Treceți la conținutul principal

BurgerFest in 5 imagini aproape reprezentative

Am fost ieri la BurgerFest si ma gandesc ca poate sunt si altii curiosi sa afle ce se intampla acolo. In primul rand trebuie sa va zic ca e la-pe langa Zone Arena. Intrarea e fix dupa benzinarie si e semnalizata de un banner micut pe care poti sa il ratezi. Parcarea e problematica in interior, asa ca o sa te orientezi pe snipe-uit un loc pe stradutele de vis-a-vis.

Burger-ul picant Catalunya de la Modelier (21 lei) 

15 lei este intrarea - un pret decent pentru a asculta niste muzica buna si de a tavali putin la soare pe un balot de paie. Jetonul e 7 lei, iar printr-o coincidenta incredibila, berea e un jeton ^-^ - acceptabil iar. Burgerii sunt intre 2.5 si 3 jetoane.

Situatie interesanta de cand ANAF-ul a inceput sa bantuie: am primit bon fiscal pentru fiecare jeton consumat. #vezicasepoate

Daca mancatul pe o capita de fan era pe to do list-ul tau...

Nu sunt foarte multe locuri de stat la masa, dar asta nu e o problema prea mare pentru ca poti sa stai pe iarba - daca nu crezi in aparenta invazie a capuselor. Totusi, problema e sa gasesti un loc umbrit daca te duci pe lumina. Ieri termometrul ajungea pe la 30 si cu ocazia asta am pus putin bronz tractoristic chit ca stateam la o masa ce in teorie era sub o umbrela.

Burgeri de la Old Brick Pub (since 2014)
Burgerii nu sunt cine stie ce. Au niste concepte interesante in spate (ex burger cu somon), dar overall graba si atmosfera de festival isi spun cuvantul. Intre noi fie vorba, nici tu nu te duci la BurgerFest sa infuleci cel mai bun burger - te duci pentru atmosfera.

Timpul de asteptare pentru un burger: 8-10 minute. 

Si atmosfera e destula. Oameni la fel. Cam aia pe care tot i-ai vazut la BestFest-uri in toti acesti ani - adica oameni hipstero-faini. Oricum, si cu toate neajunsurile pe care le are BurgerFest, ma aplec acestei initiative. Avem nevoie de mai multe festivaluri gastro-muzicale.


Daca iti place mai mult sa ii faci decat sa ii mananci, poti participa la concursul de burgeri-chefi amatori

Inchei spunand ca mai e si astazi. Pofta buna.

Comentarii

Populare pe blog în ultima săptămână

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

YouTube: gătește ca bunica ta sau învață niște șmecherie

O știți pe Li Ziqi?

Eu abia săptămâna trecută am descoperit-o. Eram la o bere și cred că am zis că în 2020 vreau să îmi petrec sărbătorile de iarnă într-un sat din Maramureș-Bucovina, iar de acolo discuția a plecat în zona cum se trăia și gătea acum sute e ani. Și dacă nu sunt prea optimist, chiar acum 5-10-15 ani în unele zone din țară.

Li Ziqi este o gagică din China care s-a mutat înapoi la țară pentru a avea grijă de bunică după ce i-a murit bunicul. Țara asta a ei este o zonă semi-izolată din regiunea Sichuan care adăpostește cea mai mare rezervație de panda gigantici. Iar ideea din spatele video-urilor era să le arate tinerilor cum și de unde vine mâncarea tradițională chinezească.


Marțea trecută am văzut pentru prima oară video-ul de mai sus, iar sâmbătă am făcut maraton de nostalgie cu bere, pulled pork și niște crănțănele. Având în vedere că fructele și legumele sunt aproape identice cu ce avem și noi, iar tehnica folosită îmi aduce aminte de ceea ce vedeam pe la bunici în va…

Hocus pocus ignorantus

Din ce în ce mai des mi se întâmplă să deschid socialul personal, să dau vreo două trei scrolluri, să înghit în sec și să îl închid. Aceleași 5 întrebări fără răspuns îmi vin în minte și prefer să nu mă bag în dileme existențiale dacă nu este neapărat necesar.

Așa că mai bine îmi pierd timpul liber în alt mod, adică cu jocuri pe calculator. Măcar acolo lucrurile sunt destul de liniare și fiecare "victorie" sau "înfrângere" e cumva meritată și ușor de atribuit. Am pus în ghilimele pentru că majoritatea jocurilor mele sunt de tip sandbox așa că nu am niște obiective clar definite de la început.

Pentru curioși și pentru posteritate, acestea sunt cele 5 dileme care se mulează aproape perfect pe 90% din ceea ce văd pe social. Și desigur că persoanele de față se exclud, #evident.

Dumnezeule, cât timp liber ai la dispoziție să te cerți pe prostia asta?E ceva în neregulă cu mine că nu mă interesează să fiu purtătorul dreptății și moralității absolute pe Internet?Dar nimeni …