Snowboarding in Tirol: Schlick 2000

Ultima zi de snowboarding din #auskia a fost la Schlick 2000 - o statiune micuta de familisti (daca as putea sa o numesc asa). E genul de statiune care oarecum se aseamana cu ce avem noi prin tara  - e cam trasa de par comparatia, dar datorita altitudinii scazute (2 240 m maxim) are un numar mai scazut de km de partii (26.6 km).

Pe mine nu prea m-a impresionat Schlick 2000, pentru ca nici nu mai eram in stare sa ma dau. Prima coborare a fost o proba de foc pentru piciorul meu obosit. Atunci am si zis stop joc - si am facut o pauza. Partia era imposibila - urmele de ratrac inghetasera si intreaga partie era mai mult un derdelus. Placa se oprea mai mult pe unde vroia ea. Si pentru schiori a fost dificil, dar ei pareau ca se descurca semnificativ mai bine  - in comparatie cu mine pe snowboard. Lucrurile s-au schimbat dupa vreo 2 ore de soare. In sfarsit puteam sa opresc.


Dupa cum se vede si pe harta, Schlick 2000 are partii usoare. Negrele alea sunt interesante si mai mult pentru freeride, rosiile mi s-au parut destul de usoare. Despre albastra lunga (1) pot spune ca este mai mult o autostrada a partiilor: este foarte lata, foarte lina si lunga. Pare locul perfect unde poti sa inveti sa faci plugul. Cum ziceam - statiune de familisti. [Am dat peste o filmare din ianuarie a lui +Danut Tanase a intregii coborari pe partia de care ziceam]

Ca dotari, sunt putin mai in urma fata de celalalte statiuni (asa am perceput zona): abia recent au dat drumul primului telescaun incalzit si restaurantul din varf e unul cu auto servire. Totusi, e mai ieftin si mult mai putin aglomerat. In plus, nici nu faci un compromis in materie de offpiste sau freeride - in partea dreapta pe harta gasesti niste versanti apetisanti.

Asta e partiia 1 - nicio grija! Este inclinata. Nu trebuie sa iti dai jos placa din picioare daca te opresti. 

Preturi ski pass: O zi este intre 31.10 si 34.50 euro. Cinci zile te va costa intre 140.40 - 156 euro, iar 5 zile din 7 intre 140.40 - 156 euro. Cum ziceam, mai ieftin ca pe Stubai Gletscher. Despre echipamentul de inchiriat nu prea am ce sa zic. A fost ok, dar nu m-a impresionat in vreun fel anume. Din pacate nu stiu ce preturi practica (am uitat sa pastrez chitanta).

Overall, Schlick 2000 a fost ceva cu care eram cat de cat obisnuit in tara (aduce putin a Sinaia). Aici vorbesc de cum au simtit picioarele mele coborarile. E drept ca a fost si a 6-a zi consecutiva de snowboarding, asa ca nu eram cel mai fresh om din lume.

#Auskia este un eveniment realizat cu sprijinul Tirol Werbung și susținut de Wizz Air și TNT Express.
TL;DR review (1- nu foarte; 5 - foarte):
  • Peisaje spectaculoase in varf: 4/5
  • Peisaje spectaculoase pe partie: 2/5
  • Dificultatea partiilor: 2/5
  • Starea partiilor: 3/5
  • Usurinta de a gasi powder: 3/5
  • Lungimea individuala a partiilor: 4/5
  • Factorul de aglomeratie: 1/5
Alte review-uri din Seria Snowboarding in Tirol: Obergurgl-Hochgurgl, Solden si Stubaier Gletscher.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!