Review de bere: Becker Brau American Pale Ale

Review de bere: Becker Brau American Pale Ale

În anii 90 dacă vorbeai de berărie germană, toată lumea presupunea că te referi la Becker Brau-ul de pe Calea Rahovei: muzică bavareză live, covrigi cât capul meu de copil, ciolane peste ciolane și evident metri și metri de bere. O berărie în toată firea.

Timpul a fost în schimb nemilos cu ea și după ce s-a mutat într-o casă nouă n-am mai auzit nimic de bine, iar de vreo 5-6 ani și vorbele alea de rău s-au oprit. Poate de asta am pus mâna cu încredere pe berea asta când am văzut-o la raft, fix pentru nostalgia serilor la terasa de pe lângă Piața de Flori.

Nici măcar nu știu dacă e vreo legătură directă între ele, dar asta nu mă va opri să zic vreo două trei lucruri despre berea cu cea mai urâtă etichetă din lume. Pe bune. Înțeleg craft, înțeleg producție limitată și probabil netehnologizată, dar eticheta e super hidoasă și nu cred că prinde la targetul hipstăresc căruia îi este adresată.

Totuși, să purcedem!

Nume: Becker Brau American Pale Ale
Stil: American Pale Ale
Alcool: 5%
Origine: Ilfov / Romania
Producător: Becker Brau Serv SRL
Preț: 6.90 lei în Mega Image

Primul lucru care mi-a plăcut a fost culoarea, apoi spuma generoasă și nu în ultimul rând aroma puternică de caramel. Slab acidulată sau mai bine spus cu o efervescență pe care o simți intens doar pe vârful limbii, Becker Brau-ul ăsta e unul destul de reușit. Și ca să fiu sincer nu mă așteptam la asta. Speram să fie băubilă, dar nu aveam pretenții prea ridicate pentru că altfel, îmi place mie să cred, auzeam mai de mult de ea.

Mi-a plăcut că se apropie mai mult de rudimentarul ăla tipic berilor craft făcute amatoricesc decât ce afișează în mod obișnuit pe la noi în materie de craft beer. E tare și cu siguranță e o bere care merge mai bine în sezonul rece decât în cel cald, dar nu îi înțeleg de loc prețul. Mi se pare că e puțin prea mult față de ce oferă berea, cunoscând și competiția de la raft pe zona asta de 7 lei.

Fix pe nostalgie e de încercat, deși berăria faimoasă era pur sânge german și nu prea le avea ea cu ale-urile astea mai exotice. Nu i-aș da o notă pentru că mă aștept ca fie care sticlă să fie relativ diferită de celelalte - aduce a bere făcută în casă de niște băieți cu prea mult timp liber - dar dacă cineva m-ar forța probabil că i-aș da 3 din 5. Fiecare interpretează cum dorește asta.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

manolo si jean acesti miki alexandrescu de la eurosport

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h