Ce faci cand ai o generatie fara viitor?

Poate am inceput sa am preocupari de oameni mari, dar mi se pare ca generatiile care vin din urma sunt lipsite de perspective. In weekend stateam in casa si auzeam niste copilasi jucandu-se afara. M-a bucurat zumzetul lor, pentru ca pe strada mea mai rar auzi prichidei jucandu-se. Ca un mos curios, am scos capul pe geam, ca sa inteleg mai bine ce se intampla. In acel moment am trait unul dintre cele mai triste momente din viata mea.

Fetitele de 4-5 anisori nu se jucau frunza sau fata, ci tipau "fiare vechi cumparam". Mi-a ramas un gust amar. In joaca isi copiau parintii. In joaca isi verbalizau viitorul. Atunci mi-am dat seama ca m-am inchis intr-o bula. Cu niste ochelari de cal am preferat sa imi vad de treaba mea si atat. Acum stau si ma intreb daca vreau sa ii dau jos. Mi-a fost bine pana acum. De ce m-ar interesa ce se intampla cu copii anilor 2000? Nimeni din exterior nu s-a interesat de mine.

Nu am ajuns la nicio concluzie, dar inca ma gandesc ca poate noi am gresit. Poate noi i-am dus in situatia asta prin nepasarea noastra. Prin ignorarea lucrurilor care conteaza cu adevarat. Protestam impotriva scumpirii benzinei, cresterea accizelor la tutun sau marirea tva-ului ... dar nu ne intereseaza ce se intampla cu sistemul de invatamant. Deh! Noi am terminat si nu ne mai intereseaza.

Asta imi aduce aminte de o poveste/pilda mai veche. Doua tari au primit fonduri europene nerambursabile. Prima a ales sa investeasca acei bani in infrastructura (construit autostrazi) iar a doua a ales in educatie. Dam timpul cativa ani mai tarziu. S-a constatat ca a doua tara a reusit sa isi dubleze valoarea salariului minim pe economie, pe cand prima si l-a pastrat la acelasi nivel.

Iti cam ridica niste semne de intrebare, daca avem nevoie neaparat de autostrazi .... nu?

Eh. O sa imi treaca foarte repede aceste cugetari din putul gandirii si o sa imi revin la normal vechiul nihasa. Cum e si normal de altfel. (jelly?)

Comentarii

  1. Viata trebuie traita nu visata,multi ajungem la concluzia asta in final.
    Cu toate astea nu toti ne permitem sa jucam, desi unii ar spune ca o copilarie frumoasa poate constitui o viata frumoasa.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!