Monitoarele de gaming, 9 ani mai târziu
Săptămâna trecută am dat o fugă să văd cele mai noi monitoare de gaming de la Samsung și mi-am adus aminte de o întâmplare la un lan party de acum 9 ani. Ne-am strâns noi în sufrageria unui prieten și ne-am chinuit regulamentar să facem rețeaua să meargă. Pe vremea aia așa stăteau lucrurile, te strângeai, băgai niște bere și vreo 5 ore te chinuiai să vă vadă rețeaua pe toți.
Octavian Fulger de la WASD primise un monitor de gaming în teste și l-a adus la micul nostru lan party. Ca să înțelegeți ce însemna atunci un monitor de gaming, noi majoritatea încă eram pe monitoare cu tub. Era science fiction ideea de monitor led de gaming.
Ăsta mai avea în plus și comenzile pe touch. Incredibil. Nici nu apăruse prima generație de Iphone, touch-ul era la nivelul fantezist de tehnologie. Eh. Pleacă Fulger să ia niște ceva și ne lasă pe noi, maimuțele, cu monitorul cu touch.
Nu exagerez, cred că 30-40 de minute ne-am chinuit să îl pornim. Ceva nu se lega. Încercam să îl atingem în toate felurile posibile și drăcovenia nu dădea semne că ne ascultă. Ca să vă imaginați mai ușor situația, era fix ca în scena din Zoolander - The files are in the computer. Am și un filmuleț cu toată scena care se numește noi 5 incapabili să deschidem un monitor, dar nu îl dau public din cauza ridicolului situației.
Eh. S-a dovedit că monitorul avea puțin bulit touch-ul, dar și acum țin minte scena ca fiind prima oară când tehnologia m-a dovedit.
Cam ceva asemănător s-a întâmplat săptămâna trecută când am fost la evenimentul de lansare a celor mai noi monitoare de gaming Samsung cu tehnologia Quantum Dot. Era un reprezentant care vorbea de tehnologiile pe care le incorpora și eu mă uitam ca vițelul la poarta nouă.
Se vede privirea confuză cu care mă uitam la experții în CS GO |
Nu sunt fan ecrane curbate, în special pe televizoare, dar pentru zona de gaming par să fie fix ce trebuie. E o senzație plăcută cum îți ocupă câmpul vizual imaginea de pe ecran.
Altă chestie deșteaptă e că au pus în sfârșit controalele pe spatele monitorului. M-am săturat să fie în permanență vizibile deși le voi folosi de maxim 2 ori pe an. La CFG70-ul ăsta probabil or să fie folosite mai des pentru că are profile individule de setări pentru diferitele tipuri de jocuri: FPS, RTS, RPG și AOS. Nice.
Prețurile sunt cam ridicate pentru gamerul casual din mine. Monitoarele de 24 sunt în jur de 1600 de lei, dar probabil că ok pentru cineva care investește serios în zona de gaming.
Comentarii
Trimiteți un comentariu