bloggere ... da' tu de ce nu pui later edit?

Am observat recent o atitudine deranjanta la cativa bloggeri autohtoni si vreau sa clarific putin lucrurile. Daca ai scris ceva, cineva te corecteaza si argumenteaza eroarea facuta de tine, nu este nicio rusine sa pui un [later edit] in care sa explici greseala facuta. Este datoria ta morala sa oferi informatia corecta cititorilor tai. Esti om. Mai gresesti. Se mai intampla.

Pune dracu later edit daca ai gresit. Pentru ca sunt multi care nu citesc comentariile de pe bloguri. Nu o sa te judece nimeni ca te-ai inselat. De asta esti citit. Pentru ca lumea te place si are incredere in ceea ce spui. Nu irosi aceasta incredere pentru ca iti e lene sau frica sa recunosti o greseala.

Eu m-am confruntat cu situatia asta recent. Am fost in postura celui care a corectat un blogger si, el desi mi-a dat dreptate in comentarii, nu a mai editat postul. Tot ca el a iesit pana la urma. Si pentru hoardele de cautatori pe google, tot ca el este. Nu mi se pare corect fata de tine ca blogger si fata de cititorii tai. Este o inselatorie. Manipulare. E drept ca sunt cuvinte grele si poate nu reflecta realitatea. Poate nu o fac constienti, dar totusi hai sa nu se mai intample asta.

Acum imi imaginez cum jurnalistii isi freaca mainile. Ahaaaa! Bloggerii nu respecta niciun cod deontologic bla bla. Shhht. Ca si voi sunteti vinovati de asta.

[later edit] uitasem unde exact comentasem ultima oara si se intamplase asta dar intre timp cineva mi-a adus aminte  ... aici.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

viteza medie in oras .... 10km/h

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

Generator de nume de cocalari!