Treceți la conținutul principal

Și până la urmă cum reciclezi selectiv în sectorul 4?


Am dilema asta de vreo două luni de când cei de la REBU s-au cărat și au luat cu ei pubele de reciclare selectivă din întreg sectorul. Am stat două luni cu pungile de plastice, aluminiu, sticle și hârtie pe balconul de la bucătărie în speranța că mai devreme sau mai târziu ADP va pune ceva de reciclat. Nu s-a întâmplat nimic.

Inițial prin bloc era un afiș care ne îndemna să lăsăm materialele pentru reciclat în niște pungi de rafie aflate în ghena fiecărui etaj, dar aia era o de fapt o încercare a blocului de a recicla. Încercare care s-a dus pe apa sâmbetei când, din câte am înțeles, și-au dat seama că nu vine nimeni să ridice reciclatul nostru selectiv.

Weekend-ul ăsta n-am mai rezistat și am umplut mașina cu tot ce aveam de reciclat și am dat o fugă până în alt sector unde încă sunt pubele REBU de reciclare selectivă. Un paznic de la o instituție guvernamentală s-a crucit când a văzut că noi pe căldura aia cea mai mare tot scoteam pungi de plastic pe care le duceam la clopotele alea colorate.

L-am simțit că îl arde pe limbă să ne întrebe ce mama noastră facem, dar a preferat să stea la umbră și să admire spectacolul: vreo 7 pungi de 80 de litri pline ochi cu plastice și doze de bere, aproximativ 100 sticle de vin și bere și câteva teancuri serioase de hârtie și-au găsit liniștea în pubelele aferente.

Acum nu vreau să mă alint și să zic că a fost greu, oricum reciclam selectiv, oricum aveam drum cu mașina, dar nu mi se pare normal ceea ce am făcut. Nu mi se pare normal să dau o fugă până într-un sector vecin pentru a da dovadă de normalitate.

Au trecut două luni, mi-am plătit taxa de ridicare a gunoiului pe un an de zile și tot nu știu cum pot să reciclez selectiv în sector. Am încercat să caut informații, dar singurele știri sunt despre cum o să avem pubele îngropate într-un viitor ce pare mai de grabă îndepărtat decât apropriat.

Presupunând că n-am rămas ultimul om care reciclează în sectorul 4, voi cum procedați?

Comentarii

  1. Toate gunoiele alea oricum erau puse impreuna cand venea rebu si le aduna, doar traiai tu cu impresia ca reciclezi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este ok asta. Oricum la centru selecția se face manual. Important e ca printre ele să nu existe deșeuri organice sau alte lucruri care să nu fie reciclabile.

      Ștergere
  2. Deocamdata cautam si noi raspunsuri.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Până acum n-am primit niciun răspuns care să nu fie "și noi tot cu mașina le ducem" sau "sunt niște centre de reciclare unde poți să le duci" - centre care în cazul meu sunt mai departe decât să merg în alt sector.

      Ștergere
  3. Raspuns nu vom primi pt ca alesi neamului au alte prioritati.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Populare în ultima săptămână

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

De unde îmi iau bere mai specială pentru acasă

Dacă ești și tu ca mine, câteodată vrei doar să ajungi acasă și să bei o bere mai specială. Ceva ce nu se găsește cu ușurință prin supermarket-uri. E bună și aia, dar de obicei marile lanțuri de supermarket-uri nu prea își schimbă portofoliu de beri locale/de import suficient de des încât să te surprindă ceva la raft.

Dacă ești din București ai mai multe opțiuni de locuri unde poți merge să cumperi bere artizanală, iar dacă nu ești o poți face online unde mai plătești ~20 de lei costul de livrare.

Cea mai variată ofertă cred că o găsești la The Beer Institute, un start-up al unor prieteni ce deja și-au deschis a doua locație în Agora Floreasca. Cred că le merge bine având în vedere că s-au extins la câteva luni după ce au deschis primul magazin în incinta Carrefour-ului de lângă Cambridge School of Bucharest de la Romană. Sunt foarte activi pe pagina de Facebook și nu cred că trece vreo săptămână fără să facă vreun eveniment pentru pasionații de bere artizanală.

Dacă ai poftă de ceva …

E 2019 și nu mai poți să faci conținut video prost

Nu zic că nu este ok să fii călcat de propria mașină pe muzica lui Drake sau să mănânci detergent, dar producția video a acestor experiențe trebuie să fie la un anumit nivel calitativ minim: iluminare bună, calitate HD, sunet decent, filmare stabilizată și un minim de editare/colorare.

Duse sunt zilele alea când putea să o arzi spartan cu un telefon, o filmare tremurată, sunet de canal și pixeli pe ecran aproape cât capul tău. Îmi pare rău. E 2019 și ștacheta a fost ridicată foarte sus de producătorii de conținut video din afară. Mai toate canalele serioase de tech filmează 8K cu RED-uri pentru a avea un conținut relevant din punct de vedere calitativ cât mai mult timp.

Pentru că degeaba ai tu cel mai informativ/distractiv video din lume dacă îmi sângerează ochii când mă uit la el. Și cumva oamenii și-au dat seama că dacă tot investesc timp în a crea conținut video, atunci trebuie să se asigure că acesta să aibă o durată de viață cât mai lungă.

Scriu rândurile astea ca urmare a unei …