HBO Go, Netflix și Amazon Prime Video la început de 2017


Cumva am început să consum mai multe seriale la final de an. A ajutat și concediul avut de sărbători, dar cumva am început să prefer din ce în ce mai mult serile liniștite acasă în fața unui serial foarte bun sau măcar mediocru. În ultimile luni am tot testat platforme de video on demand și mă gândeam să aștern câteva idei pentru cei care sunt în căutare unui mod legal de a savura seriale și filme.

Amazon Prime Video e cea mai recentă platformă testată și a fost o dezamăgire cruntă. Poate n-am făcut eu ce trebuie, mi-am activat prime-ul din contul de amazon.com și co.uk, dar am acces doar la 18 seriale. E drept că două dintre ele sunt The Grand Tour (care și-a mai revenit nițel prin episodul al 4-lea) și The Man In The High Castle, dar asta nu mă va face să îmi prelungesc abonamentul. Puțin e prea puțin.

Bonus - nici nu-mi merge să pun îl pe Chromecast direct de pe telefon. Trebuie prin Chrome-ul de pe desktop printr-o extensie. E cam multă bătaie de cap pentru soluția click to play pe care o căutam.

HBO GO-ul îl am de relativ puțin timp, cred că o lună jumătate, dar îi văd potențialul pe care îl poate avea pentru alții. Au o grămăjoară interesantă de seriale extrem de bune, merge pe Chromecast, aplicații dedicate pe televizoare și subtitrări în română. Problema pe care o am eu e din categoria #firstworldproblems: serialele lor sunt prea serioase pentru lenevitul fără scop pe care îl caut eu.

Ca să explic mai bine, noile lor seriale Westworld și Young Pope nu m-au prins atât de mult. Sunt pe to do list, dar momentan nu sunt pe lista mea de priorități. Probabil când o să am chef de un binging o să le isprăvesc în o zi două, dar până acum n-a fost să fie. Ăsta e și motivul pentru care m-am uitat destul de puțin pe HBO GO.

Cu Netflix am avut o relație de love-hate anul trecut. După ce l-am anulat la doar câteva luni, l-am redeschis undeva prin toamnă. Are aceleași beneficii ca HBO GO, mai puțin subtitrările în română care sunt și nu sunt câteodată, dar are o varietate mai bogată de seriale ușoare. Fix pentru Netflix & chill. Gen Good Witch, Star Trek-urile, Stranger Things și o mulțime de standup-uri. De Crăciun m-am încălzit virtual la șemineuri și de săptămâna asta intenționez să mă apuc de Elementary și The OA.

Fie că e vorba de HBO GO sau de Netflix, pot spune că n-am dat greș cu nici unul dintre ele. Amândouă au o selecție în fața căreia îmi pot pierde cu ușurință serile, iar prețul pe lună e mai mic ca atunci cât cheltuiesc într-o seară în oraș. Eu așa mă gândesc. Alții probabil că se vor plânge că nu am tot conținutul disponibil în state, dar eu prefer să văd jumătatea plină a paharului.

Comentarii

  1. HBO GO iti merge pe chromecast direct de pe telefon sau tot din PC?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. Fără probleme-ish. Pe Nexus 7 mi-a făcut o figură odată, dar pe Zenfone3 niciodată.

      Ștergere
    2. Mie nu-mi merge pe Zenfone 2 (Android 6) și nici de pe Huawei P8 Lite (tot 6) Apare butonul de cast, dar nu face nimic când îl apăs.

      Ștergere
    3. Și eu tot 6 am pe Zenfone 3, poți să te mai joci în developer options și să îi dai enable legacy DHCP client. Acum sunt la birou și nu pot să testez, dar sper să nu uit mâine să vad dacă merge de pe Zenfone 2-ul prietenei.

      Ștergere
  2. Și eu am acum toate cele trei platforme, dar cred că voi rămâne cu HBO GO. De multe ori ma uit la filme cu sonorul mic din pat (dorm fetele) și am nevoie de subtitrare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am ramas momentan doar la Netflix si HBO Go. Amazon Prime Video nu imi face deloc cu ochiul, dar ce-i drept, nici nu l-am incercat ca sa vad daca mi se potriveste sau nu.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!