Iti mai aduci aminte cu ce viteza downloadai pe mobil acum 5 ani?

Iti zic eu. Undeva pe la 0.35 Mbps pe Vodafone. Pare aproape ireal, nu? Oare cum am trecut peste acest evul mediu al verificatului numarului de like-uri pe Facebook? Bine ca lucrurile au progresat.

Acum 2 ani de exemplu, aveam 4.7 Mbps!! O viteza la care acum razi si arati cu degetul, o viteza pe care n-ai oferi-o nici macar refugiatilor sirieni pentru ca nu respecta drepturile omului.

Azi la un an de Supernet - cum ii place Vodafone-ului sa isi strige internetul 4G - bati obrazul gigantului de telecom daca nu prinzi macar acolo un 50 Mbps. Ce facem boss aici?

4G vs WiFi-ul de acasa (un Tplink 300 Mbps)
Am fost aseara la o conferinta de presa Vodafone in care s-a vorbit despre ce s-a intamplat in ultimul an si ce urmeaza sa se intample in viitorul apropiat. Anul ce a trecut a insemnat pentru ei 22 000 TB de date transferate, 1 milion de terminale conectate la 4G  si cresterea vitezei cu 110%. Un an bun, ce mai! Iar in anul ce urmeaza, 4G+ de 300 Mbps o sa fie putere.

Spre finalul conferintei au zis ca anunta ceva mare! Am scos telefonul din buzunar in speranta ca o sa fiu eu cel care da primul stirea pe care o doream: de azi dublam traficul inclus in toate abonamentele! N-a fost sa fie asta.

Timp de un weekend, intre 12 si 13 septembrie, tot traficul facut de utilizatorii Vodafone e gratuit. Este o sarbatoare a Supernetului si probabil un moment care o sa ingenuncheze reteaua, desi ei au zis ca s-au pregatit si au testat. Din experienta mea cu lansarile de jocuri, nimeni nu se poate pregati pentru cateva milioane de useri.

Cursa asta a vitezelor este cel putin amuzanta din perspectiva userilor. Nu stiu altii cum sunt, dar eu am doar 3 GB trafic inclusi in abonament. La viteza din imagine, mi-ar lua 7 minute si 40 de secunde sa ispravesc intreg traficul. Asa ca stau cu frica in san cand ma uit la un YouTube sau Twitch.

Radu, care are un telefon ce suporta 4G+, spunea ca ii este frica sa faca un speed test pentru ca are doar 1 GB inclus in abonament. Il inteleg. Daca noul standard de viteza prinde doar jumatate din cat are pe hartie, traficul lui s-ar consuma in mai putin de 60 de secunde.

Totusi, e bine ca avem viteza. As spera sa avem si trafic in curand.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!