Mirajul Black Friday si realitatea din magazine

[Later Edit] Cei de la eMAG s-au miscat foarte repede si mi-au furnizat informatii care atesta ca tigaile respective nu au fost in oferta eMAG inainte de 22 noiembrie. S-ar parea ca imagina respectiva este ce a crawluit google pe eMag pe 5 noiembrie - o pagina care nu era publica. Cei de la eMAG m-au asigurat ca nu exista vreo persoana in Romania care a luat inainte de 22 noiembrie respectivul set de tigai pentru ca acestea au fost comandate special pentru Black Friday. Tine cont de aceste noi informatii atunci cand citesti randurile de mai jos ce contin si sunt bazate pe informatii eronate despre oferta eMAG. 


Cred ca toata lumea a fost curioasa sa vada ce oferte extraordinare au avut magazinele de Black Friday-ul asta romanesc. Unii au cumparat, altii s-au multumit doar sa comenteze de cat de varza sunt reducerile, iar altii cica si-au luat tepe. Conform articolului de pe b365.ro ... eu fac parte din ultima categorie.

Vineri mi-am luat de la eMAG un set de 3 tigai si alte nimicuri pentru casa. Tigai ce s-au dovedit aseara a fi putin reduse fictiv:
O situație similară s-a constatat și în cazul tigăii Tefal Ingenio 3 piese (inducție), care pe 5 noiembrie se vindea cu 187,99 lei. Vineri, de Black Friday aceeași tigaie costa pe site-ul eMag cu 186,99 lei. Și în acest caz, era prezentată ca super ofertă, o reducere de 44% de la 339,99 lei.
Eh. Situatia nu este atat de simpla. Tigaile alea chiar au fost reduse de la 340 lei ... doar ca nu de Black Friday si nu doar la eMag si nici doar in Romania.

Cu putin timp liber poti sa descoperi ca setul respectiv se vinde cu 280 ron in Ungaria, 240 ron in Polonia sau 310 ron in Cehia. Brusc - pretul de 340 ron nu mai apare atat de fantezist - am putea sa spunem ca ele candva intr-o negura de timp chiar au fost pe la pretul neredus.

Buba ce a incins b365 este ca in mai toate tarile din Estul Europei (doar aici gasesti exact acest set) aceste tigai sunt la reducere: 20-30-35% fiecare dupa posibilitati. Practic setul de tigai se invarte in zona pe pret de 200 ron. Posibil sa fie o chestie facuta de Tefal la nivel regional, dar nu pot sa bag mana in foc pentru ca nu am gasit vreo informatie oficiala in acest sens.

Eh. Si unde e problema cu eMAG? Cel mai probabil aceste tigai sunt pe la reducerea de 40-45% de mult timp. Si cand zic mult timp, ma gandesc ca pe un site unguresc am vazut istoricul de pret pe ultimii 3 ani si acesta varia intr-un interval de 14 lei. Asa ca o sa presupun ca situatia asta este oarecum asemanatoare si la noi.

Si ce a facut eMAG? Pai a profitat de Black Friday si a scos in fata aceasta reducere pe care ei oricum o aveau de mult timp. Simplu nu? Da. Pentru ca si eu ca toata lumea am avut senzatia ca aceste oferte bune de pret sunt doar de Black Friday. Gresit. Ofertele (pentru majoritatea produselor) sunt prezente in magazin cu mult timp inainte de Black Friday si comerciantii profita de aceasta sete de oferte sa le scoata in fata.

Aveam de gand inainte de BF sa imi iau tigai? Nu chiar. Era o idee ce tot timpul era inlaturata cu relativa usurinta. Mi-au sarit in ochi tigaile pentru ca aveau 44% reducere? Da. Le-am cumparat pentru ca erau reduse cu 44%? Nu. Le-am luat pentru ca mi s-au parut ca sunt la un pret bun. Un pret pe care eram si am fost dispus sa il dau.

Cam despre asta e vorba cu Black Friday: produsul il observi pentru ca are reducerea babana, dar pana la urma il cumperi doar daca ti se pare ca este un pret potrivit. Si pentru ca vorbeam in titlu de mirajul BF - reducere speciala de BF nu au toate produsele. Nu stau magazinele fara promotii ca asteapta BF. Unele au ofertele alea de mult timp, dar aproape nimeni nu le observa inainte de BF.

Sa moara reducerile fictive, dar traiasca pretul corect :)

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!