Review-uri modeste: In cautarea evazivei beri marca proprie

Cine ma cunoaste personal imi stie apetitul pentru bere. Pasiunea pentru aceste lacrimi ale lui Ninkasi au mers atat de departe incat am inceput sa fac bere in casa. Presara peste asta cateva degustari de bere la care am participat alaturi de probabil ceva peste 100 de beri incercate si vei vedea ca incep sa am pretentii la titlul de cunoscator de bere.

Asa ca n-am putut sa scap de ocazia de face un review modest berilor marca proprie de prin cele mai populare super-hypero-extraordinaro market, dar este cam greu sa faci un articol 'best of' doar cu o singura bere. Ma asteptam sa strang 3-4 beri pe care sa le testez orbeste in doua situatii - rece ca gheata si caldut ca tocmai luat de pe raft. Eram dispus sa le dau note in vreo 7-8 categorii si apoi sa declar cea mai buna marca proprie. Ciuciu!

Real nu mai are. Cora s-ar parea ca n-a avut niciodata, iar Carrefour afirma ca E chiar acolo pe raft! Aaah. Inseamna ca s-a terminat - asta in 3-4 ori zile/magazine diferite. Singura ramasa in competitie si practic castigatoare prin neprezentarea celorlalti este Berea 365 de la Mega Image. Bere pe care nu o consider chiar atat de rea. Stiu! Nici mie nu prea imi vine sa cred ceea ce am scris, dar adevarul e ca berea 365 este baubila - in special daca e racita cum trebuie.

Cu 4% alcool si mai putin acidulata, Berea 365 intra cu succes in categoria berilor ieftine. Stiu ca nu pare cine stie ce performanta, dar cand am baut acum vreo 6 ani berea 1 (unu - marca proprie Carrefour) am avut senzatia ca cineva isi scursese sosetele murdare in doza mea. Practic era singura in categoria curiozitati pe care nu le voi mai incerca niciodata, asa ca ca nu e rau sa fii alaturi de berile de pana in 3 lei/doza.

Berea 365 costa 1.69 lei pe doza (3.38/litru), pret care e 5% mai mare ca regele tare si amarui al berilor ieftine - deci nici macar nu este cea mai ieftina din magazin. Cu toate acestea, 365 si Neumarkt sunt in continuare singurele beri sub 2 lei pe doza din Mega. Lucrurile stau mai bine la clasicul pet de doi litri - 365-ul are cel mai mic pret (4.69) si singurul care este sub valoarea psihologica de 5 lei dintre cei prezenti in magazin.

Beer tasting ad hoc in Praga :)

Te-am convins ca e o bere modesta, dar hai sa iti raspund la intrebarea Cat de modesta?. Daca e sa ne orientam dupa pret, ar trebui sa fie cam de doua ori mai proasta ca o bere populara buna (Heineken, Silva Neagra, Stella Artois, Holsten sau Ursus) si cam de patru-cinci ori ca o bere de import mai speciala.

Diferenta nu e chiar atat de mare. Este un compromis pe care il faci, dar dar nu este de 100% cum s-ar parea doar dupa pret. Despre cele de import nu ma voi lega in aceasta comparatie pentru ca diferentele sunt atat de mari incat e absurd. Diferenta reala cred ca e mai mult pe la un 15-20%.Trebuie sa recunosc ca e un 20% pentru care nu sunt dispus sa economisesc niste bani, dar nici n-as refuza o doza de 365 rece in favoarea unei beri calde din segmentul 3-5 lei.

De fapt aici vroiam sa ajung. Vorbesc de o bere blonda pasteurizata, iar savoarea sta mai mult in beri rosiatico-brune nepasteurizate - parerea mea. Cum nu-mi doream sa compar mere cu pere, m-am rezumat cumva la acest tip popular de bere de la noi in tara. Cunoscatorii stiu ca e alta lume dupa pragul de 5 lei.

Acestea fiind zise, inchei review-ul modest cu o nota de trecere pentru berea 365. Felicitari domnisoara!

Comentarii

  1. Sa incerci si Argus de la Lidl. Au destule sortimente (nefiltrata, blonda cu tequila etc.), e foarte ieftina iar la calitate concureaza cu berile medii

    RăspundețiȘtergere
  2. Din cate stiu, da. Review:

    RăspundețiȘtergere
  3. problema la 365 este ca are o gramada de mizerii.

    Argusu de la lidl l-am baut cu noduri. e rea de tot

    RăspundețiȘtergere
  4. cat timp liber sa ai sa faci un articol despre asa ceva? :)))))

    RăspundețiȘtergere
  5. In apararea mea, internetul e plin de oameni cu prea mult timp liber :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Chiar ma gandeam sa mai scriu si despre alte produse pentru ca am gasit unele foarte miste si unele mai putin.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!