Treceți la conținutul principal

De ce e atât de scump biletul de avion?

Pentru că taxe.

În filmulețul de mai jos băiatul ăsta explică costurile aferente unui zbor cu avionul. E amuzant că zice scump pentru un zbor de doar 80 de dolari, dar să îl iertăm că e american și că s-a chinuit vreo 30 de ore să facă filmulețul ăsta.

Folosește ca exemplu un A320 plin și o distantă (NY-DC) de 330 de km. Automat prețul este puțin eronat că nici o companie nu își face calculele cu avioane pline. În plus, Reddit-ul l-a atenționat că a stâlcit puțin salariile personalului de bord, dar în ansamblu prețul calculat de el este unul corect pentru respectiva distanță unde există un grad ridicat de competivitate.



Atunci cum există ofertele alea la prețuri de nimic?

  • Păi au cumpărat avioane eficiente la prețuri scăzute (Ryanair și-a făcut flota după 11 septembrie când nimeni nu cumpăra avioane)
  • Zboară către aeroporturi (secundare) cu taxe mai scăzute de aterizare/decolare
  • Au mai multe curse în aceeași zi și nu plătesc cazare pentru personal 
  • Nu oferă mâncare sau băutură gratuită în timpul zborului
  • Nu plătesc curățenia avionului în aeroporturi - personalul se ocupă de aspectul ăsta
  • Avionul parcat mai departe de terminal și îmbarcarea se face pe scară
  • Turism - unele destinații sunt subvenționate de statul/zona respectivă

Și apoi te gândești că un București - Sibiu e vreo 1000 de euro și durează în jur de 10 ore.

#opulență

Comentarii

Postări Populare

Și tu câtă fericire ai pierdut când ți-ai mărit numărul de followers de 25 ori pe Instagram?

Cred că toți cei care se vor uita la video-ul ăsta se vor împărți imediat în două categorii. Prima a celor care vor trade rapid concluzia că social media și faima nu aduc fericirea, a doua a celor care vor spune că e de fapt o maturizare oarecum de așteptat la vârsta respectivă. Cred că este evident după titlu în ce categorie fac parte.

Dacă e să mă iau după Internet, fata respectivă este ceva produs al industriei de fabricat vedete din nimic. Tot ce este posibil pentru că până azi n-am auzit de ea și e improbabil să mă apuc acum să îi urmăresc cariera muzicală. Cu toate astea, ideea video-ului de mai sus mi se pare foarte tare și Vanity Fair iar a dovedit că știe extrem de bine cu ce se mănâncă socialul ăsta pe pâine.

Și ca să mă întorc la acest video, spuneți-mi voi că nu este undeva în top 5 cele mai triste pe care le-ați văzut în istoria recentă. Cum într-un an de zile zâmbetul și optimismul sunt înlocuite de stres și singurătate.

Hashtag atât de trist.

Să dăm cu sad reaction și …

eMAG: Formare preț în Black Friday

Dezavantajul de a scrie ultimul despre un eveniment e că tot ce era de spus deja a fost spus. Cam așa m-am trezit eu azi când am vrut să pune blog câteva gânduri despre întâlnirea anuală cu cei de la eMAG. Pe Cetin l-a interesat mai mult situația afilierii, pe Răzvan despre market place, Radu planurile lor de viitor, Marius despre Black Friday, iar Alex a pus pe blog într-un mod exemplar tot ce s-a vorbit joia trecută. Eu ce aș pune pe blog în plus?

M-am gândit să zic vreo două lucruri despre prețuri și reduceri. Fie că e vorba de Black Friday sau cine știe ce promoție din cursul anului, oamenii au în general părerea că prețurile nu sunt la nivelul corect. Sunt prea mari, acum două luni era mai ieftin sau alte probleme de gen.

Problema cred că este mai mult de percepție. Mulți au impresia că atunci când vine BF trebuie ca totul să fie la niște prețuri ridicol de mici. Minim jumătate. Recomandabil la un sfert față de cât e în restul timpului. Ideal ar fi ca magazinul sa se roage de ti…

Burgeri de Centenar la McDonald's

Centenarul ăsta a băgat toate brand-urile în priză și fiecare se gândește ce twist românesc ar putea să ofere și ei la rândul lor. Nu zic că pentru 99% din populație această aniversare nu prea contează pentru că poate mă înșel și n-am chef de scandal în weekend, dar în esență nu e nimic rău în acest efort colectiv de a zice ceva de România.

Asta se întâmplă și cu McDonald's care, ca în fiecare toamnă, pune pe tăvile doritorilor produse în ediții limitate. De data asta e vorba de 3 burgerași de inspirație românească cu ingrediente locale. Burgeri pe care am apucat să îi testez în avanpremieră joia asta. Cei 3 burgeri n-au vreo denumire anume așa că s-ar putea să fie dificil de găsit prin meniu, dar astea sunt ingredientele lor:

Burgerul cu carne de porc conține o chiflă pufoasă presărată cu mălai la care se adaugă un sos de muștar, ceapă prăjită, castraveți murați, praz, un mix de varză albă și sfeclă roșie.Burgerul de pui conține carne de pui de la Transavia într-o crustă cu ierbu…