Treceți la conținutul principal

Strava - aplicatie pe telefon pentru biciclisti, ciclisti ... si alergatori/maratonisti

Probabil ca fiecare biciclist/ciclist (eu fac diferente intre termeni) s-a gandit candva sa isi cronometreze un anumit traseu. Sa vada cu ochii lui distanta, viteza, puterea dezvoltata, dieferenta de nivel, panta pe care a urcat si coloriile arse. E ceva magic cu aceste valori. E nivelul la care esti. E ceva de laudat. + ca da bine pe Fb.

Ieri am dat si eu prima tura mai lunga din 2013. Aproape 45 de kilometri dus intors. Drumul la dus il vedeti mai jos pe Strava. Cel de intoarcere e mai slab (viteza medie 18.6 km/h) pentru ca pofta de pedalat dupa gratar e mai slaba. 

Dar sa ne intoarcem la Strava. Probabil ca Este cea mai buna aplicatie de monitorizare a unei iesiri cu bicicleta. Pentru ca are un singur lucru ce o diferentiaza fata de alte aplicatii: ai "adversari".

In drumul tau cu bicicleta o sa treci (constient sau nu) peste niste sectoare stabilite de useri. In momentul in care uploadezi traseul o sa vezi pe ce loc te-ai clasat pe respectivul traseu. Atat de simplu, dar atat de genial.

De exemplu pe "Sinca Climb" (panta de la Sincai) impart locul 13 alaturi de Fingolfin. 17.9 km/h, 258 W dezvoltati si o durata de 1:21 minute. Acum sunt motivat sa dau mai mult pe panta de la Sincai ... sa ii  iau fata. 

Asa arata o pagina de segment
Desi, pe urmatorul segment "Tineretului to Eroii Revolutiei" el este mult in fata mea (viteza medie +3km/h), iar eu ocup un rusinos loc 22 din 29 ciclisti. 

Totusi, cine e al 8-lea pe "Col du Vlasca" - o panta de 300m cu inclinare medie 4.3%? Eu. Conteaza asta pentru cineva? Nu. Totusi, este un imbold dragut pentru mine. Un fel de mini competitie ad-hoc.

Tu iti vezi linistit de drum si apoi vezi unde te-ai clasat. Este atat de usor. 



Strava este un serviciu gratuit (exista si functionalitati pro pe bani) ce functioneaza practic cu orice device ce are gps (poti sa uploadezi extensiile .tcx, .fit sau .gpx) sau orice telefon cu IOS si Android. Enjoy.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Era un bar mișto, dar problema era că mai venea și patronul...

Știți barul ăla făcut de patron în momentul în care a ajuns la 40 de ani și i-a dat cu virgulă bucket listul? Nu? Hai să vă zic cum stă treaba. Toată viața a visat să își deschidă un bar, dar n-a avut timp/bani/motivare. Asta până de curând când s-a dus ca berbecul.

L-a deschis. E mic, simpatic, are un specific bine delimitat, a mers chiar bine la început, dar acum începe să scârțâie. Și ăsta nu înțelege de ce. De ce în fiecare lună vin din ce în ce mai puțini clienți și încasează tot mai pe negativ.

Păi problema majoră e că patronul și-a dorit bar, dar nu și clienți. Am fost în vreo câteva locuri din astea unde noi îl deranjam pe patron. Omul era cu paharul de vin în față, cu gașca de prieteni și cu muzica la maxim. Erau pe distracție și trebuia să o mai pună pe pauză să ne aducă meniurile, să dea muzica mai încet, să ne aducă băutura și la final să ne ia banii.

Omul nu avea chef de noi, chiar dacă eram singurii plătitori de consumație din bar. N-ai cum să ceri prietenilor bani pe c…

Ieri le-am arătat Bucureștiul celor 5 noi beri aduse în România de URBB

De două zile timeline-ul meu s-a umplut de bloggeri care primiseră pachetul din imagine. Poze din toate unghiurile, selfie-uri, nebunie. Eu cred că am primit ultimul lădița care avea frumos atașat următorul mesaj: "Descoperă Europa cu berea care ți se potrivește! #beertrip", așa că presiunea a fost maximă.

Eu ce fel de poză pot să pun ce deja n-a fost făcută de ceilalți? Pe drumul spre casă, ajutat și de constituția specifică de blogger ce trebuia să care 6 kilograme, mi-am zis să fiu o gazdă primitoare și să le arăt celor 5 beri noi o fărâmă de București.

Și pentru că tot zic de ele, dar nu le-am numit, acestea sunt: Grimbergen Ambreé, Kronenbourg 1664 Blanc, Angelo Poretti 4 Luppoli Original, Angelo Poretti 5 Luppoli Bock Chiara și Angelo Poretti 6 Luppoli Bock Rossa.

Alături de ele au fost două mutat aici de ceva vreme: Guinness și Weihenstephaner Hefe Weissbier.

Rezultatul este mai jos.














Problema unui food truck făcut din pasiune e că nu se ia niciodată în serios

Sâmbătă am fost la aniversarea celor de la Ground Zero la Verde Stop - un loc ce a văzut de-a lungul timpului câteva street food festivals. Am ajuns regulamentar la 2, mi-am luat o bere și m-am tolănit regulamentar pe iarbă. Deja de la a 2-a bere au început șoriceii să danseze prin stomac așa că am făcut un tur al food truck-urilor prezente.

La BurgerVan timpul de așteptare era de peste 45 de minute, la Pește Pâine nici nu deschiseseră la aproape 3 ore de când începuse evenimentul, iar la Dianei 4 norocul a făcut să aibă gulașul făcut dinainte așa că puteai să mănânci pe loc. Nu zic că m-am resemnat, că au un gulaș bun, dar speram să bag niște cartofi prăjiți de la Pește Pâine.

Au deschis și ei jumătate de oră mai târziu și imediat s-a făcut o coadă care s-a împrăștiat repede. N-am înțeles de ce, dar mi-am zis că ăsta e momentul să merg să iau niște cartofi. Țeapă. Urmau să îi facă în 30 de minute după spusele lor. Mmda. Bine.


Am mai zăbovit ceva timp la niște vorbe și bere, dar am z…