Film: Gravity 3D: Misiune In Spatiu

Filmele SciFi se impart in general in doua categorii: action-oriented (Star Trek, Star Wars, Matrix and co) si cele care iti explodeaza creierul (2001: A Space Odyssey, Planet of the Apes, Solaris, Moon, Dark City and so on). Practic mai exista si a 3a categorie: filme proaste sau meh - dar pe alea mai bine le ignoram.

Gravity 3D face parte din a 2a categorie. Este de departe cel mai bun film science fiction pe care l-am vazut anul asta. Sau anul trecut. Sau in 2011.

Este excelent, desi o mai gherleste pe la final putin. Totusi, sunt darnic si il scuz pentru americano-melodramatic-bullshit-ul de final. Il scuz pentru ca m-a impresionat modul in care este filmat (camera aia nu sta locului o secunda)  si pentru imersiunea in care reuseste sa te trimita cu un 3D excelent. N-am laudat prea des 3D-ul pentru ca foarte rar reusea sa ma trimita acolo ... si asta pentru cateva clipe.

Ei bine, in Gravity 3D esti acolo tot timpul. 99% din screen time este 3D. Traiesti si respiri in sincron cu personajele. Totul (efecte, muzica, modul in care e filmat si poveste) se incheaga atat de bine incat pe parcursul filmului nici nu incerci sa pescuiesti mici indicii despre cum se va termina filmul.

Gravity 3D ar putea sa deschida o poarta catre un nou gen de film: cele pe care trebuie sa le vezi doar la cinematograf. Nu-mi imaginez cum filmul asta poate sa fie vazut pe un televizor. N-ar avea nicio noima. Intreaga sa magie este sa te faca sa fii acolo. Eh. Poate cu astfel de filme, industria cinematografica n-ar mai avea probleme cu pirateria. Nimeni n-ar vrea sa isi refuze o astfel de experienta, doar pentru a economisi niste bani.

Trailer:



Neimpresionant din trailer, nu? Exact asta ziceam si eu inainte sa il vad acum 2 zile la IMAX.

Inchei cu ce a avut de zis James Cameron despre film (mi se pare relevant):
"I think it's the best space photography ever done, I think it's the best space film ever done, and it's the movie I've been hungry to see for an awful long time"
note:  8.3/10-IMDb / 98%-Rotten Tomatoes

PS. De azi (4 octombrie) e in cinematografe. Go see it!

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!