Primul pas spre o putere nucleară e să faci o mașină decentă!


Poți să o arzi pe super îndoctrinare și să fii super adorat de supușii tăi, dar în adâncul sufletului tău știi că economia e pe butuci și totalitarismul ăsta afișat cu parade și panglici colorate e pe super depresie. Internațional o arzi cu aroganță și tupeu, dar la final tot trebuie să recunoști că ai o economie care nu funcționează.

Din vina ta evident pentru că doar tu ești mărețul lider.

Dacă funcționa, era în stare să facă măcar o mașină care să fie pe gustul tău.

Pe bune.

Imaginați-vă următoarea situație:

E frig afară. Stau deja de 3 ore cu o pancartă pe care aproape mi-au înghețat degetele prin mănușile peticite. Aștept cuminte pe locul desemnat pentru mărețul sincron când trece alesul lui Dumnezeu. Îmi e puțin mai mult foame, dar oricum nu aveam de mâncare acasă.

Nici căldură. Măcar aici mai stau de vorbă cu vecinii care au venit și ei "voluntar" pentru întâmpinarea liderului suprem. Râdem printre aburi și d-odată începe forfota. Vine! se aude de unde din stânga. Mă pregătesc să dau drumul la sincron fix când trece prin fața mea și ce îmi e să văd?

Dolofan și cu o freză desprinsă din desenele animate unde orice lovitură se finalizează cu umflarea comică a capului, mărețul lider coboară dintr-o mașină germană.

Ce? Dar Trabantul nostru ce are?

N-are nimic. De fapt asta e problema. Mai tot ce produci e depășit, învechit și lipsit de utilitate. Mașina șefului de stat este doar vârful icebergului.

Prima impresie contează, iar prima impresie spune că ai o economie atât de praf că nici mort n-ai vrea să te deplasezi 20-50 de kilometri, cât în general face un șef de stat de la aeroport până unde are de mers, cu o mașină făcută de țara ta.

Băi, nu! Fuck that.

Atunci cum vrei să o arzi ca super putere nucleară?

Mă uitam pe un articol de pe Wikipedia cu mașinile șefilor de stat și Benz apare de 160 de ori în articol. Cred că 85-90% din cei 117 șefi de stat se plimbă într-un Benz. Excepțiile sunt: US, UK, Rusia,  Franța, China, Germania, Suedia, Italia, Cehia, Coreea de Sud, Japonia și Malaezia. Iar primii 5 din listă au cam 97.5% din arsenalul nuclear al planetei.

Asta plus că mai trebuie să vorbești cu un băiat care știe un băiat să îți aducă mașina mult visată...

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!