Cum folosesc eu Windows 7?

Acum cateva saptamani oamenii de la Microsoft mi-au trimis un laptop Dell XPS in teste. Teste software nu hardware. M-am uitat asa putin stramb ca oricum sunt utlizator incantat de W7 atat de desktop cat si pe laptopul personal. Stiu ca unii dintre voi vor stramba din nas ca mi-am vandut sufletul ca o sa scriu ceva de bine de Windows 7 dar hai sa ne intelegem putin.

Acum ceva timp am stat 2 ani pe Linux si de atunci m-am lecuit. Dupa ceva vreme iti dai seama ca nu mai ai timpul necesar sa faci lucrurile simple sa mearga. De exemplu tv tunerul meu care a reusit sa mearga dupa 2-3 recompilari de kernel. Atunci mi-am dat seama ca prefer lucrurile care se fac usor. Am trecut de varsta in care pierdutul timpului cu diferite chestii din astea exotice era cool. Cat despre MacOS ... hmmm imi cam place sa ma joc asa ca automat pica din start (stiu ca existe alternative dar cum ziceam ... nu vreau sa mai pierd timpul). Mai sunt si multe alte chestii dar nu vreau sa transform discutia asta in una mac vs pc.


Sa ne intoarcem la Windows 7 despre care cred ca toti suntem de acord ca e cel mai bun Windows de pana acum. Dar cum il folosim? Eu de exemplu iubesc gadget-urile pe care ti le poti pune pe desktop. Am unul de vreme ce ma incanta. Stiu ca as putea sa dau click in browser sau sa ma uit pe geam dar am eu un mic pitic pe creier ca imi place sa vad vremea tot timpul. Sa stiu ce temperatura e. Cu ce viteza se deplaseaza aerul si care este presiunea atmosferica. La fel am si pe telefon.

Alta feature care ma ajuta foarte mult e interconectarea laptopului si a desktopului cand vreau sa imi pun cate un film in sufragerie pe televizor. Magic. Easy peasy. Si fac asta destul de frecvent ca se tot lasa cu seri de filme pe la mine. Cand strangi 7-8 prieteni ce in sfarsit s-au hotarat pe ce film vom viziona in seara respectiva trebuie sa te misti repede.

Folosesc excesiv si functia de "Pin this program to the taskbar" practic am renuntat la orice shortcut de pe desktop in modul asta. Am un wallpaper dragut si pot sa il admir cum trebuie. Este lucrul cel mai vizibil fata de versiunile anterioare. Ceva ce tanjeam cand vedeam un Macbook. E bine ca asta a devenit standard acum.

O chestie de care am avut nevoie doar de cateva ori dar care practic mi-a salvat viata este posibilitatea de alatura 2 ferestre pe tot ecranul pentru a putea compara usor ce se vede intr-un browser cu ce se vede in altul. Lifesaver va zic.

Referitor la stabilitate chiar nu am ce sa le reprosez celor de la MS. Prima eroare vazuta a fost dupa mai bine de un an si ceva cand W7 m-a anuntat politicos ca a intampinat o problema si are nevoie sa dea un restart in  urmatoarele 5 minute. Timp in care am fost sfatuit sa salvez tot ce avea nevoie sa salvez. Si-a dat restart si n-am mai vazut-o la fata de atunci.

Totusi trebuie sa fiu sincer cu voi si sa va zic ca recent am mai vazut BSOD-uri (blue screen of death) dar astea doar jucand Battlefield 3 de unde am presupun ca e de la el (avand in vedere ca nu eram singurul care avea aceasta problema). Pare ca totul s-a rezolvat cu un patch al BF3-ului.

Acestea fiind zise cred ca e destul de clar ca eu sunt multumit de Windows 7. Si sa va mai zic ceva. Simplul fapt ca atunci cand am primit propunerea asta de la cei de la MS m-am gandit: "ce as putea sa scriu despre Windows 7?" inseamna ca si-au facut treaba bine. Nu aveam nimic ce lor sa le reprosez iar de laudat mi se parea ciudat sa laud o chestie pe care i take it for granted. Merge. Este excelent. Nu simt ca ma ingradeste si sunt multumit. Nu fac din Windows un obiect de cult. Este un instrument si ma ajuta. Daca nu ma ajuta nu ramaneam pe el.

Comentarii

  1. Ca utilizator de XPS pot spune că Windows 7 se potrivește ca o mănușă pe laptopul ăsta. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ei nu e el chiar sfant. Zilele astea din cauza unui update nu imi mai vedea mouseul. Dupa ce am trantit mouseul de birou de cateva ori, crezand ca s-a stricat mi-am dat seama care e problema si am dezinstalat updateul. :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!