe Valea Prahovei care majoritatea sunt de o scarboasa lipsa de bun simt. In primul si in primul rand muzica este de petrecere si data tare ... indiferent daca au clienti sau nu. Nu am o problema asa de mare cu muzica de petrecere dar am o problema cu muzica data mult prea tare. Am venit sa mananc nu sa dantuiesc pe mese... va rog nu mai faceti sa tip cu mesenii mei.

A doua problema e cauzata de ospatarii care mai niciodata nu zambesc sau nu emana atitudine pozitiva. Doar sictir la adresa jobului pe care il au dar (si aici e problema cea mai mare) si la adresa clientilor. Inteleg ca par un mucos bun de nimic ce a venit sa manace in restaurantu lor mult prea scump dar totusi hai trecem peste frustrarile personale.

Dar aparent acasa am reusit sa lasam acasa cunoasterea meniului. Intrebi ceva despre mancare din meniu si raspunsul automat o sa fie: "Nu stiu" sau in cel mai bun caz "Nu stiu ma duc sa intreb la bucatarie". Nu imi imaginez ca este atat de greu sa cunosti ce comercializezi in conditiile in care intre noi fie vorba nici macar nu exista o oferta atat de bogata in alea 10 pagini ale meniului - cu tot cu bautura si intro.

Alta problema e de ce mancarea este atat de scumpa, proasta si portia e atat mica? Scumpa sa zicem ca e vorba de o zona turistica si isi permit sa fie magari. Dar de ce proasta? Hai frate ca nu ti-am cerut ceva super fancy! E vorba doar de mancare traditionala pe care o cunosti foarte bine. Nu poti sa faci o tochitura proasta pentru ca ii cunosti gustul de cand erai mic. Portia mica e pentru ca sunteti niste $#@$^ zgarciti ... presupun.

Sunt o mana de restaurante rustice in care te poti simti bine si sa nu iesi din starea de vacanta zapada fun si asta mie mi se pare ca e o problema destul de mare. Practic ce ma deranjeaza mai mult e ca de 7-8 ani de cand merg regulat pe Valea Prahovei vad cum aceste restaurante se inchid iar cele nasoale prospera in ciuda tuturor problemelor din lume pe care le au.

Comentarii

  1. Da nume, sa stiu de ce sa ma feresc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu prea stiu nume ... ci doar unde sunt exact. In moieciu de exemplu poti sa te feresti de wiarusti.
    In busteni e unul fix la strada pe langa magazinul costila sau cum se numeste.
    In predeal e un jeg ce are si specific vanatoresc.
    Sinaia - e unul la drumul principal pe langa un stand de ziare si unul mai obscur putin pe la intrarea in sinaia cum ajungi de la bucuresti.
    Astea sunt asa doar cateva ce imi vin in minte. Si sunt cele mai jalnice.
    Mai era unul destul de mare prin bran ... dar la ala nu stiu nici macar sa mai ajung.

    RăspundețiȘtergere
  3. The same problem here.Parca mai e ceva acelasi personal cand vine vorba de ospatari/ospatarite la unele restaurante de pe Valea Prahovei.Mai schimbati fratilor si voi personalul sau daca nu macar spuneti-le sa mai invete bunele maniere.
    Salutari!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări Populare

Câte zile poți să trăiești cu mâncarea pe care o cumperi de 400 de lei?

Un gigel de pe /r/dataisbeautiful a scormonit prin niște statistici și a rezultat graficul de mai sus: How many days of food does 100$ purchase. A luat în calcul o dietă zilnică echilibrată (fructe, lactate, legume, carbohidrați și proteine) de 2400 calorii pe care a încercat el cât mai bine să o facă cât de cât relevantă. Unele zone sunt axate mai mult pe un anumit tip de mâncare așa că din punct de vedere statistic ce e mai sus are o marjă destul de mare de eroare, dar și așa mi se pare suficient de interesant încât să îl pun pe blog.

În București cică ai putea trăi 20 de zile cu suma asta de bani. În New York doar 6, iar în Cairo 29.

Primul lucru care mi-a trecut prin minte a fost că e imposibil. Ceva e greșit. Cu siguranță dau mai mult pe mâncare pe lună și altfel nu se poate. La o analiză puțin mai în detaliu mi-am dat seama că lucrurile nu sunt chiar atât de departe de adevăr. Dacă mi-aș găti toate mesele astea, probabil că aș putea să mă apropi destul de mult de cei 400 de lei…

De ce excursiile gratuite pentru pensionari sunt o idee bună

Ce credeți că a răspuns domnul din imagine la întrebarea? Nu. N-a ieșit niciodată din țară. Nici măcar până la vecinii bulgari. Vedeți aici o oportunitate da face ceva mai buni cu banii aruncați anual pe schimbatul bordurilor?

Mai dau un indiciu citându-l pe Mark Twain, chiar el.

Călătoritul este fatal pentru prejudecăți, bigotism sau îngustimea minții Unu plus unu fac doi și într-o lume ideală acești pensionari ar da nas în nas, poate pentru prima oară, cu ce e pe afară. Chiar și în falimentara Grecie de care poate au râs acum câțiva ani la Radio Șanț. Sau de frații bulgari care au fost ciuca bătăilor în toate glumele pre decembriste cu vecini mai săraci.

Poate mini vacanța asta o să le ridice niște semne de întrebare. Ăștia de ce au autostrăzi și noi nu avem? Ăștia cum de își permit la pensie să iasă la restaurant? Ăștia de ce nu se înghesuie la cozi interminabile? Ăștia de ce zâmbesc mai tot timpul? De ce ei pot și noi nu putem?

Și poate vor pune unu plus unu pe hârtie și vor găsi…

Strongbow - de ceva vreme lansata si la noi in 3 sortimente

Lansarea efectiva a fost acum vreo 3-4 saptamani, dar am evitat sa scriu despre asta inainte sa o localizez offline intr-un supermarket. Oho si cat de greu a fost sa fac asta. Am vanat in Carrefour-ul si Mega Image-ul de la Piata Unirii de parca viata mea depindea de asta.

Cred ca m-ati vazut p-acolo. Cu ochii mijiti, eram cel nehotarat la raionul de beri de import. Ocazional faceam 13-14 si pe la cele cu arome si chiar pe la sucuri - de unde sa stiu unde naiba ar pune ei cidrul (mai are rost sa zic si de mere?).

Gata cu panica! intr-un tarziu au bagat si la mine in cartier cidru Strongbow.


Ce as putea sa zic despre Strongbow? Este un hard cider (4.5% alcool) si la noi in tara vine in trei variante: gold apple, red berries si elderflower. Gold e cel clasic de care probabil ai mai baut prin irish pub-uri, cel de soc nu este pentru toata lumea datorita aromei puternice, iar cel de fructe de padure pare o varianta mai domolita a unui Framboise.

Dupa ce am testat intensiv toate variantele…