Treceți la conținutul principal

Sinaia - 9.5 km mai la stanga si totul e mai bine

9.5 km si un munte schimba lucrurile radical cand vine vorba de Valea Prahovei - de la preturi la aglomeratie. In weekend am fost in Padina unde am ramas putin socat de ce diferente fac 10 km. Sa mananci felul intai si doi cu 10 lei sau sa iti bei ceaiul cu un leu sunt niste concepte SF pentru Valea Prahovei. Plusezi si cu lipsa oricarei urme de om fara bocanci pe o raza de cativa km atunci e lesne de inteles de ce locul ala mi-a parut un paradis.

long time no see :)
lacul bolboci
Atat am avut de zis. Nu mai spuneti mai departe. Sa nu populam zona cu diferiti urbani cocalari pe hipstareala :)

Comentarii

  1. Am fost de la Babele la Cruce cu niste prieteni (amandoi francezi si amandoi traiesc in Cehia de ani buni, dinainte sa aterizez si eu pe acolo) Amandoi, cand povestesc de excursia asta amintesc de doua lucruri: vremea proasta (pentru august am avut ghinion, nu e o critica) si atitudiena oamenilor pe munte, care erau plecati ca la piata, cu blugi, pantofi "de sport" ci strasuri si din astea, calcau peste tot, se abateau de la circuit, mizerie si in varf de munte. Noi trei eram singurii imbracati de munte.
    In Cehia, ca diferenta de mentalitate (nu compar cu Franta, ca poate zici ca e la ani lumna distanta), oamenii pe munte vin cu echipament potrivit si respect fata de natura.
    Uneori imi e rusine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca pornesc din Busteni cu cabina desigur ca e plin de terminati.

    RăspundețiȘtergere
  3. Poate ne dai si noua mai multe detalii :D
    O harta pe google maps, indicatii despre drum, contacte la cazare, etc

    Merci.

    RăspundețiȘtergere
  4. Harta era data deja. Drumul e ok. Nu am contact.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Populare în ultima săptămână

De unde îmi iau bere mai specială pentru acasă

Dacă ești și tu ca mine, câteodată vrei doar să ajungi acasă și să bei o bere mai specială. Ceva ce nu se găsește cu ușurință prin supermarket-uri. E bună și aia, dar de obicei marile lanțuri de supermarket-uri nu prea își schimbă portofoliu de beri locale/de import suficient de des încât să te surprindă ceva la raft.

Dacă ești din București ai mai multe opțiuni de locuri unde poți merge să cumperi bere artizanală, iar dacă nu ești o poți face online unde mai plătești ~20 de lei costul de livrare.

Cea mai variată ofertă cred că o găsești la The Beer Institute, un start-up al unor prieteni ce deja și-au deschis a doua locație în Agora Floreasca. Cred că le merge bine având în vedere că s-au extins la câteva luni după ce au deschis primul magazin în incinta Carrefour-ului de lângă Cambridge School of Bucharest de la Romană. Sunt foarte activi pe pagina de Facebook și nu cred că trece vreo săptămână fără să facă vreun eveniment pentru pasionații de bere artizanală.

Dacă ai poftă de ceva …

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

Perfektum Double Black IPA

Acum 3 ani scriam pe blog despre o mică fabrică de bere din cartierul Berceni care tocmai lansase unele dintre cele mai urâte etichete de bere artizanală. Atunci zicem că băieții ăștia de la ArtBrew sunt de urmărit pentru că sunt printre singurii care fac o bere decentă. Pe cât de mult i-am lăudat în postarea respectivă, pe atât de mult n-am mai auzit nimic de ei în tot acest timp.

Asta până acum vreo câteva zile când am dat total întâmplător de noua lor Black IPA.

Nume: Perfektum Double Black IPA
Stil: Black IPA
Alcool: 8.2%
Origine: Romania
Producător: ArtBrew
Preț: 21 de lei în Craft și Draft

Aia veche mi-a plăcut pentru că aducea destul de mult cu ceva ce am făcut într-o vară acasă: o bere cu o culoare frumoasă care stârnea reacții puternice chiar și în cei care nu prea le aveau cu berea.
Parcă așa sună mai frumos decât adevărul: o bere care te făcea să te strâmbi din nas încă de la prima gură. Dar unii sunt masochiști ca mine și apreciază gustul acesta puternic de caramel.

Double Blac…