Treceți la conținutul principal

Heineken Blade - un fel de R2D2 al dozatoarelor de bere

Heineken BLADE
Heineken Blade și tot ce ai nevoie pentru a turna halbe de bere à la carte

Vineri când toată lumea rupea ușa pentru a fugi la mare, eu eram la Galateca să aflu mai multe despre cum Heineken vrea aducă berea draught în cât mai multe locuri ce în mod tradițional nu o serveau din considerente de volum/spațiu.

Ca să fiu sincer mi-a luat ceva să îmi dau seama care sunt locurile astea de care vorbeau ei. În afară de ceainării și coffee shop-uri, nu mi-am amintit pe moment de niciun loc în care am fost și nu servea bere la draught. Apoi m-a pălit - o mulțime de restaurante, locații nonconformiste și cinematografe stau destul de prost la capitolul ăsta.

Heineken BLADE


Roboțelul cu care s-au gândit să cucerească această lume fără bere la halbă este cel din imagine și se numește Heineken Blade. Arată mai mult a espressor decât aduce a dozator de bere, iar din acest motiv este și destul de portabil încât să meargă pus cam pe unde e nevoie.

Are aproape 26 de kilograme cu tot cu "butoiul" de 8 litri și poate să răcească 30-32 de draught-uri de 0.25 la 2 grade. Odată înțepat butoiul, berea trebuie consumată în maxim 30 de zile - din acest motiv am zis că întreg dispozitivul e gândit pentru locurile cu un volum scăzut de amatori de bere la draught.

Și în ochii lui Radu am citit dezamăgirea când a aflat că nu e pentru acasă.


Acum știu la ce vă gândiți și asta i-am întrebat și eu, 8 litri de bere în 30 de zile pot să îi dovedesc lejer acasă cu niște prieten!, dar momentan nu au de gând să îl comercializeze și către persoane fizice. Ziceau că e complicat pentru că Blade-ul se dă în custodie și nu se achiziționează, dar cred că se vor da pe brazdă în câteva luni. E gadget-ul perfect pentru un apartament de burlac.

Heineken BLADE


Am turnat câteva beri și procesul în sine nu se diferențiază fața de un dozator de bere clasic. Singur diferență e ca Heineken Blade alt sistem de presiune pentru a turna berea și că e mai simplu de folosit - îl iei, îl pui unde ai nevoie de el, îl bagi în priză și adaugi butoiașul de bere (pe care e bine să îl răcești înainte dacă nu vrei să aștepți prea mult un draught rece) - atât. Fix plug and play.

La un dozator de bere clasic trebuie să bagi dioxid de carbon sub presiune pentru a forța berea să iasă din butoi, la Heineken Blade în interiorul butoiului ai o pungă cu bere pe care o stoarce diferență de presiune între aerul introdus în butoi pe lângă pungă și cel de afară. Rezultatul este o bere ce se așează mai puțin temperamental în pahar.

Heineken BLADE


Ei zic că prin metoda asta nu ai adaos de CO2 și că berea o să pară mai proaspătă. Din ce am testat eu amatoricește vinerea trecuta (vreo 3-4 pahare) pot să zic că fie e mai bună, fie e fix ca Heinekenul normal la draught. Ca să fiu sincer, nu am sesizat o diferență atât de mare încât să îmi zic Da, e super ușor să recunoști draftul de Heineken Blade că e mai proaspăt. 

Oricum, este o jucărie interesantă care sper să prindă prin locurile astea ce s-au ferit de bere la halbă până acum. Ce sper eu în secret e să îl comercializeze și persoanelor fizice că loc în sufragerie am și din ce am văzut nici nu ar fi atât de scump - în Anglia nu îl dau în custodie localurilor ci îl vând cu aproximativ 500 lire aparatul și 23 de lire bidonul.

Comentarii

Populare pe blog în ultima săptămână

Cel mai bun covrig din București

Este..

*drumroll*

covrigul cu multicereale de la simigeria Matei! /detaliu mai sus

În mod normal dacă eram pe Facebook aici s-ar fi oprit postarea, dar voi explica puțin dacă tot m-am încăpățânat să pun pe blog.

Recent am început să dau iama cu regularitate prin simigerii pentru că avem vreo 2 apostoli la o aruncătură de noul birou. Săptămâna asta n-a fost zi fără covrigi așa că am căpătat expertiza și autoritatea necesară să emit afirmații ca cea din titlu.

Repetați după mine.

Multi-motherfucka-cereale.

De cel puțin două ori mai bun ca cel cu semințe și e zece ori peste cel cu mac. De susan nici nu vorbesc pentru că ăla n-a fost niciodată altceva decât un compromis pentru cei care se sperie ușor de niște mac între dinți.

Pe bune! ăsta cu multicereale este suspect de bun pentru ceva e făcut industrial la fiecare colț de gură de metrou.

Sigur, am mâncat covrigi mai buni. Mai germani. Mai unși cu toate alifiile. Dar nici unul nu era făcut într-o simigerie de pe stradă. Și cu siguranță n…

Cele mai bune merdenele Facebook meetup

Ca un veritabil explorator culinar, sâmbătă dimineața îmi dădeam întâlnire cu niște prieteni în fața patiseriei cu cele mai bune merdenele din București.

Pontul îl primisem de la cineva de încredere pe zona asta de mâncare așa că tot ce a trebuit pentru a îmi convinge o prietenă însărcinată să vină a fost să zic „cea mai bună merdenea”.  Atât și deja aveam un plan ca a doua zi să ne vedem la 11 undeva pe la Piața Amzei.

Pe hârtie ne anunțaseră 6-7 temerari pentru acest merdenea-facebook-meet, dar până la urmă ne-am strâns doar vreo 4 temerari. Chiar și așa, pentru mine a fost o premieră aceasta degustare semi ad-hoc a street food-ului original: sfânta merdenea.



Patiseria cu pricina se numește Comteia și de fapt este un combo de patiserie cu magazin mixt specializat pe băutură modestă și țigări la bucată.

Pe cei mai slabi de înger probabil că bețivii pașnici din jur îi vor speria și vor traversa pe trotuarul de vis-a-vis, dar exploratorii adevărați sunt răsplătiți cu merdenele excelen…

Brunch în București: RePlace din Cotroceni

Pentru că de când avem bestia mică simțeam că ne-am cam auto-izolat în proximitatea casei, împreună cu mândra am decis să facem ce fac toți oamenii de 30ish de ani prin seriale: să pună bazele unei tradiții în jurul brunchului de duminică cu prietenii.

Zis și făcut, iar duminica trecută ne-am strâns pe la 11:30 la RePlace în Cotroceni (maps) să punem bazele acestei tradiții culinaro-hipstărești. Cred că eram primii lor clienți pe ziua respectivă așa că ne-am putut alege cea mai bună masă din cele 5 pe care mica terasă din spate o are.

Locul e de un chillax contagios și e lesne de înțeles de ce oamenii l-au votat pe pagina celor de la Guerrilla ca fiind cea mai frumoasă terasă din București. În plus, se poate vedea și în poză liga înaltă de hipsterism în care joacă: nici nu au pahare de bere pentru berea la doză pe care o servesc.

Cumva n-ar trebui să nu fiu prea critic cu ei pentru că la origini sunt o cafenea, dar le-am trecut de două ori pragul și de fiecare dată nu aveau fix berea…