Treceți la conținutul principal

Marți am fost la Resto Aperto să învăț să fac paste

Marți am fost la Resto Aperto să învăț să fac paste


Stai! Tu nu știai să faci paste? Băi, spre surprinderea tuturor sau a nimănui, niciodată nu mi-a trecut prin cap să îmi fac singur pastele. Știam că aluatul trebuie ținut câteva ore în frigider așa că mi-a fost greu să îmi planific foamea pentru mai încolo. Mai întotdeauna a fost relativ spontan când m-am apucat să gătesc ceva.

Dar cum ziceam în titlu, marți am fost să învăț cum se fac pastele de la un Chef cu ceva experiență în zona asta. Primul și cel mai important lucru e că oricât de mult te-ai chinui să faci pastele ca la un restaurant cu specific, cum e Aperto de exemplu, o să eșuezi. Faina din comerț este diferită de făina pe care o folosesc Cefii: faină semolina obținută dintr-un grâu mai dur.


Marți am fost la Resto Aperto să învăț să fac paste

Acum că am trecut peste aspectul ăsta, rețeta de aluat de paste e destul de simplă: 6 ouă la kilogramul de faină și nițică apă după ochi așa. Amesteci în mixerul hipstăresc preț de un sfert de oră și apoi bagi la frigider vreo 2 ore. După, poți să începi să o frămânți și să o întinzi - tot cu mixerul hipstăresc din poze. Proces care este extrem de simplu când ai un instrument special gândit pentru asta.

Marți am fost la Resto Aperto să învăț să fac paste

Totul pleacă de la o foaie de lasagna pe care o dai odată, de două ori prin dimensiunea 1 ca apoi să o subțiezi la dimensiunea 5. Nu știu ce înseamnă asta în mm, dar foaia rezultată este una suficient de subțire cât să se rupă cu ușurință dacă nu ai grijă când o manevrezi.

Ulterior foaia se trece printr-o formă specifică tipului de paste pe care dorești să îl faci și cam asta e tot. Extrem de simplu, dar îți răpește câteva ore din viață. Acasă Cheful spunea că poți să ții aluatul pregătit înainte cam 48 de ore în frigider la sub 4 grade fără să riști o salmonela de la ouăle crude.

Marți am fost la Resto Aperto să învăț să fac paste

Fiertul pastelor a fost relativ ușor și tot timpul le-a făcut puțin under așa ca apoi să le mai perpelească nițel în tigaie cât să fie ce trebuie. Șocul termic, adică mai pe românește băgatul pastelor fierbinți sub apă rece, nu îl recomanda și am uitat de ce exact. Eu făceam asta pentru a nu se lipi, el văd că a dat cu niște ulei de măsline pentru a rezolva problema asta. Așa se fură secretele în bucătărie.

Marți am fost la Resto Aperto să învăț să fac paste

Rezultatul a fost unul gustos care a hrănit cu succes 20 de guri flămânde care preț de 10-12 minute au tăcut la unison. Greu cu evenimentele astea unde îți faci singur de mâncare.

Ar trebui să zic ceva despre restaurant, dar nu prea am ce. Arată bine. Mi-a plăcut că se joacă foarte mult cu albul și negrul. Ca este spațios și că are 4 stații de open cooking, că rose-ul casei a fost bunicel, dar mai mult nu știu ce aș putea zice pentru că în afară de pastele gătite de noi și un platou rece n-am gustat.

Pastele le recomand și probabil or să fie mai bune atunci când Cheful nu are pe cap o mână de bloggeri băgăreți - dovadă stau și toate review-urile pozitive de pe Facebook (98.7% dintre ele fiind de 5 stele). Cert e că este un loc de vizitat dacă aveți drum prin București Mall mai ales că prețurile sunt rezonabile: penne quatro formaggi 26 de lei, pizza 26 de lei și bere Primator la draft mic de 0.33 cu 11 lei.

Închei cu un fun fact pe care probabil o să îi coste niște bănuți dacă vor să îl remedieze: au scris Primator greșit în meniu. Lui Kafka tocmai i-a dat cu sughiț vestea asta.

Comentarii

Postări Populare

Și tu câtă fericire ai pierdut când ți-ai mărit numărul de followers de 25 ori pe Instagram?

Cred că toți cei care se vor uita la video-ul ăsta se vor împărți imediat în două categorii. Prima a celor care vor trade rapid concluzia că social media și faima nu aduc fericirea, a doua a celor care vor spune că e de fapt o maturizare oarecum de așteptat la vârsta respectivă. Cred că este evident după titlu în ce categorie fac parte.

Dacă e să mă iau după Internet, fata respectivă este ceva produs al industriei de fabricat vedete din nimic. Tot ce este posibil pentru că până azi n-am auzit de ea și e improbabil să mă apuc acum să îi urmăresc cariera muzicală. Cu toate astea, ideea video-ului de mai sus mi se pare foarte tare și Vanity Fair iar a dovedit că știe extrem de bine cu ce se mănâncă socialul ăsta pe pâine.

Și ca să mă întorc la acest video, spuneți-mi voi că nu este undeva în top 5 cele mai triste pe care le-ați văzut în istoria recentă. Cum într-un an de zile zâmbetul și optimismul sunt înlocuite de stres și singurătate.

Hashtag atât de trist.

Să dăm cu sad reaction și …

eMAG: Formare preț în Black Friday

Dezavantajul de a scrie ultimul despre un eveniment e că tot ce era de spus deja a fost spus. Cam așa m-am trezit eu azi când am vrut să pune blog câteva gânduri despre întâlnirea anuală cu cei de la eMAG. Pe Cetin l-a interesat mai mult situația afilierii, pe Răzvan despre market place, Radu planurile lor de viitor, Marius despre Black Friday, iar Alex a pus pe blog într-un mod exemplar tot ce s-a vorbit joia trecută. Eu ce aș pune pe blog în plus?

M-am gândit să zic vreo două lucruri despre prețuri și reduceri. Fie că e vorba de Black Friday sau cine știe ce promoție din cursul anului, oamenii au în general părerea că prețurile nu sunt la nivelul corect. Sunt prea mari, acum două luni era mai ieftin sau alte probleme de gen.

Problema cred că este mai mult de percepție. Mulți au impresia că atunci când vine BF trebuie ca totul să fie la niște prețuri ridicol de mici. Minim jumătate. Recomandabil la un sfert față de cât e în restul timpului. Ideal ar fi ca magazinul sa se roage de ti…

Burgeri de Centenar la McDonald's

Centenarul ăsta a băgat toate brand-urile în priză și fiecare se gândește ce twist românesc ar putea să ofere și ei la rândul lor. Nu zic că pentru 99% din populație această aniversare nu prea contează pentru că poate mă înșel și n-am chef de scandal în weekend, dar în esență nu e nimic rău în acest efort colectiv de a zice ceva de România.

Asta se întâmplă și cu McDonald's care, ca în fiecare toamnă, pune pe tăvile doritorilor produse în ediții limitate. De data asta e vorba de 3 burgerași de inspirație românească cu ingrediente locale. Burgeri pe care am apucat să îi testez în avanpremieră joia asta. Cei 3 burgeri n-au vreo denumire anume așa că s-ar putea să fie dificil de găsit prin meniu, dar astea sunt ingredientele lor:

Burgerul cu carne de porc conține o chiflă pufoasă presărată cu mălai la care se adaugă un sos de muștar, ceapă prăjită, castraveți murați, praz, un mix de varză albă și sfeclă roșie.Burgerul de pui conține carne de pui de la Transavia într-o crustă cu ierbu…