Treceți la conținutul principal

Snowboarding in Tirol: Schlick 2000

Ultima zi de snowboarding din #auskia a fost la Schlick 2000 - o statiune micuta de familisti (daca as putea sa o numesc asa). E genul de statiune care oarecum se aseamana cu ce avem noi prin tara  - e cam trasa de par comparatia, dar datorita altitudinii scazute (2 240 m maxim) are un numar mai scazut de km de partii (26.6 km).

Pe mine nu prea m-a impresionat Schlick 2000, pentru ca nici nu mai eram in stare sa ma dau. Prima coborare a fost o proba de foc pentru piciorul meu obosit. Atunci am si zis stop joc - si am facut o pauza. Partia era imposibila - urmele de ratrac inghetasera si intreaga partie era mai mult un derdelus. Placa se oprea mai mult pe unde vroia ea. Si pentru schiori a fost dificil, dar ei pareau ca se descurca semnificativ mai bine  - in comparatie cu mine pe snowboard. Lucrurile s-au schimbat dupa vreo 2 ore de soare. In sfarsit puteam sa opresc.


Dupa cum se vede si pe harta, Schlick 2000 are partii usoare. Negrele alea sunt interesante si mai mult pentru freeride, rosiile mi s-au parut destul de usoare. Despre albastra lunga (1) pot spune ca este mai mult o autostrada a partiilor: este foarte lata, foarte lina si lunga. Pare locul perfect unde poti sa inveti sa faci plugul. Cum ziceam - statiune de familisti. [Am dat peste o filmare din ianuarie a lui +Danut Tanase a intregii coborari pe partia de care ziceam]

Ca dotari, sunt putin mai in urma fata de celalalte statiuni (asa am perceput zona): abia recent au dat drumul primului telescaun incalzit si restaurantul din varf e unul cu auto servire. Totusi, e mai ieftin si mult mai putin aglomerat. In plus, nici nu faci un compromis in materie de offpiste sau freeride - in partea dreapta pe harta gasesti niste versanti apetisanti.

Asta e partiia 1 - nicio grija! Este inclinata. Nu trebuie sa iti dai jos placa din picioare daca te opresti. 

Preturi ski pass: O zi este intre 31.10 si 34.50 euro. Cinci zile te va costa intre 140.40 - 156 euro, iar 5 zile din 7 intre 140.40 - 156 euro. Cum ziceam, mai ieftin ca pe Stubai Gletscher. Despre echipamentul de inchiriat nu prea am ce sa zic. A fost ok, dar nu m-a impresionat in vreun fel anume. Din pacate nu stiu ce preturi practica (am uitat sa pastrez chitanta).

Overall, Schlick 2000 a fost ceva cu care eram cat de cat obisnuit in tara (aduce putin a Sinaia). Aici vorbesc de cum au simtit picioarele mele coborarile. E drept ca a fost si a 6-a zi consecutiva de snowboarding, asa ca nu eram cel mai fresh om din lume.

#Auskia este un eveniment realizat cu sprijinul Tirol Werbung și susținut de Wizz Air și TNT Express.
TL;DR review (1- nu foarte; 5 - foarte):
  • Peisaje spectaculoase in varf: 4/5
  • Peisaje spectaculoase pe partie: 2/5
  • Dificultatea partiilor: 2/5
  • Starea partiilor: 3/5
  • Usurinta de a gasi powder: 3/5
  • Lungimea individuala a partiilor: 4/5
  • Factorul de aglomeratie: 1/5
Alte review-uri din Seria Snowboarding in Tirol: Obergurgl-Hochgurgl, Solden si Stubaier Gletscher.

Comentarii

Populare în ultima săptămână

De unde îmi iau bere mai specială pentru acasă

Dacă ești și tu ca mine, câteodată vrei doar să ajungi acasă și să bei o bere mai specială. Ceva ce nu se găsește cu ușurință prin supermarket-uri. E bună și aia, dar de obicei marile lanțuri de supermarket-uri nu prea își schimbă portofoliu de beri locale/de import suficient de des încât să te surprindă ceva la raft.

Dacă ești din București ai mai multe opțiuni de locuri unde poți merge să cumperi bere artizanală, iar dacă nu ești o poți face online unde mai plătești ~20 de lei costul de livrare.

Cea mai variată ofertă cred că o găsești la The Beer Institute, un start-up al unor prieteni ce deja și-au deschis a doua locație în Agora Floreasca. Cred că le merge bine având în vedere că s-au extins la câteva luni după ce au deschis primul magazin în incinta Carrefour-ului de lângă Cambridge School of Bucharest de la Romană. Sunt foarte activi pe pagina de Facebook și nu cred că trece vreo săptămână fără să facă vreun eveniment pentru pasionații de bere artizanală.

Dacă ai poftă de ceva …

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

Perfektum Double Black IPA

Acum 3 ani scriam pe blog despre o mică fabrică de bere din cartierul Berceni care tocmai lansase unele dintre cele mai urâte etichete de bere artizanală. Atunci zicem că băieții ăștia de la ArtBrew sunt de urmărit pentru că sunt printre singurii care fac o bere decentă. Pe cât de mult i-am lăudat în postarea respectivă, pe atât de mult n-am mai auzit nimic de ei în tot acest timp.

Asta până acum vreo câteva zile când am dat total întâmplător de noua lor Black IPA.

Nume: Perfektum Double Black IPA
Stil: Black IPA
Alcool: 8.2%
Origine: Romania
Producător: ArtBrew
Preț: 21 de lei în Craft și Draft

Aia veche mi-a plăcut pentru că aducea destul de mult cu ceva ce am făcut într-o vară acasă: o bere cu o culoare frumoasă care stârnea reacții puternice chiar și în cei care nu prea le aveau cu berea.
Parcă așa sună mai frumos decât adevărul: o bere care te făcea să te strâmbi din nas încă de la prima gură. Dar unii sunt masochiști ca mine și apreciază gustul acesta puternic de caramel.

Double Blac…