Treceți la conținutul principal

Heineken Blade - un fel de R2D2 al dozatoarelor de bere

Heineken BLADE
Heineken Blade și tot ce ai nevoie pentru a turna halbe de bere à la carte

Vineri când toată lumea rupea ușa pentru a fugi la mare, eu eram la Galateca să aflu mai multe despre cum Heineken vrea aducă berea draught în cât mai multe locuri ce în mod tradițional nu o serveau din considerente de volum/spațiu.

Ca să fiu sincer mi-a luat ceva să îmi dau seama care sunt locurile astea de care vorbeau ei. În afară de ceainării și coffee shop-uri, nu mi-am amintit pe moment de niciun loc în care am fost și nu servea bere la draught. Apoi m-a pălit - o mulțime de restaurante, locații nonconformiste și cinematografe stau destul de prost la capitolul ăsta.

Heineken BLADE


Roboțelul cu care s-au gândit să cucerească această lume fără bere la halbă este cel din imagine și se numește Heineken Blade. Arată mai mult a espressor decât aduce a dozator de bere, iar din acest motiv este și destul de portabil încât să meargă pus cam pe unde e nevoie.

Are aproape 26 de kilograme cu tot cu "butoiul" de 8 litri și poate să răcească 30-32 de draught-uri de 0.25 la 2 grade. Odată înțepat butoiul, berea trebuie consumată în maxim 30 de zile - din acest motiv am zis că întreg dispozitivul e gândit pentru locurile cu un volum scăzut de amatori de bere la draught.

Și în ochii lui Radu am citit dezamăgirea când a aflat că nu e pentru acasă.


Acum știu la ce vă gândiți și asta i-am întrebat și eu, 8 litri de bere în 30 de zile pot să îi dovedesc lejer acasă cu niște prieten!, dar momentan nu au de gând să îl comercializeze și către persoane fizice. Ziceau că e complicat pentru că Blade-ul se dă în custodie și nu se achiziționează, dar cred că se vor da pe brazdă în câteva luni. E gadget-ul perfect pentru un apartament de burlac.

Heineken BLADE


Am turnat câteva beri și procesul în sine nu se diferențiază fața de un dozator de bere clasic. Singur diferență e ca Heineken Blade alt sistem de presiune pentru a turna berea și că e mai simplu de folosit - îl iei, îl pui unde ai nevoie de el, îl bagi în priză și adaugi butoiașul de bere (pe care e bine să îl răcești înainte dacă nu vrei să aștepți prea mult un draught rece) - atât. Fix plug and play.

La un dozator de bere clasic trebuie să bagi dioxid de carbon sub presiune pentru a forța berea să iasă din butoi, la Heineken Blade în interiorul butoiului ai o pungă cu bere pe care o stoarce diferență de presiune între aerul introdus în butoi pe lângă pungă și cel de afară. Rezultatul este o bere ce se așează mai puțin temperamental în pahar.

Heineken BLADE


Ei zic că prin metoda asta nu ai adaos de CO2 și că berea o să pară mai proaspătă. Din ce am testat eu amatoricește vinerea trecuta (vreo 3-4 pahare) pot să zic că fie e mai bună, fie e fix ca Heinekenul normal la draught. Ca să fiu sincer, nu am sesizat o diferență atât de mare încât să îmi zic Da, e super ușor să recunoști draftul de Heineken Blade că e mai proaspăt. 

Oricum, este o jucărie interesantă care sper să prindă prin locurile astea ce s-au ferit de bere la halbă până acum. Ce sper eu în secret e să îl comercializeze și persoanelor fizice că loc în sufragerie am și din ce am văzut nici nu ar fi atât de scump - în Anglia nu îl dau în custodie localurilor ci îl vând cu aproximativ 500 lire aparatul și 23 de lire bidonul.

Comentarii

Populare în ultima săptămână

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

Opinie nepopulară legată de mersul la vot

Problema asta cu îndemnurile de a ieși la vot stă în faptul că se fac între ăia care oricum ies la vot.

- Ieși la vot pentru că zeci de motive pertinente! - Da! Ce bine ai zis-o, ia-ți like-ul bine meritat. Ne vedem la vot.  - Ce mișto, uite câte like-uri am și oameni care zic că vin la vot. Sigur de data asta o să fie altfel. 
Doar că nu e. 
Se va ieși la vot ca și până acum. 
Până la ora zece deja au votat jumătate dintre morții satelor românești și aproape toți ăia care încă sunt în viață. La ora 13 avem deja primele sondaje care prevestesc nepăsarea ăstora de pe comercial. 
Dar cum se poate așa? Doar am dat cu toții like și share. 
Nu chiar.  Prințesa de pe Instagram n-a promis nimic de gen, nici măcar într-un story. Dani Mocanu era prea preocupat să mai cumpere 2-3 uniforme de mascați pentru următorul său hitJumătate din ăia de 18-19 ani n-au timp pentru că trebuie să facă un videouri în care să numere greșelile noii piese 5Gang. Studenții sunt prea mahmuri după o seară de pomină în …

E 2019 și încă se mai poartă tag-urile pe garduri și pereți

Dacă este un lucru pe care nu îl înțeleg în lumea asta oricât de mult m-aș strădui, atunci e rostul tag-urilor date pe toți pereții posibili. Înțeleg arta urbană, apreciez un stencil bun și râd ocazional la mesajele înțepătoare-filozofice pe care le văd pe garduri, dar n-aș ști ce să îți spun ce a dorit autorul unui tag.

Acum 15-20 de ani înțelegeam că e vorba de impresionat alți puștani sau în cazuri mai fericire o domnișoară, dar în 2019 nu văd cum ar putea să se întâmple asta. Ca să impresionezi, cineva ar trebui să se uite la mâzgălitura ta, lucru improbabil având în vedere că toată lumea e cu nasul în telefon.

Știu că la început era un mod da a îți semna creația artistică, dar 99% din tag-urile din București n-au nimic artistic în jur și sunt doar lângă alte tag-uri la fel de vomitive ca și ele. Ipoteza tag-urilor vechi pică rapid pentru că orice perete proaspăt vopsit atrage imediat o serie de semnături de doctori în graffiti.

Ar putea să mă lumineze și pe mine cineva care se p…