Treceți la conținutul principal

Heineken Blade - un fel de R2D2 al dozatoarelor de bere

Heineken BLADE
Heineken Blade și tot ce ai nevoie pentru a turna halbe de bere à la carte

Vineri când toată lumea rupea ușa pentru a fugi la mare, eu eram la Galateca să aflu mai multe despre cum Heineken vrea aducă berea draught în cât mai multe locuri ce în mod tradițional nu o serveau din considerente de volum/spațiu.

Ca să fiu sincer mi-a luat ceva să îmi dau seama care sunt locurile astea de care vorbeau ei. În afară de ceainării și coffee shop-uri, nu mi-am amintit pe moment de niciun loc în care am fost și nu servea bere la draught. Apoi m-a pălit - o mulțime de restaurante, locații nonconformiste și cinematografe stau destul de prost la capitolul ăsta.

Heineken BLADE


Roboțelul cu care s-au gândit să cucerească această lume fără bere la halbă este cel din imagine și se numește Heineken Blade. Arată mai mult a espressor decât aduce a dozator de bere, iar din acest motiv este și destul de portabil încât să meargă pus cam pe unde e nevoie.

Are aproape 26 de kilograme cu tot cu "butoiul" de 8 litri și poate să răcească 30-32 de draught-uri de 0.25 la 2 grade. Odată înțepat butoiul, berea trebuie consumată în maxim 30 de zile - din acest motiv am zis că întreg dispozitivul e gândit pentru locurile cu un volum scăzut de amatori de bere la draught.

Și în ochii lui Radu am citit dezamăgirea când a aflat că nu e pentru acasă.


Acum știu la ce vă gândiți și asta i-am întrebat și eu, 8 litri de bere în 30 de zile pot să îi dovedesc lejer acasă cu niște prieten!, dar momentan nu au de gând să îl comercializeze și către persoane fizice. Ziceau că e complicat pentru că Blade-ul se dă în custodie și nu se achiziționează, dar cred că se vor da pe brazdă în câteva luni. E gadget-ul perfect pentru un apartament de burlac.

Heineken BLADE


Am turnat câteva beri și procesul în sine nu se diferențiază fața de un dozator de bere clasic. Singur diferență e ca Heineken Blade alt sistem de presiune pentru a turna berea și că e mai simplu de folosit - îl iei, îl pui unde ai nevoie de el, îl bagi în priză și adaugi butoiașul de bere (pe care e bine să îl răcești înainte dacă nu vrei să aștepți prea mult un draught rece) - atât. Fix plug and play.

La un dozator de bere clasic trebuie să bagi dioxid de carbon sub presiune pentru a forța berea să iasă din butoi, la Heineken Blade în interiorul butoiului ai o pungă cu bere pe care o stoarce diferență de presiune între aerul introdus în butoi pe lângă pungă și cel de afară. Rezultatul este o bere ce se așează mai puțin temperamental în pahar.

Heineken BLADE


Ei zic că prin metoda asta nu ai adaos de CO2 și că berea o să pară mai proaspătă. Din ce am testat eu amatoricește vinerea trecuta (vreo 3-4 pahare) pot să zic că fie e mai bună, fie e fix ca Heinekenul normal la draught. Ca să fiu sincer, nu am sesizat o diferență atât de mare încât să îmi zic Da, e super ușor să recunoști draftul de Heineken Blade că e mai proaspăt. 

Oricum, este o jucărie interesantă care sper să prindă prin locurile astea ce s-au ferit de bere la halbă până acum. Ce sper eu în secret e să îl comercializeze și persoanelor fizice că loc în sufragerie am și din ce am văzut nici nu ar fi atât de scump - în Anglia nu îl dau în custodie localurilor ci îl vând cu aproximativ 500 lire aparatul și 23 de lire bidonul.

Comentarii

Postări Populare

Și tu câtă fericire ai pierdut când ți-ai mărit numărul de followers de 25 ori pe Instagram?

Cred că toți cei care se vor uita la video-ul ăsta se vor împărți imediat în două categorii. Prima a celor care vor trade rapid concluzia că social media și faima nu aduc fericirea, a doua a celor care vor spune că e de fapt o maturizare oarecum de așteptat la vârsta respectivă. Cred că este evident după titlu în ce categorie fac parte.

Dacă e să mă iau după Internet, fata respectivă este ceva produs al industriei de fabricat vedete din nimic. Tot ce este posibil pentru că până azi n-am auzit de ea și e improbabil să mă apuc acum să îi urmăresc cariera muzicală. Cu toate astea, ideea video-ului de mai sus mi se pare foarte tare și Vanity Fair iar a dovedit că știe extrem de bine cu ce se mănâncă socialul ăsta pe pâine.

Și ca să mă întorc la acest video, spuneți-mi voi că nu este undeva în top 5 cele mai triste pe care le-ați văzut în istoria recentă. Cum într-un an de zile zâmbetul și optimismul sunt înlocuite de stres și singurătate.

Hashtag atât de trist.

Să dăm cu sad reaction și …

eMAG: Formare preț în Black Friday

Dezavantajul de a scrie ultimul despre un eveniment e că tot ce era de spus deja a fost spus. Cam așa m-am trezit eu azi când am vrut să pune blog câteva gânduri despre întâlnirea anuală cu cei de la eMAG. Pe Cetin l-a interesat mai mult situația afilierii, pe Răzvan despre market place, Radu planurile lor de viitor, Marius despre Black Friday, iar Alex a pus pe blog într-un mod exemplar tot ce s-a vorbit joia trecută. Eu ce aș pune pe blog în plus?

M-am gândit să zic vreo două lucruri despre prețuri și reduceri. Fie că e vorba de Black Friday sau cine știe ce promoție din cursul anului, oamenii au în general părerea că prețurile nu sunt la nivelul corect. Sunt prea mari, acum două luni era mai ieftin sau alte probleme de gen.

Problema cred că este mai mult de percepție. Mulți au impresia că atunci când vine BF trebuie ca totul să fie la niște prețuri ridicol de mici. Minim jumătate. Recomandabil la un sfert față de cât e în restul timpului. Ideal ar fi ca magazinul sa se roage de ti…

Burgeri de Centenar la McDonald's

Centenarul ăsta a băgat toate brand-urile în priză și fiecare se gândește ce twist românesc ar putea să ofere și ei la rândul lor. Nu zic că pentru 99% din populație această aniversare nu prea contează pentru că poate mă înșel și n-am chef de scandal în weekend, dar în esență nu e nimic rău în acest efort colectiv de a zice ceva de România.

Asta se întâmplă și cu McDonald's care, ca în fiecare toamnă, pune pe tăvile doritorilor produse în ediții limitate. De data asta e vorba de 3 burgerași de inspirație românească cu ingrediente locale. Burgeri pe care am apucat să îi testez în avanpremieră joia asta. Cei 3 burgeri n-au vreo denumire anume așa că s-ar putea să fie dificil de găsit prin meniu, dar astea sunt ingredientele lor:

Burgerul cu carne de porc conține o chiflă pufoasă presărată cu mălai la care se adaugă un sos de muștar, ceapă prăjită, castraveți murați, praz, un mix de varză albă și sfeclă roșie.Burgerul de pui conține carne de pui de la Transavia într-o crustă cu ierbu…