Bere Grivița - review și 5 poze de la lansare

Bere Grivița - review și 5 poze de la lansare

Acum vreo săptămână confirm fără să clipesc invitația la deschiderea unei noi fabrici de bere. Am scanat repede invitația și nu i-am acordat prea multă importanță:

  • readucerea la viață a unei clădiri din 1892 - super!
  • fabrică transparentă de bere - n-are cum să strice...
  • noua Bere Grivița produsă de Matei Lucescu și echipa sa - nu știu cine este, dar bravo lui.
Așa că pot spune că am fost surprins aseară când ajung și dau peste un fel de reuniune neoficială a generației de aur a fotbalului românesc. *moment de iluminare * Aaaa. E nepotul lui Il Luce! Din respect pentru munca depusă de Matei și în totală contradicție cu ce a scris deja toată presa, această însemnare vorbește doar despre bere.

Bere Grivița - Mircea Lucescu

Pe scurt lucrurile stau cam așa pentru cele două variante îmbuteliate:

Nume: Bere Grivița Dark Gold / Bere Grivița Dark
Stil: Pilsner / Bere Neagra îi zic ei
Alcool: 4.6% / 5%
Origine: București / Romania
Producător: Fabrica Grivița S.R.L
Preț: 11 lei pe berero store

Bere Grivița Dark Gold


Prima pe care am încercat-o a fost cea blondă și mi-a plăcut. Răcoritoare de vară, avea o culoare frumoasă care îi ședea destul de bine în paharul de plastic. Mi-ar fi plăcut ca spuma să rămână mai mult alături de mine, dar trebuie să recunosc că nici eu n-am zăbovit prea mult cu ea. Data viitoare când mă mai întâlnesc cu ea ar trebui să o iau mai încet pentru că este înșelătoare și își ascunde foarte bine alcoolul.

Spre deosebire de alte beri artizanale, Grivița Dark Gold nu vrea să te ademenească cu cine știe ce arome exotice, ba chiar din contră. Aș putea spune că este o bere destul de simplă din punctul ăsta de vedere. Câmpenească chiar, dar deja simt că voi enerva pe cineva cu această descriere. E de pierdut în ea la terasă împreună cu niște prieteni.

Bere Grivița - fabrica transparenta de bere
Fabrica de bere pe care o vezi în spatele barului

Din păcate cuvintele de laudă se opresc aici.

Grivița Dark e mai mult roșiatică decât neagră și nu pot spune că m-a impresionat în vreun fel. Nici măcar prin ușurința de a o bea. Mi s-a părut că este prea acidulată ca să ne facă bine mie și ei. Poate era de la butoi pentru că era la ultimele drafturi pe planeta asta, dar n-am remarcat-o în vreun fel.

Și știți părerea mea despre bere: că îți place sau nu, trebuie să aibă niște personalitate. Cu toate astea, o să îi mai dau o șansă data viitoare când ne întâlnim, măcar ca să confirm cele scrise mai sus.

În plus, special pentru lansare, cei de la Bere Grivița au pregătit și o Grivița IPA într-un fel de ediție limitată. În caz că nu mă înșeală memoria, parcă ziceau că au făcut doar 1600 litri pe care nu i-au îmbuteliat. Se găsesc în locația de pe Șoseaua Orhideelor 19, unde era Siegfried PrivatBrauerei acum vreo 4-5 ani.

Bere Grivița - Matei Lucescu
El e Matei
Pe mine IPA-ul ăsta nu m-a impresionat și dacă la blondă am apreciat simplitatea, la asta mă așteptam la ceva mai mult. E drept că a fost ultima pe care am gustat-o și în mod normal nu se face așa o degustare, dar putea să fie puțin înțepătoare.

Asta e. Începutul e mai greu și am senzația că nu le va fi atât de greu pentru că blonda le-a ieșit chiar ok.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!