Treceți la conținutul principal

Snowboarding in Tirol: Schlick 2000

Ultima zi de snowboarding din #auskia a fost la Schlick 2000 - o statiune micuta de familisti (daca as putea sa o numesc asa). E genul de statiune care oarecum se aseamana cu ce avem noi prin tara  - e cam trasa de par comparatia, dar datorita altitudinii scazute (2 240 m maxim) are un numar mai scazut de km de partii (26.6 km).

Pe mine nu prea m-a impresionat Schlick 2000, pentru ca nici nu mai eram in stare sa ma dau. Prima coborare a fost o proba de foc pentru piciorul meu obosit. Atunci am si zis stop joc - si am facut o pauza. Partia era imposibila - urmele de ratrac inghetasera si intreaga partie era mai mult un derdelus. Placa se oprea mai mult pe unde vroia ea. Si pentru schiori a fost dificil, dar ei pareau ca se descurca semnificativ mai bine  - in comparatie cu mine pe snowboard. Lucrurile s-au schimbat dupa vreo 2 ore de soare. In sfarsit puteam sa opresc.


Dupa cum se vede si pe harta, Schlick 2000 are partii usoare. Negrele alea sunt interesante si mai mult pentru freeride, rosiile mi s-au parut destul de usoare. Despre albastra lunga (1) pot spune ca este mai mult o autostrada a partiilor: este foarte lata, foarte lina si lunga. Pare locul perfect unde poti sa inveti sa faci plugul. Cum ziceam - statiune de familisti. [Am dat peste o filmare din ianuarie a lui +Danut Tanase a intregii coborari pe partia de care ziceam]

Ca dotari, sunt putin mai in urma fata de celalalte statiuni (asa am perceput zona): abia recent au dat drumul primului telescaun incalzit si restaurantul din varf e unul cu auto servire. Totusi, e mai ieftin si mult mai putin aglomerat. In plus, nici nu faci un compromis in materie de offpiste sau freeride - in partea dreapta pe harta gasesti niste versanti apetisanti.

Asta e partiia 1 - nicio grija! Este inclinata. Nu trebuie sa iti dai jos placa din picioare daca te opresti. 

Preturi ski pass: O zi este intre 31.10 si 34.50 euro. Cinci zile te va costa intre 140.40 - 156 euro, iar 5 zile din 7 intre 140.40 - 156 euro. Cum ziceam, mai ieftin ca pe Stubai Gletscher. Despre echipamentul de inchiriat nu prea am ce sa zic. A fost ok, dar nu m-a impresionat in vreun fel anume. Din pacate nu stiu ce preturi practica (am uitat sa pastrez chitanta).

Overall, Schlick 2000 a fost ceva cu care eram cat de cat obisnuit in tara (aduce putin a Sinaia). Aici vorbesc de cum au simtit picioarele mele coborarile. E drept ca a fost si a 6-a zi consecutiva de snowboarding, asa ca nu eram cel mai fresh om din lume.

#Auskia este un eveniment realizat cu sprijinul Tirol Werbung și susținut de Wizz Air și TNT Express.
TL;DR review (1- nu foarte; 5 - foarte):
  • Peisaje spectaculoase in varf: 4/5
  • Peisaje spectaculoase pe partie: 2/5
  • Dificultatea partiilor: 2/5
  • Starea partiilor: 3/5
  • Usurinta de a gasi powder: 3/5
  • Lungimea individuala a partiilor: 4/5
  • Factorul de aglomeratie: 1/5
Alte review-uri din Seria Snowboarding in Tirol: Obergurgl-Hochgurgl, Solden si Stubaier Gletscher.

Comentarii

Postări Populare

Și tu câtă fericire ai pierdut când ți-ai mărit numărul de followers de 25 ori pe Instagram?

Cred că toți cei care se vor uita la video-ul ăsta se vor împărți imediat în două categorii. Prima a celor care vor trade rapid concluzia că social media și faima nu aduc fericirea, a doua a celor care vor spune că e de fapt o maturizare oarecum de așteptat la vârsta respectivă. Cred că este evident după titlu în ce categorie fac parte.

Dacă e să mă iau după Internet, fata respectivă este ceva produs al industriei de fabricat vedete din nimic. Tot ce este posibil pentru că până azi n-am auzit de ea și e improbabil să mă apuc acum să îi urmăresc cariera muzicală. Cu toate astea, ideea video-ului de mai sus mi se pare foarte tare și Vanity Fair iar a dovedit că știe extrem de bine cu ce se mănâncă socialul ăsta pe pâine.

Și ca să mă întorc la acest video, spuneți-mi voi că nu este undeva în top 5 cele mai triste pe care le-ați văzut în istoria recentă. Cum într-un an de zile zâmbetul și optimismul sunt înlocuite de stres și singurătate.

Hashtag atât de trist.

Să dăm cu sad reaction și …

eMAG: Formare preț în Black Friday

Dezavantajul de a scrie ultimul despre un eveniment e că tot ce era de spus deja a fost spus. Cam așa m-am trezit eu azi când am vrut să pune blog câteva gânduri despre întâlnirea anuală cu cei de la eMAG. Pe Cetin l-a interesat mai mult situația afilierii, pe Răzvan despre market place, Radu planurile lor de viitor, Marius despre Black Friday, iar Alex a pus pe blog într-un mod exemplar tot ce s-a vorbit joia trecută. Eu ce aș pune pe blog în plus?

M-am gândit să zic vreo două lucruri despre prețuri și reduceri. Fie că e vorba de Black Friday sau cine știe ce promoție din cursul anului, oamenii au în general părerea că prețurile nu sunt la nivelul corect. Sunt prea mari, acum două luni era mai ieftin sau alte probleme de gen.

Problema cred că este mai mult de percepție. Mulți au impresia că atunci când vine BF trebuie ca totul să fie la niște prețuri ridicol de mici. Minim jumătate. Recomandabil la un sfert față de cât e în restul timpului. Ideal ar fi ca magazinul sa se roage de ti…

Burgeri de Centenar la McDonald's

Centenarul ăsta a băgat toate brand-urile în priză și fiecare se gândește ce twist românesc ar putea să ofere și ei la rândul lor. Nu zic că pentru 99% din populație această aniversare nu prea contează pentru că poate mă înșel și n-am chef de scandal în weekend, dar în esență nu e nimic rău în acest efort colectiv de a zice ceva de România.

Asta se întâmplă și cu McDonald's care, ca în fiecare toamnă, pune pe tăvile doritorilor produse în ediții limitate. De data asta e vorba de 3 burgerași de inspirație românească cu ingrediente locale. Burgeri pe care am apucat să îi testez în avanpremieră joia asta. Cei 3 burgeri n-au vreo denumire anume așa că s-ar putea să fie dificil de găsit prin meniu, dar astea sunt ingredientele lor:

Burgerul cu carne de porc conține o chiflă pufoasă presărată cu mălai la care se adaugă un sos de muștar, ceapă prăjită, castraveți murați, praz, un mix de varză albă și sfeclă roșie.Burgerul de pui conține carne de pui de la Transavia într-o crustă cu ierbu…