Treceți la conținutul principal

Nicio săptămână fără o bere nouă: Silva Romanian Pale Ale

Silva Romanian Pale Ale

Am scris în ultima lună despre lansări de beri mai mult decât am scris tot anul trecut. Nu mă plâng, cineva trebuie să facă munca asta grea de degustare și mă bucur că tot am ocazia să încerc ceva nou. Ca de exemplu sortimentul ăsta nou de Silva pe care îl vânez de vreo 2 zile.

Inițial l-am văzut la Alin Popescu pe Facebook și imediat am dat iama la supermarket să guste și ochiul meu. Fără succes din păcate. Ieri, în schimb, eram la o petrecere câmpenească și văd un vecin de masă că își ia o Silva blondă. Remarc eticheta nouă așa că îmi încerc norocul și întreb domnișoara care ne servea dacă au cumva o bere nouă de la Silva. Da! Ale, nu?

Silva Romanian Pale Ale, căreia mie tot îmi vine să zic Silva IPA sau măcar RIPA, aduce a India Pale Ale. Are un gust pregnant care te ia imediat în primire, ca apoi de la a 2-3 gură să începi să simți și ceva citric. Când deja ai ajuns la 5-6 gură, începi să te obișnuiești cu tot amalgamul ăsta de arome și parfum. Cel puțin așa mi s-a întâmplat mie aseară.

Este puternică, este interesantă și din păcate nu știu cât costă ca să pot să îmi fac un calcul cu cine ar trebui să o compar. Având în vedere locul unde am găsit-o, Mântuleasa 40, tind să cred că nu e poziționată prea sus din punct de vedere al prețului. Poate cam cât costă o Silva neagră sau prin zona aia oricum.

În cazul ăsta, eu cred că va prinde frumușel la un public educat în arta hameiului. Mai ales că și arată bine. Eticheta aduce puțin a bere craft și îmi place de mor, doar că îmi place doar pe Romanian Pale Ale. Pe brună și pe blondă nu mă încântă și aș putea chiar să mă agit spunând că și-au pierdut identitatea, dar atunci ar vorbi boșorogul din mine care ar refuza orice schimbare că nu e ca odinioară.

Oricum, eu recomand să o încercați. Și închei spunând că se anunță o vară interesantă din punct de vedere al varietății berilor la draft.

#abiaaștept

[later edit] Am primit un comentariu cu prețul din magazin a  unei Silva Romanian Pale Ale: 3.7 lei. Asta o situează în zona brunei, așa cum am presupus. E un preț bun care o să o facă destul de populară.

Comentarii

  1. Salut, zi mi cum sta cu mălaiul...la propriu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai noroc că am o poză cu eticheta de pe spate. Nu are. Apă, hamei și malț din orz. Orz fiind chiar subliniat. Prețul tot nu l-am aflat. Dacă o găsești prin magazine înaintea mea dă-mi și mie un semn. Mulțumesc.

      Ștergere
    2. Se gaseste in Carrefour. 3,7 lei. Are un gust diferit fata de ce am baut pana acum. Am incercat destule. Mie imi place. In general beau Silva dark, am vazut ca acum se numeste Neagra Legendara. Este mai buna decat Dark-ul vechi.

      Ștergere
  2. Au scos malaiul si de la cea blonda, nice!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da nu are mălai. Dar de unde apare tăria de 5.5%?
    Și de ce este asa parfumata ca hameiul miroase altfel.
    Cică floral și citric, adică prafuri.
    Fără explicații rămâne doar un experiment, iar noi suntem cobaii.
    Oricum nici o bere nu mai este doar bere.
    Noi nu mai consumam de mult produse, doar mărci.
    Și nu este tot una.
    Spor la testare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tăria nu apare de la mălai. Există și alte sortimente de beri care sunt parfumate. Nu totul e un pills. Nu totul e o conspirație și cu siguranță dacii n-au construit tunele pe sub Marea Neagră.

      Acum pot doar să îți urez succes în îți face bere singur acasă. În modul ăsta cu siguranță îți poți răspunde la o parte din întrebările de mai sus.

      Ștergere
  4. Nu spun nimic de caramelul ars și ăsta este gustul predominant. Calitatea unei beri nu constă în tărie, o bere are un gust aparte și nu este forțată să fie gata în cinci zile. Tot procesul durează 21 de zile. Niciodată nu se va compara cu Soproni Black sau cu Pilsner Urquell Black.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Populare în ultima săptămână

Opinie nepopulară legată de mersul la vot

Problema asta cu îndemnurile de a ieși la vot stă în faptul că se fac între ăia care oricum ies la vot.

- Ieși la vot pentru că zeci de motive pertinente! - Da! Ce bine ai zis-o, ia-ți like-ul bine meritat. Ne vedem la vot.  - Ce mișto, uite câte like-uri am și oameni care zic că vin la vot. Sigur de data asta o să fie altfel. 
Doar că nu e. 
Se va ieși la vot ca și până acum. 
Până la ora zece deja au votat jumătate dintre morții satelor românești și aproape toți ăia care încă sunt în viață. La ora 13 avem deja primele sondaje care prevestesc nepăsarea ăstora de pe comercial. 
Dar cum se poate așa? Doar am dat cu toții like și share. 
Nu chiar.  Prințesa de pe Instagram n-a promis nimic de gen, nici măcar într-un story. Dani Mocanu era prea preocupat să mai cumpere 2-3 uniforme de mascați pentru următorul său hitJumătate din ăia de 18-19 ani n-au timp pentru că trebuie să facă un videouri în care să numere greșelile noii piese 5Gang. Studenții sunt prea mahmuri după o seară de pomină în …

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

Nu mai donați căcaturi!

Pe bune.

Dacă nu puteți să îl mai puteți purta voi nu înseamnă că cineva mai sărac îl va purta cu mândrie.

Nu mai umiliți săracii cu haine rupte care au trecut de mult de vremea în care puteau să devină cu mândrie cârpe de șters pe jos.

Donatul e despre lucruri de care nu mai ai nevoie nu despre lucruri pe care ai vrea să le arunci.

Destul de rezonabil, nu?

Acum vreo săptămână eram la deschiderea The Empty Shop, un magazin temporar din Promenada unde poți dona hainele de care nu mai nevoie, și printre discursurile interminabile și opulența gratuită pentru un astfel de eveniment, cineva de la Crucea Roși a amintit așa în treacăt că lucrurile pe care le donăm ar trebui să fie cât de cât de calitate.

Vă dați seama cât de gravă este situația dacă la un eveniment privat cineva a simțit să zică asta pe scenă?

În altă ordine de idei, mai poți până pe 19 mai să donezi hainele pe care nu le mai porți/vrei la Empty Shop.