Treceți la conținutul principal

Primul pas spre o putere nucleară e să faci o mașină decentă!


Poți să o arzi pe super îndoctrinare și să fii super adorat de supușii tăi, dar în adâncul sufletului tău știi că economia e pe butuci și totalitarismul ăsta afișat cu parade și panglici colorate e pe super depresie. Internațional o arzi cu aroganță și tupeu, dar la final tot trebuie să recunoști că ai o economie care nu funcționează.

Din vina ta evident pentru că doar tu ești mărețul lider.

Dacă funcționa, era în stare să facă măcar o mașină care să fie pe gustul tău.

Pe bune.

Imaginați-vă următoarea situație:

E frig afară. Stau deja de 3 ore cu o pancartă pe care aproape mi-au înghețat degetele prin mănușile peticite. Aștept cuminte pe locul desemnat pentru mărețul sincron când trece alesul lui Dumnezeu. Îmi e puțin mai mult foame, dar oricum nu aveam de mâncare acasă.

Nici căldură. Măcar aici mai stau de vorbă cu vecinii care au venit și ei "voluntar" pentru întâmpinarea liderului suprem. Râdem printre aburi și d-odată începe forfota. Vine! se aude de unde din stânga. Mă pregătesc să dau drumul la sincron fix când trece prin fața mea și ce îmi e să văd?

Dolofan și cu o freză desprinsă din desenele animate unde orice lovitură se finalizează cu umflarea comică a capului, mărețul lider coboară dintr-o mașină germană.

Ce? Dar Trabantul nostru ce are?

N-are nimic. De fapt asta e problema. Mai tot ce produci e depășit, învechit și lipsit de utilitate. Mașina șefului de stat este doar vârful icebergului.

Prima impresie contează, iar prima impresie spune că ai o economie atât de praf că nici mort n-ai vrea să te deplasezi 20-50 de kilometri, cât în general face un șef de stat de la aeroport până unde are de mers, cu o mașină făcută de țara ta.

Băi, nu! Fuck that.

Atunci cum vrei să o arzi ca super putere nucleară?

Mă uitam pe un articol de pe Wikipedia cu mașinile șefilor de stat și Benz apare de 160 de ori în articol. Cred că 85-90% din cei 117 șefi de stat se plimbă într-un Benz. Excepțiile sunt: US, UK, Rusia,  Franța, China, Germania, Suedia, Italia, Cehia, Coreea de Sud, Japonia și Malaezia. Iar primii 5 din listă au cam 97.5% din arsenalul nuclear al planetei.

Asta plus că mai trebuie să vorbești cu un băiat care știe un băiat să îți aducă mașina mult visată...

Comentarii

Populare pe blog în ultima săptămână

Empatie

Era o vorbă care spunea că îți dai seama de caracterul unui om după modul în care se comportă cu cei de sub el (servitori, chelneri etc.). Dacă e mârlan cu ei, e mârlan cu toată lumea. Doar că nu își permite să o arate în mod normal așa că în fața superiorilor este mielușel. Și, deși nu i-am acordat prea multă importanță în trecut zicalei ăsteia, cumva a rămas cu mine în toți acești ani. 
În vremurile astea de pandemie, când e mai greu să vezi oameni dorind să umilească chelneri, unitatea de măsură a caracterului unui om este empatia digitală. 
EMPATÍEs.f. (Fil.) Formă de cunoaștere a altuia, în special a eului social sau a ceva, apropiată de intuiție; interpretare a eului altora după propriul nostru eu. ♦ Transpunerea noastră simpatetică în obiectele exterioare. V. intropatie. [< fr. empathie].
Empatia față de ceilalți prinși în fix aceeași situație ca și tine, dar care n-au fost atât de norocoși/muncitori/șmecheri ca tine încât să se lăfăie într-o izolare la conac, casă de vacanță s…

Primul meu generator: AGT 2701 HSB 2200W cu motor Honda

Pentru că am ales să petrec pandemia asta la țară unde de bine de rău câinele poate alerga prin micuța curte și pentru că săptămâna trecută un gigel a intrat cu camionul într-un stâlp de înaltă tensiune, miercurea trecută m-am întors pentru vreo 8 ore într-un evul mediu destul de comod. Zic comod pentru că centrala era pe un ups mai mare care în teorie ține vreo două zile așa că n-am așteptat întoarcerea curentului în frig. 
Cu toate astea, a trebuit să zic pa-pa tehnologiilor astea de care ești în general super dependent: toaletă, internet & televizor. Cel puțin din perspectiva comodității, internet aveam printr-un hotspot de pe telefon. Iar despre toaletă n-aș vrea să intru în prea multe detalii pentru că nu e suficient de glam pentru social media-ului lui 2020.
Dar credeți-mă, 8 ore de incertitudine au fost suficiente încât să ne gândim să investim într-un generator. Mai bine să fie acolo și să ne împiedicăm de el decât să îi ducem dorul data viitoare când ceva similar se va î…