Treceți la conținutul principal

Ce faci când hipsterul pe care l-ai crescut te mușcă de mână?

zoom in cu un click
Încă nu mi-am acceptat condiția de hipster pentru că eu nu mănânc mici ironic la bomba din cartier, dar trebuie să recunosc că mă bucur când văd din când în când hipsteri revoltați pe prea mult hipsterism. Ca în conversația de mai sus pe Facebook unde o persoană s-a plâns de politica celor de la cafeneaua/coffee shop-ul Bloom de a interzice clienților utilizarea laptopurilor în timpul weekendului.

La nivelul ăsta de hipsterism s-a ajuns: laptop = muncă, muncești prea mult așa că în weekend e bine să lași munca deoparte și pentru că sunt cool and everything else îți vor impune asta. În plus, să nu uităm ca de fapt este un lucru pe care îl fac pentru a completa experiența de a savura cafeaua.

Povestea celor de la Bloom sună bine, doar că este vorba de experiența lor de a bea o cafea. Nu experiența mea sau a celorlalți. Oricum nici nu contează. Este prăvălia lor și pot să facă aproape tot ce își doresc într-o marjă destul de largă. La fel cum persoana de mai sus este liberă să nu mai calce niciodată în cafenea pentru că acum câteva luni nu a putut să deschidă laptopul sa dea niște mailuri. Sau cum eu sunt la fel de liber să râd de amândoi.

Râd pentru că știu că la Bloom e 16 lei un flat white de nota 8/10 care n-are nevoie de cine știe ce ritual super complicat pentru a te bucura de el. Râd pentru că dacă i-a sărit atât de repede balamaua și s-a apucat să dea review-uri de o stea pe Facebook, e clar avea nevoie să lucreze mai puțin în weekend și să se relaxeze mai mult.

Râd pentru că dacă laptopul strică ritualul cafelei și zenul locului, nu îmi explic de ce l-ai permite în timpul săptămânii. Râd pentru că de fapt problema a pornit tot de la hipsterii care zăceau cu orele în fața laptopului cu o cafea pe nota de plată. Râd pentru că și hipsterii posesori de cafenele au același pragmatism ca toți ceilalți patroni.

Asta e. Ați vrut hipsterism, luați hipsterism.

Comentarii

  1. pseudointelectualism pt mase, bv băi băiatule, se vede că eşti cunoscător fin de cafele dacă nu ţi se pare mega ritual prepararea unei cafele de calitate ;) de asemenea bun venit în 2017, nu mai foloseşte nimeni termenul de hipster

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Heh, tot timpul am fost mai lent de felul meu. Da' un lucru nu înțeleg, ce legătură are prepararea cu ritualul de a bea o cafea? Dacă vreau să o dau în misticismul cafelei, îmi desenez o pentagramă în bucătărie în timp ce îmi râșnesc cafeaua proaspăt prăjită și îngân un cântecel pentru invocarea zeului single origin.

      Ștergere
  2. imi aduc aminte de o carte mai veche, mcdonaldizarea societatii. ideea e simpla: scaune incomode, mananci repede, pleci mai departe, lasi locul liber, business-ul duduie de la incasari. mi-a scapat ceva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nope. Dacă nu mă înșel, chiar cei de la Bloom spuneau că locul așa a fost gândit și proiectat de un arhitect. Scopul final al lor cât și a altor cafenele de gen nu este să zăbovești cu orele. Pentru asta ai locuri unde găsești o varietate mai ridicată de băuturi și ceva light de mâncare. Lucru pe care îl înțeleg perfect și îl respect.

      Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păcat că l-ai șters pentru că voiam să îți zic că acum ca mi-ai zis că la tine e în top 3 flat white-ul, sigur o să îl pun mai sus și la mine....

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări Populare

Și tu câtă fericire ai pierdut când ți-ai mărit numărul de followers de 25 ori pe Instagram?

Cred că toți cei care se vor uita la video-ul ăsta se vor împărți imediat în două categorii. Prima a celor care vor trade rapid concluzia că social media și faima nu aduc fericirea, a doua a celor care vor spune că e de fapt o maturizare oarecum de așteptat la vârsta respectivă. Cred că este evident după titlu în ce categorie fac parte.

Dacă e să mă iau după Internet, fata respectivă este ceva produs al industriei de fabricat vedete din nimic. Tot ce este posibil pentru că până azi n-am auzit de ea și e improbabil să mă apuc acum să îi urmăresc cariera muzicală. Cu toate astea, ideea video-ului de mai sus mi se pare foarte tare și Vanity Fair iar a dovedit că știe extrem de bine cu ce se mănâncă socialul ăsta pe pâine.

Și ca să mă întorc la acest video, spuneți-mi voi că nu este undeva în top 5 cele mai triste pe care le-ați văzut în istoria recentă. Cum într-un an de zile zâmbetul și optimismul sunt înlocuite de stres și singurătate.

Hashtag atât de trist.

Să dăm cu sad reaction și …

eMAG: Formare preț în Black Friday

Dezavantajul de a scrie ultimul despre un eveniment e că tot ce era de spus deja a fost spus. Cam așa m-am trezit eu azi când am vrut să pune blog câteva gânduri despre întâlnirea anuală cu cei de la eMAG. Pe Cetin l-a interesat mai mult situația afilierii, pe Răzvan despre market place, Radu planurile lor de viitor, Marius despre Black Friday, iar Alex a pus pe blog într-un mod exemplar tot ce s-a vorbit joia trecută. Eu ce aș pune pe blog în plus?

M-am gândit să zic vreo două lucruri despre prețuri și reduceri. Fie că e vorba de Black Friday sau cine știe ce promoție din cursul anului, oamenii au în general părerea că prețurile nu sunt la nivelul corect. Sunt prea mari, acum două luni era mai ieftin sau alte probleme de gen.

Problema cred că este mai mult de percepție. Mulți au impresia că atunci când vine BF trebuie ca totul să fie la niște prețuri ridicol de mici. Minim jumătate. Recomandabil la un sfert față de cât e în restul timpului. Ideal ar fi ca magazinul sa se roage de ti…

Burgeri de Centenar la McDonald's

Centenarul ăsta a băgat toate brand-urile în priză și fiecare se gândește ce twist românesc ar putea să ofere și ei la rândul lor. Nu zic că pentru 99% din populație această aniversare nu prea contează pentru că poate mă înșel și n-am chef de scandal în weekend, dar în esență nu e nimic rău în acest efort colectiv de a zice ceva de România.

Asta se întâmplă și cu McDonald's care, ca în fiecare toamnă, pune pe tăvile doritorilor produse în ediții limitate. De data asta e vorba de 3 burgerași de inspirație românească cu ingrediente locale. Burgeri pe care am apucat să îi testez în avanpremieră joia asta. Cei 3 burgeri n-au vreo denumire anume așa că s-ar putea să fie dificil de găsit prin meniu, dar astea sunt ingredientele lor:

Burgerul cu carne de porc conține o chiflă pufoasă presărată cu mălai la care se adaugă un sos de muștar, ceapă prăjită, castraveți murați, praz, un mix de varză albă și sfeclă roșie.Burgerul de pui conține carne de pui de la Transavia într-o crustă cu ierbu…