Pai si cum facem Zelist mai bun?

Referitor la discutiile care au acaparat blogosfera in ultimele 2-3 zile, cred ca am uitat sa fim si constructivi. Nu e nimic rau sa mai dai cu bocancu sau sa tragi de ureche, dar parca dormi mai impacat atunci cand oferi si o solutie problemei prezentate. Cu ideea asta in cap, m-am intrebat cum as face eu un Zelist Ze Top mai bun.

In primul rand as elimina blogurile inactive de X luni (sa zicem trei). Daca nu poti sa te tii de blogging, poate nu e cazul sa oferi scor altor bloguri. In cazul meu, 90% din blogurile care ma linkeaza sunt moarte de peste 3 ani. 

Deja cu aceasta miscare am eliminat 87.5% din top + scorul pe care il ofereau aceastea. Pare un lucru drastic, dar e firesc sa se intample asa cand ai doar 11 000 de bloguri active din 88 000. 

Urmatorul pas e sa limitezi scorul pe care un blog de pe wordpress.com sau blogger.com poate sa il ofere altor bloguri. Nu pare echitabil, dar nici ei nu au luat bloggingul atat de serios incat sa se supere. 

Acum deja parca avem un Zelist mai curat, ne bucuram de el si incepem sa avem grija la abuzuri. Faci in asa fel incat un blog nu mai trimita scor dupa ce a link-uit in articole alt blog de mai mult de 3 ori pe luna. Este suficient. Am inteles ca sunteti prieteni si faceti multe lucruri impreuna... 



Dar l-as face si putin competitiv. As degrada saptamanal scorul in functie de locul pe care il ocupi. Esti in primii 500? Pierzi 3% scor pe saptamana. Esti in primii 250? Pierzi 5%. Esti in top 50? 7%. Doar asa ca sa nu incepi sa slackuiesti si sa te faci comod. Vrei sa fii cat mai sus in top, apuca-te si scrie articole pe care se le preia si alti bloggeri. 

Si topul asta l-as numi Zelist 2.0 si l-as explica pana la fiecare sub indice folosit in formula de calcul. In plus, as pune si un buton de report, doar asa in ideea ca mi-a scapat ceva.

Taaaddaaa! Ochiometric pare ca am rezolva problema. 

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!