Treceți la conținutul principal

Bere Grivița - review și 5 poze de la lansare

Bere Grivița - review și 5 poze de la lansare

Acum vreo săptămână confirm fără să clipesc invitația la deschiderea unei noi fabrici de bere. Am scanat repede invitația și nu i-am acordat prea multă importanță:

  • readucerea la viață a unei clădiri din 1892 - super!
  • fabrică transparentă de bere - n-are cum să strice...
  • noua Bere Grivița produsă de Matei Lucescu și echipa sa - nu știu cine este, dar bravo lui.
Așa că pot spune că am fost surprins aseară când ajung și dau peste un fel de reuniune neoficială a generației de aur a fotbalului românesc. *moment de iluminare * Aaaa. E nepotul lui Il Luce! Din respect pentru munca depusă de Matei și în totală contradicție cu ce a scris deja toată presa, această însemnare vorbește doar despre bere.

Bere Grivița - Mircea Lucescu

Pe scurt lucrurile stau cam așa pentru cele două variante îmbuteliate:

Nume: Bere Grivița Dark Gold / Bere Grivița Dark
Stil: Pilsner / Bere Neagra îi zic ei
Alcool: 4.6% / 5%
Origine: București / Romania
Producător: Fabrica Grivița S.R.L
Preț: 11 lei pe berero store

Bere Grivița Dark Gold


Prima pe care am încercat-o a fost cea blondă și mi-a plăcut. Răcoritoare de vară, avea o culoare frumoasă care îi ședea destul de bine în paharul de plastic. Mi-ar fi plăcut ca spuma să rămână mai mult alături de mine, dar trebuie să recunosc că nici eu n-am zăbovit prea mult cu ea. Data viitoare când mă mai întâlnesc cu ea ar trebui să o iau mai încet pentru că este înșelătoare și își ascunde foarte bine alcoolul.

Spre deosebire de alte beri artizanale, Grivița Dark Gold nu vrea să te ademenească cu cine știe ce arome exotice, ba chiar din contră. Aș putea spune că este o bere destul de simplă din punctul ăsta de vedere. Câmpenească chiar, dar deja simt că voi enerva pe cineva cu această descriere. E de pierdut în ea la terasă împreună cu niște prieteni.

Bere Grivița - fabrica transparenta de bere
Fabrica de bere pe care o vezi în spatele barului

Din păcate cuvintele de laudă se opresc aici.

Grivița Dark e mai mult roșiatică decât neagră și nu pot spune că m-a impresionat în vreun fel. Nici măcar prin ușurința de a o bea. Mi s-a părut că este prea acidulată ca să ne facă bine mie și ei. Poate era de la butoi pentru că era la ultimele drafturi pe planeta asta, dar n-am remarcat-o în vreun fel.

Și știți părerea mea despre bere: că îți place sau nu, trebuie să aibă niște personalitate. Cu toate astea, o să îi mai dau o șansă data viitoare când ne întâlnim, măcar ca să confirm cele scrise mai sus.

În plus, special pentru lansare, cei de la Bere Grivița au pregătit și o Grivița IPA într-un fel de ediție limitată. În caz că nu mă înșeală memoria, parcă ziceau că au făcut doar 1600 litri pe care nu i-au îmbuteliat. Se găsesc în locația de pe Șoseaua Orhideelor 19, unde era Siegfried PrivatBrauerei acum vreo 4-5 ani.

Bere Grivița - Matei Lucescu
El e Matei
Pe mine IPA-ul ăsta nu m-a impresionat și dacă la blondă am apreciat simplitatea, la asta mă așteptam la ceva mai mult. E drept că a fost ultima pe care am gustat-o și în mod normal nu se face așa o degustare, dar putea să fie puțin înțepătoare.

Asta e. Începutul e mai greu și am senzația că nu le va fi atât de greu pentru că blonda le-a ieșit chiar ok.

Comentarii

Populare pe blog în ultima săptămână

Cele mai bune merdenele Facebook meetup

Ca un veritabil explorator culinar, sâmbătă dimineața îmi dădeam întâlnire cu niște prieteni în fața patiseriei cu cele mai bune merdenele din București.

Pontul îl primisem de la cineva de încredere pe zona asta de mâncare așa că tot ce a trebuit pentru a îmi convinge o prietenă însărcinată să vină a fost să zic „cea mai bună merdenea”.  Atât și deja aveam un plan ca a doua zi să ne vedem la 11 undeva pe la Piața Amzei.

Pe hârtie ne anunțaseră 6-7 temerari pentru acest merdenea-facebook-meet, dar până la urmă ne-am strâns doar vreo 4 temerari. Chiar și așa, pentru mine a fost o premieră aceasta degustare semi ad-hoc a street food-ului original: sfânta merdenea.



Patiseria cu pricina se numește Comteia și de fapt este un combo de patiserie cu magazin mixt specializat pe băutură modestă și țigări la bucată.

Pe cei mai slabi de înger probabil că bețivii pașnici din jur îi vor speria și vor traversa pe trotuarul de vis-a-vis, dar exploratorii adevărați sunt răsplătiți cu merdenele excelen…

Brunch în București: RePlace din Cotroceni

Pentru că de când avem bestia mică simțeam că ne-am cam auto-izolat în proximitatea casei, împreună cu mândra am decis să facem ce fac toți oamenii de 30ish de ani prin seriale: să pună bazele unei tradiții în jurul brunchului de duminică cu prietenii.

Zis și făcut, iar duminica trecută ne-am strâns pe la 11:30 la RePlace în Cotroceni (maps) să punem bazele acestei tradiții culinaro-hipstărești. Cred că eram primii lor clienți pe ziua respectivă așa că ne-am putut alege cea mai bună masă din cele 5 pe care mica terasă din spate o are.

Locul e de un chillax contagios și e lesne de înțeles de ce oamenii l-au votat pe pagina celor de la Guerrilla ca fiind cea mai frumoasă terasă din București. În plus, se poate vedea și în poză liga înaltă de hipsterism în care joacă: nici nu au pahare de bere pentru berea la doză pe care o servesc.

Cumva n-ar trebui să nu fiu prea critic cu ei pentru că la origini sunt o cafenea, dar le-am trecut de două ori pragul și de fiecare dată nu aveau fix berea…

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…