Treceți la conținutul principal

Review-uri modeste: Azi servim supa la plic!

Luptandu-ma acum vreo 2-3 saptamani cu o raceala, mi-am dat seama ca exista o nisa neacoperita de niciun blogger. Vorbesc desigur de review-urile de produse modeste. Acele lucruri pe care nu le simti la buzunar sau oricum nu aveai pretentii prea ridicate la pretul pe care l-ai platit. Categoria extinsa a "il folosesti odata si il arunci".

Bloggerii din .ro nu prea s-au orientat catre ieftinache din asta, ieftinache pe care chiar il pui in cosul de cumparaturi la ocazii special de atipice. De exemplu problema mea de acum cateva saptamani: n-am chef sa fac supa, mai bine cumpar niste supa instant. Da' care? N-am stiut, asa ca am luat din toate - ca sa fie bine ca sa nu fie rau.

Primul lucru pe care l-am observat e ca nu toate supele s-au nascut egale. Cele de rosii sunt probabil cel mai ingrozitor lucru pe care poti sa il amesteci cu apa. Cel mai! Niciodata nu am gustat ceva atat de ingrozitor care sa vina in stare lichida, asta o zice un om care prin tinerete a jucat un bolț (drinking game) in care si-au gasit odihna si niste chiftele mai trecute. Va rog sa va feriti sa orice "supa" instant de rosii! Evident ca dupa ce luati una sa va convingeti de ce am scris mai sus :)

Urmatorul aspect cheie al supelor la plic este cantitate de praf deshidratat per portie. Ideal e sa cauti o supa care are undeva intre 18-20 de grame pe portia facuta in 200 ml de apa. Nu pot sa accentuez cat de importante sunt valorile astea pentru o supa care nu contine fidea (x2-3 pentru cele "chinezesti" cu fidea/noodles).  Tot ce este sub aceasta valoare o sa te rasplateasca cu apa chioara.

Ghici ghicitoare - care e supa crema de pui si care este supa crema de ciuperci?

E foarte usor de verificat ce am zis mai sus! Uita-te pe orice (sper sa nu-mi iau teapa cu afirmatia asta) plic de o singura portie si o sa vezi ca ti se recomanda sa faci supa in 200 ml de apa clocotita. In schimb daca te uiti pe orice plic de 3-4 portii vei vedea ca amesteci continutul (52-64g) in 750-1000 ml de apa rece.

Bunul simt spune ca din apa aia se va pierde ceva in momentul fierberii, doar ca rata de evaporare a apei clocotite este de 11-13% din volum pe ora. Tu vei fierbe amestecul 1-10 minute maxim, deci pierderea e nesemnificativa. Practic la plicurile de 3 portii ai cu aproximativ 20% mai putina supa deshidratata fata de cele de o singura portie

Este drept ca pachetele mari au un pret avantajos (~50-60% mai ieftine), dar supa facuta cu sfintenie dupa instructiuni este mai slaba calitativ fata de cea la plicul de o singura portie. Intrebarea este cat de mult conteaza pentru tine suma cheltuita sau cat de important e gustul. Chiar daca vorbim de supa la plic, nu cred ca e cazul sa renuntam la pretentiile de gurmand. Pai ce dracu.

Sa zic ceva si despre gust. Din observatiile mele va zic ca the way to go este pe supa crema de X. Cumva le iese destul de bine mai tuturor producatorilor. Are un gust mai apropiat de ceea ce cautai, in comparatie cu supele instant de pui, vita sau orice altceva cu fidea. Dar ce supa crema? Meh. Diferentele intre ele sunt destul de mici din punct de vedere al... orice (compozitie, gust, prezentare etc.). Ingredientul care troneaza pe ambalaj il vei regasi destul de fin in preparatul final, savoarea fiind data de gustul standard de supa crema la plic.

Acestea fiind spune, inchei cu rezumantul cautarii supei perfecte la plic: sa nu fie de rosii, sa fie de o singura portie si sa fie o supa crema de ceva. N-ai cum sa dai gres cu asta!

Comentarii

  1. Diana Andreea (dianaduca.ro)18 noiembrie 2014, 12:40

    Bogdan, eu o intrebare am. Care miroase cel mai acceptabil? Eu mi-am facut la un moment dat o supa chinezeasca in birou si aproape ca ma dadeau afara, cu supa dupa mine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Supele asiatice in general sunt mai dotate la capitolul miros, personal n-am avut problema asta cu nicio supa crema sau supa de pui. Miroseau chiar foarte bine - cred ca de asta nici nu te gandesti la supe la plic ca fiind un compromis ingrozitor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cristi Dorombach19 noiembrie 2014, 13:21

    scuzati intrebarea. Cum se prepara supa la plic?

    RăspundețiȘtergere
  4. Urmezi instructiunile de pe pachet trollule.

    RăspundețiȘtergere
  5. Supa la plic Rollton se prepara rapid, are taitetii foarte lungi si incurcati intre ei. Nu este nici prea sarata, nici prea condimentata. Cantitatea condimentelor se poate “regla” in functie de preferinte. Înscrie cel puțin un cod pentru a avea șansa de a câștiga un Tasty Box, din cele 100 acordate zilnic, înscrie 3 coduri pentru a avea șansa de a câștiga una din cele 3 boxe JBL, acordate zilnic sau 5 coduri pentru a avea șansa de a câștiga o Experiență Culinară în una din urmatoarele țări: Olanda, Spania, Franța, Germania, Grecia sau Italia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cori, mamă, ai făcut supra doză de supă la plic? Că vorbeai ca un om normal până să o dai pe promoțional.

      Ștergere
  6. Dupa ce te-ai hranit cu o supa la plic Rollton, fie cu gust de pui, cu gust de pui picant, sau cu gust de legume, introdu codurile promoționale pe  www.promorollton.ro  și câștigi premii zilnice ! Olanda, Spania, Franta, Germania, Grecia sau Italia te asteapta!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Populare în ultima săptămână

Ricoh ia nota zece pentru marketing emotional

Surprinzător, cu acest teaser ce are puțin peste 5000 de vizualizări.

De fapt nici nu pot să spun că este un teaser. E mai mult un manifest pentru Ricoh GR III, upgrade-ul unei săpuniere excelente pentru fotografia de stradă. Cameră ce brusc a urcat foarte sus pe whishlist-ul meu de anul acesta.

Slow clap.

Bravo.

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

Internetul e un loc plin de pericole pentru minori, iar mulți adulți nu știu asta

Știai că pe YouTube există o comunitate bogată de pedofili care salivează  la video-urile uploadate de fetițele de 8 ani?

Sau că Facebook-ul duhnește de tot felul de prădători sexual care o ard incognito pe tot felul de grupuri de școlari-liceeni? 
Deși nici n-are bine buletin de câteva zile, fii-tul e deja versat în arta sextingului pe Snapchat? Hashtag send nudes. 
Că pe Twitch e la ordinea zilei să plătești pentru a vedea mai multă piele de la streamerițe mai mult sau mai puțin minore? 
Ori că influencerul favorit a lui ăla mic tocmai l-a convins să îți fure cardul de credit pentru a cumpăra curency pe un site de skin-uri de Counter Strike?

Că are un coleg meschin de clasă care îi face meme-uri și îl dă pe grupul de WhatsApp unde toată lumea îl ia la mișto?

Și că frecvent e victima cyber bulling-ului atunci când se joacă jocuri online?

Sau că statistic vorbind, din cei 1000 de prieteni pe care îi ai pe Facebook, cel puțin 10 au făcut zoom pe poza pe care ai uplodat-o de la mare și …