Arta subtil─â de a nu da o dracu' - de Mark Manson


Nu ╚Ötiu dac─â e din cauza ploilor de afar─â, dar pe Internetul meu toat─â lumea pare c─â are o gr─âmad─â de timp liber s─â se certe pe cele mai insignifiante motive. Ieri era vorba despre pl─âcu╚Ťele suedeze de ├«nmatriculare ╚Öi political correctness-ul care ne va ├«ngropa, c─â protestele pa╚Önice n-au niciun viitor ╚Öi c─â p├ón─â la urm─â tot cu ni╚Ťic─â violen╚Ť─â se face treaba. Ba nu. Ba da. ╚śi tot a╚Öa de diminea╚Ťa p├ón─â seara.

├Änt├ómpl─âtor, situa╚Ťia asta mi-a adus aminte de o carte de self development care ├«n rom├óna Google Translatian─â s-ar traduce ca titlul ├«nsemn─ârii ─âsteia: The Subtle Art of Not Giving a F*ck. Carte care ├«ntr-un mod surprinz─âtor vorbe╚Öte destul de mult despre ce ar trebui s─â give a fuck, iar ce se ├«nt├ómpl─â acum pe re╚Ťelele sociale nu pic─â ├«n categoria asta. De ce?

Pentru c─â autorul tot insist─â pe ideea asta cretin─â c─â ar trebui s─â depui efort ╚Öi pasiune pentru a c─âuta fericirea doar ├«n lucrurile pe care le po╚Ťi controla direct. Tot ce nu ╚Ťine de tine nu are cum s─â te fac─â vreodat─â fericit cu adev─ârat pentru c─â motive. 

Acum, eu v─âd o leg─âtur─â cu ce se ├«nt├ómpl─â pe Internet zilele astea ╚Öi ce scria ├«n cartea asta. Observ extrem de mult efort digital depus de ni╚Öte oameni inteligen╚Ťi pentru a convinge al╚Ťi oameni inteligen╚Ťi c─â p─ârerea lor este mai bun─â/corect─â, efort pe care sincer a╚Ö prefera s─â ├«l v─âd ├«n ac╚Ťiuni concrete.

De bine de rău, gigelul din Suedia a reușit să transmită un mesaj destul de sus cu niște vanity plates, lucru pe care nici cei pro/anti protestului sub steagul political correctness-ului n-au prea reușit până acum. Decât să ne certăm că e bine sau e rău, mai bine am depune tot efortul ăla în niște proiecte personale care să fie noul număr suedez. Asta așa pentru cei care nu cred că o societate se schimbă cu niște statusuri de Facebook postate de pe canapea.

Dar e greu. Pentru c─â asta ne las─â deschi╚Öi e╚Öecului sau a succesului. Nu ╚Ötiu care dintre ele e mai r─âu. E mai simplu s─â coment─âm de pe margine. De pe bloguri. ╚śtiu, vinovat sunt ╚Öi eu de asta. Noroc c─â nu prea am timp ╚Öi r─âbdare s─â m─â cert pe Internet.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

manolo si jean acesti miki alexandrescu de la eurosport