Treceți la conținutul principal

Wu Xing in Centrul Vechi

Cat m-am bucurat cand am primit mailul cu invitatia la deschiderea Wu Xing in Centrul Vechi ... gata nu mai trebuie sa astept 40-50 de minute pana imi vine mancarea (stau la Piata Unirii). Sau pot sa inlocuiesc cu succes shaorma de betie cu niste chinezesc.

Stiti shaorma de betie .. aia cand te duci spre casa si o iei la pachet. Mananci jumatate si te culci in aburi de shaorma si alcool. A doua zi cand te trezesti si vezi resturile langa pat ... iti dai seama de greseala facuta :)

Noul Wu Xing e langa Atelierul Mecanic. Foarte aproape de 100 de Beri si Niste Domni si Fiii.

Comentarii

  1. Acum stii cum este, o greseala recunoscuta e pe jumatate iertata :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Restaurantul este in cladirea unde a locuit Mihai Eminescu pe vremea cand lucra la ziarul Timpul, între anii 1880-1881. Mi se pare ciudat ca au avut autorizatie sa dea jos placa memorialã care amintea acest lucru, asta daca au avut asa ceva ..
    Cred ca intr-o astfel de cladire ar fi fost potrivita o cafenea-librarie.
    Pacat ca nu mai exista respect pentru trecutul istoric.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acum o săptămână era un panou electric în locul unde era placa, rămâne de verificat dacă au montat-o din nou.

    RăspundețiȘtergere
  4. da, au montat placa, dar tot rămâne o pată pe obrazul brandului Wu-Xing pentru că au trecut mai bine de 2 săptămâni până și-au amintit că au deschis o locație într-un monument istoric.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca esti putin cam exigent. Avand in vedere ca lansarea pentru presa a fost acum cateva zile ... poate erau inca in lucru.

    RăspundețiȘtergere
  6. mea culpa, credeam ca deja a fost lansarea căci văzusem încă de săptămâna trecută clienți în restaurant.
    Nu am nimic cu ei, mai ales că la munca am comandat de multe ori și am fost mulțumit.

    RăspundețiȘtergere
  7. Da stiu ca avea deschis dinainte de lansarea pentru presa. Cred ca nu erau inca gata cu toate de aranjat si de asta au amanat pentru presa.

    RăspundețiȘtergere
  8. Tare as vrea sa te vad beat si mancand chinezeste cu betele...

    RăspundețiȘtergere
  9. o sala de sport mai lipseste in zona:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Placa este, acum e mai mare și mai vizibilă. Jos pălăria pentru Wu Xing că au făcut treaba asta. Placa, în toată splendoarea ei: http://www.cyberculture.ro/blog/2012/03/21/wu-xing-eminescu-si-timpul/ .

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări Populare

Câte zile poți să trăiești cu mâncarea pe care o cumperi de 400 de lei?

Un gigel de pe /r/dataisbeautiful a scormonit prin niște statistici și a rezultat graficul de mai sus: How many days of food does 100$ purchase. A luat în calcul o dietă zilnică echilibrată (fructe, lactate, legume, carbohidrați și proteine) de 2400 calorii pe care a încercat el cât mai bine să o facă cât de cât relevantă. Unele zone sunt axate mai mult pe un anumit tip de mâncare așa că din punct de vedere statistic ce e mai sus are o marjă destul de mare de eroare, dar și așa mi se pare suficient de interesant încât să îl pun pe blog.

În București cică ai putea trăi 20 de zile cu suma asta de bani. În New York doar 6, iar în Cairo 29.

Primul lucru care mi-a trecut prin minte a fost că e imposibil. Ceva e greșit. Cu siguranță dau mai mult pe mâncare pe lună și altfel nu se poate. La o analiză puțin mai în detaliu mi-am dat seama că lucrurile nu sunt chiar atât de departe de adevăr. Dacă mi-aș găti toate mesele astea, probabil că aș putea să mă apropi destul de mult de cei 400 de lei…

De ce excursiile gratuite pentru pensionari sunt o idee bună

Ce credeți că a răspuns domnul din imagine la întrebarea? Nu. N-a ieșit niciodată din țară. Nici măcar până la vecinii bulgari. Vedeți aici o oportunitate da face ceva mai buni cu banii aruncați anual pe schimbatul bordurilor?

Mai dau un indiciu citându-l pe Mark Twain, chiar el.

Călătoritul este fatal pentru prejudecăți, bigotism sau îngustimea minții Unu plus unu fac doi și într-o lume ideală acești pensionari ar da nas în nas, poate pentru prima oară, cu ce e pe afară. Chiar și în falimentara Grecie de care poate au râs acum câțiva ani la Radio Șanț. Sau de frații bulgari care au fost ciuca bătăilor în toate glumele pre decembriste cu vecini mai săraci.

Poate mini vacanța asta o să le ridice niște semne de întrebare. Ăștia de ce au autostrăzi și noi nu avem? Ăștia cum de își permit la pensie să iasă la restaurant? Ăștia de ce nu se înghesuie la cozi interminabile? Ăștia de ce zâmbesc mai tot timpul? De ce ei pot și noi nu putem?

Și poate vor pune unu plus unu pe hârtie și vor găsi…

Strongbow - de ceva vreme lansata si la noi in 3 sortimente

Lansarea efectiva a fost acum vreo 3-4 saptamani, dar am evitat sa scriu despre asta inainte sa o localizez offline intr-un supermarket. Oho si cat de greu a fost sa fac asta. Am vanat in Carrefour-ul si Mega Image-ul de la Piata Unirii de parca viata mea depindea de asta.

Cred ca m-ati vazut p-acolo. Cu ochii mijiti, eram cel nehotarat la raionul de beri de import. Ocazional faceam 13-14 si pe la cele cu arome si chiar pe la sucuri - de unde sa stiu unde naiba ar pune ei cidrul (mai are rost sa zic si de mere?).

Gata cu panica! intr-un tarziu au bagat si la mine in cartier cidru Strongbow.


Ce as putea sa zic despre Strongbow? Este un hard cider (4.5% alcool) si la noi in tara vine in trei variante: gold apple, red berries si elderflower. Gold e cel clasic de care probabil ai mai baut prin irish pub-uri, cel de soc nu este pentru toata lumea datorita aromei puternice, iar cel de fructe de padure pare o varianta mai domolita a unui Framboise.

Dupa ce am testat intensiv toate variantele…