Review de bere: Becker Brau American Pale Ale

Review de bere: Becker Brau American Pale Ale

În anii 90 dacă vorbeai de berărie germană, toată lumea presupunea că te referi la Becker Brau-ul de pe Calea Rahovei: muzică bavareză live, covrigi cât capul meu de copil, ciolane peste ciolane și evident metri și metri de bere. O berărie în toată firea.

Timpul a fost ├«n schimb nemilos cu ea ╚Öi dup─â ce s-a mutat ├«ntr-o cas─â nou─â n-am mai auzit nimic de bine, iar de vreo 5-6 ani ╚Öi vorbele alea de r─âu s-au oprit. Poate de asta am pus m├óna cu ├«ncredere pe berea asta c├ónd am v─âzut-o la raft, fix pentru nostalgia serilor la terasa de pe l├óng─â Pia╚Ťa de Flori.

Nici m─âcar nu ╚Ötiu dac─â e vreo leg─âtur─â direct─â ├«ntre ele, dar asta nu m─â va opri s─â zic vreo dou─â trei lucruri despre berea cu cea mai ur├ót─â etichet─â din lume. Pe bune. ├Än╚Ťeleg craft, ├«n╚Ťeleg produc╚Ťie limitat─â ╚Öi probabil netehnologizat─â, dar eticheta e super hidoas─â ╚Öi nu cred c─â prinde la targetul hipst─âresc c─âruia ├«i este adresat─â.

Totuși, să purcedem!

Nume: Becker Brau American Pale Ale
Stil: American Pale Ale
Alcool: 5%
Origine: Ilfov / Romania
Produc─âtor: Becker Brau Serv SRL
Pre╚Ť: 6.90 lei ├«n Mega Image

Primul lucru care mi-a pl─âcut a fost culoarea, apoi spuma generoas─â ╚Öi nu ├«n ultimul r├ónd aroma puternic─â de caramel. Slab acidulat─â sau mai bine spus cu o efervescen╚Ť─â pe care o sim╚Ťi intens doar pe v├órful limbii, Becker Brau-ul ─âsta e unul destul de reu╚Öit. ╚śi ca s─â fiu sincer nu m─â a╚Öteptam la asta. Speram s─â fie b─âubil─â, dar nu aveam preten╚Ťii prea ridicate pentru c─â altfel, ├«mi place mie s─â cred, auzeam mai de mult de ea.

Mi-a pl─âcut c─â se apropie mai mult de rudimentarul ─âla tipic berilor craft f─âcute amatoricesc dec├ót ce afi╚Öeaz─â ├«n mod obi╚Önuit pe la noi ├«n materie de craft beer. E tare ╚Öi cu siguran╚Ť─â e o bere care merge mai bine ├«n sezonul rece dec├ót ├«n cel cald, dar nu ├«i ├«n╚Ťeleg de loc pre╚Ťul. Mi se pare c─â e pu╚Ťin prea mult fa╚Ť─â de ce ofer─â berea, cunosc├ónd ╚Öi competi╚Ťia de la raft pe zona asta de 7 lei.

Fix pe nostalgie e de ├«ncercat, de╚Öi ber─âria faimoas─â era pur s├ónge german ╚Öi nu prea le avea ea cu ale-urile astea mai exotice. Nu i-a╚Ö da o not─â pentru c─â m─â a╚Ötept ca fie care sticl─â s─â fie relativ diferit─â de celelalte - aduce a bere f─âcut─â ├«n cas─â de ni╚Öte b─âie╚Ťi cu prea mult timp liber - dar dac─â cineva m-ar for╚Ťa probabil c─â i-a╚Ö da 3 din 5. Fiecare interpreteaz─â cum dore╚Öte asta.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

manolo si jean acesti miki alexandrescu de la eurosport